Sfaturi la domiciliu de la specialisti in neonatologie pt mamicile din Bucuresti
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tzepii
Scris: Wednesday, December 5, 2012 1:26 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 2315
Comunicat de presa - Societatea Romana de Pediatrie


Societatea Româna de Pediatrie (SRPED) lanseaza începând cu luna decembrie un program pilot de vizite la domiciliu pentru proaspetele mamici, derulat prin intermediul unui corp specializat de asistente de neonatologie. Programul pilot va dura trei luni, perioada în care îsi propune sa vina în sprijinul unui numar de aproximativ 500 de mamici. Initiativa face parte din campania de educare a parintilor "Sa protejam împreuna copilaria".

Obiectivul SRPED este ca, prin acest proiect, sa sprijine tinerele mamici într-unul din cele mai delicate momente de dupa nastere - acomodarea lor alaturi de sugar în noul camin si sa le ajute sa ofere nou-nascutului conditiile optime de dezvoltare.

În cadrul programului, tinerele mame din Bucuresti vor beneficia gratuit de asistenta specializata la domiciliu, chiar în primele saptamâni de la nastere. Pentru început, în etapa pilot, vor putea face parte din proiect mamele care nasc în sase spitale din Bucuresti: Spitalul Universitar de Urgenta, Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, Spitalul Clinic Malaxa, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (Ilfov), Spitalul Clinic de Obsetrica Ginecologie Dr. Panait Sîrbu si Spitalul Clinic Filantropia.

Un grup de asistente din sectiile de neonatologie ale acestor spitale a fost instruit special de catre Societatea Româna de Pediatrie, pentru a oferi mamicilor sfaturi practice si informatii specializate despre cei trei piloni esentiali pentru îngrijirea sugarului: siguranta, imunizare prin vaccinare si alimentatie corecta. Siguranta copilului este un subiect care le preocupa foarte mult pe noile mamici: conform unui studiu al Societatii Române de Pediatrie, 41% dintre mamicile intervievate au spus ca siguranta reprezinta cel mai important aspect legat de protectia copilului, în timp ce alimentatia este considerata cea mai importanta de 34% dintre mamici, iar imunizarea de 25%.

De aceea, în timpul vizitei, asistentele vor vorbi cu mamicile despre conditiile necesare îngrijirii optime a nou-nascutului acasa, despre importanta alaptarii si elemente de care mamica trebuie sa tina cont în acest proces, precum si despre bolile copilariei si cele mai eficace metode de preventie. De asemenea, asistentele vor oferi sfaturi practice pentru îngrijirea bebelusului, pornind de la nevoile identificate în fiecare camin în parte.

"Ne dorim ca acest program sa contribuie la cresterea nivelului general de sanatate a copiilor din România. Asistenta din sectia de neonatologie reprezinta pentru mamica prima sursa de informatie despre îngrijirea copilului, imediat dupa nastere. Programul îsi doreste sa prelungeasca aceasta legatura de încredere care se formeaza în spital, si dupa ce mamica ajunge cu sugarul acasa. Cu ajutor specializat si competent oferit la început de drum, proaspetele mamici vor putea face fata mai bine noilor provocari si griji venite odata cu noul-nascut.", declara Prof. Dr. Marin Burlea, Presedinte al Societatii Române de Pediatrie.

Dupa evaluarea programului desfasurat în Bucuresti, Societatea Româna de Pediatrie îsi propune sa extinda initiativa la nivel national, astfel încât tot mai multe femei sa poata beneficia de informatii corecte si sfaturi specializate pentru îngrijirea copiilor lor.

Sursa: http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/162680-Comunicat-de-pres-Societatea-Roman-de-Pediatrie.html
shirel
Scris: Wednesday, December 5, 2012 2:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
Bravo!!newclap newclap In sfarsit un lucru bine gandit care va fi de ajutor multor mamicii.In Israel exista de foarte multi ani atat pentru proaspetele mamici ,bebelusi si copii pana la 6 ani cat si ptr femei gravide.Chiar ma bucur si sper sa fie raspandit mai tarziu in toate regiunile tarii!
ingerash
Scris: Wednesday, December 5, 2012 8:31 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
newclap newclap newclap newclap felicitari pentru initiativa!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.