Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Intrebari fara raspuns pentru cativa turisti, care, aflati la Busteni, au surprins o umbra a crucii de pe Caraiman, pe nori.
http://stirileprotv.ro/exclusiv/stirile-tale/semn-divin-sau-fenomen-ciudat-asa-ceva-rar-mai-vezi.html
Imaginile, de o frumusete iesita din comun, arata cum, la apusul soarelul, razele de lumina "dubleaza" peisajul de pe Caraiman, pe nori.
Meteorologii sustin ca s-a produs o refractie, adica s-au intalnit doua straturi de aer, unul foarte cald si altul foarte rece. Potrivit