Sfat, va rog!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Wednesday, November 1, 2006 7:53 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Pentru ca nu mi s-a dat de ales, i-am facut Alexiei vaccinurile de la stat pana acum (mai putin antirujeolic-ul, pe care nu l-am facut inca) si zau ca-mi pare rau. Vad ca la Suceava nu-ti prezinta si alternativa cu vaccinurile cumparate, iar eu eram mult prea preocupata si obosita in primele luni din viata de mamica pentru a ma interesa de asa ceva. Am considerat ca stie medicul ce e mai bine pentru copilul meu...
As vrea ca de la 1 an sa trec la cele cumparate, dar nu stiu de care ar trebui sa-i iau. Am vorbit cu medicul si a spus ca e ok si ca nu e tarziu nici la aceasta varsta (voi stiti altceva?) si ca se va interesa care e cel mai potrivit. Intre timp am zis sa fac si eu ceva " cercetari" pentru a fi convinsa ca luam decizia cea mai buna.
Ce vaccin se face la 1 an? Mai stiti cazuri asemanatoare... de administrare a vaccinului cumparat abia de la 1 an?tunete Cum procedati? Face medicul comanda sau le cumparati voi?
Help!toanerele
Kiki
Scris: Wednesday, November 1, 2006 8:03 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu am cumparat deja vaccinul pentru un an. Se cheama Infanrix IPV+Hib. Mi l-a recomandat doctorul.

Acum legat de problema principala, daca sa-i faci un alt tip de vaccin (platit) decat pana acum...nu stiu ce sa zic. Eu auzisem (nu din surse de specialitate, e adevarat), ca nu se poate sa treci la alt tip de vaccin...

Eu zic sa te mai interesezi si la alt doctor. Daca vrei, saptamana viitoare cand vine doctorul sa ii faca vaccinul lui David il pot intreba ce se poate face in cazul tau!
Anaida
Scris: Wednesday, November 1, 2006 8:04 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/12/2006
Alexandra a facut saptamana trecuta vaccinul de un an care contine: antidifteric, antitetanic, antipertussis si antipoliomielitic.
Dar de ce vrei sa treci la vaccinul cumparat, a patit ceva fata de la cele de stat? Nu te supara ca te intreb. Oricum, dupa un an mai sunt 3 vaccinuri (care il includ si pe cel de un an)...un an, un an si 2 luni si 2 ani jumate. Daca pana acum nu a avut reactii puternice de la vaccinuri, nu s-a imbolnavit, nu cred ca e nevoie sa treci la cele cumparate...parerea mea, decizia iti apartine. Oricum, si de la cele cumparate poate face reactii puternice, important este ca ele sa-si faca datoria in ceea ce priveste protejarea copilului de boli.
Nu cunosc pe nimeni care sa fi fost in cazul tau. Numai un medic iti poate spune daca trecerea de la un tip de vaccin la un altul este benefica sau nu.
Kiki
Scris: Wednesday, November 1, 2006 8:09 AM
Nivel

Am uitat sa precizez in mesajul de mai sus: toate vaccinurile facute pana acum au fost cumparate.
kali
Scris: Wednesday, November 1, 2006 8:13 AM
Nivel

Kiki, chiar te rog sa te interesezi, daca nu uiti si poti sa o faci. Astia din Suceava casca niste ochi cand intreb de vaccinurile cumparate de parca ar fie cine stie ce. Parerea mea e ca nici ei nu stiu bine ce-i cu ei (sau cu elebanghead).
Cat despre faptul de a nu trece de la un tip de vaccin la altul, ma gandesc la faptul ca toti copiii primesc in spital, imediat dupa nastere vaccin de la stat, nu? In felul asta nu schimbi automat schema la 2 luni?

Anaida, pe langa faptul ca Alexia a facut reactie foarte urata la vaccinul de 6 luni, as fi mult mai linistita sufleteste (implicit si mai putin stresata) prin faptul ca cel cumparat contine si antipolio (injectabil, deci. Nu stiu daca stii, dar picaturile de la stat contin virusi vii atenuatiuff...). Pe langa asta, Infanrix-ul ofera protectie si impotriva meningitei, ceea ce e super important pentru mine.
AdrianaC
Scris: Wednesday, November 1, 2006 8:41 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Kali, mie imi spusese doctorita mea ca daca la 2, 4 si 6 luni am mers pe vaccinul cumparat (tot Infanrix Hexa am facut si eu la Andrei), atunci tot Infanrix va trebui sa iau si la 1 an.

Pot sa o intreb si eu maine dimineata ca merg la ea la control, daca in cazul in care pana la 1 an ai facut vaccinurile de la stat poti face acum Infanrix.

kali
Scris: Wednesday, November 1, 2006 9:30 AM
Nivel

Te rog mult, Adriana!

Multumesc pentru raspunsuripupici
kali
Scris: Wednesday, November 1, 2006 10:25 AM
Nivel

Kiki wrote:
...Infanrix IPV+Hib.

Kiki, pentru ce e asta? Hib= Hiberix (anti hemophilus infl.)??
Ipv cu ce difera de hexa, stii? Inafara ca hexa este si impotriva meningitei?
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, November 1, 2006 1:23 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
kali, noi am facut pana in prezent (1 an si 7 luni) numai vaccinurile de stat.A fost optiunea noastra, a parintilor, ce-i drept.In skimb, de la 2 luni pana la 1 an am cumparat noi vaccinul Hiberix (optional de altfel - 500.000) iar dupa 1 an tot pe varianta de stat am ramas.

Nu exista vaccin mai bun sau mai prost, ci organism care reactioneaza diferit de la vaccin la vaccin.Mai conteaza foarte mult sistemul imunitar al copilului, mana care face vaccinul si olecutza de prevenire a febrei.Dar, vaccinurile sunt similare, fie ca sunt de stat sau cumparate.

Ca sa nu mai spunem ca vaccinurile nici nu sunt prea puternice ca sa zici ca intr-adevar ofera o imunizare 100% a copilului.Se fac pt.ca sunt obligatorii, dar si daca nu se fac, organismul oricum isi creeaza singur imunitatea (uneori kiar mai bine decat in prezenta vaccinurilor, spun unele studii, dar mie mi-a fost teama sa experimentez lucrul asta pe propirul meu copil).

In skimb, vaccinurile de stat prezinta un singur inconvenient (dupa parerea mea):pot fi pastrate sau nu corespunzator, si atunci ..daca vezi/stii ca medicul de familie nu pastreaza vaccinurile bine, mai bine le cumperi tu.Dar, si daca e cumparat, nu stii cat au stat vaccinurile respective in farmacie.Totul este relativuff ...
Kiki
Scris: Wednesday, November 1, 2006 1:38 PM
Nivel

kali wrote:

Kiki, pentru ce e asta? Hib= Hiberix (anti hemophilus infl.)??
Ipv cu ce difera de hexa, stii? Inafara ca hexa este si impotriva meningitei?

Infanrix-IPV+Hib este indicat pentru imunizarea activa a copiilor începând cu vârsta de 2 luni, fata de difterie, tetanus, tuse convulsiva, poliomielita si Haemophilus influenzae tip b. Infanrix-IPV+Hib este de asemenea indicat ca doza de rapel copiilor care au fost imunizati anterior cu antigene DTP, polio si Hib. Infanrix-IPV+Hib nu protejeaza fata de bolile datorate altor tipuri de Haemophilus influenzae, nici fata de meningitele produse de alte microorganisme.
Miri
Scris: Wednesday, November 1, 2006 10:01 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Kali, uite ce contine si acest vaccin:

"Infanrix-IPV+Hib contine toxoid difteric, toxoid tetanic, trei antigene pertussis purificate [toxoidul pertussis (TP), hemaglutinina filamentoasa HAF) si pertactina (proteina de membrana externa PRN de 69 kiloDaltoni], adsorbite pe saruri de aluminiu. Vaccinul mai contine trei tipuri de virusuri poliomielitice inactivate (tip 1: tulpina Mahoney; tip 2: tulpina MEF-1; tip 3: tulpina Saukett) si polizaharidul capsular poliribozil-ribitol-fosfat (PRP) purificat al bacteriei Haemophilus influenzae tip b (Hib), legat covalent de toxoidul tetanic. Toxoizii difteric si tetanic obtinuti din culturi de Corynebacterium diphtheriae si Clostridium tetani sunt inactivati si purificati. Componentele pertussis acelular (TP, HAF si pertactina) provin din cultura de Bordetella pertussis aflata în faza I de crestere si din care acestea sunt extrase, purificate si tratate cu formaldehida; TP este inactivat ireversibil. Cele trei poliovirusuri sunt cultivate pe linie celulara continua VERO, purificate si inactivate cu formaldehida. Polizaharidul Hib este obtinut din cultura de Haemophilus influenzae tip b, tulpina 20,752 si este cuplat cu toxoidul tetanic. Dupa purificare, conjugatul este liofilizat în prezenta lactozei ca stabilizator."

In general, vaccinurile contin virusi vii, atenuati prin anumite metode specifice!pupici
monique
Scris: Thursday, November 2, 2006 1:09 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Anaida wrote:
Oricum, dupa un an mai sunt 3 vaccinuri (care il includ si pe cel de un an)...un an, un an si 2 luni si 2 ani jumate.

Un an si doua luni?!? Ce vaccin?!? Ca eu stiu de la dr de cel de la un an si jumatate...nervi sa fi ratat vreunul?!?
Anaida
Scris: Thursday, November 2, 2006 7:57 AM
Nivel

Da, mai este un vaccin care, inainte de aparitia acelei epidemii de rujeola il continea si pe cel antirujeolic...ROR se cheama...celelalte doua boli impotriva caruia se imunizeaza sunt oreionul si rubeola. Razvan le-a facut pe toate trei odata, la 1 an si 2 luni. Cum Alexandra a facut antirujeolicul la 9 luni, va face la 1 an si doua luni numai impotriva oreionului si a rubeolei.
AdrianaC
Scris: Thursday, November 2, 2006 9:35 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Kali, am intrebat azi si asa cum stiam ca imi spusese si mie, e bine sa mergi pe acelasi tip de vaccin cu care ai inceput.

Nu am avut timp sa intreb mai multe, ca si asa am stat la ea 1 ora, ca am fost cu amandoi copiii si in plus ne-a facut si exudate mie si copiilor, ca la recoltari era coada mare si ne-a recoltat ea.

Oricum, mai intreaba si in alta parte si vezi si alte pareri. pupici
kali
Scris: Thursday, November 2, 2006 10:56 AM
Nivel

Fetelor, multumesc mult pentru raspunsuri...pupici pupici Sunteti toate niste dulcipupici flowers

Adriana, multumesc pentru faptul ca ti-ai amintit si ai intrebat.
Bine ca mai este suficient timp pentru a ma interesa si hotari ce facem.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.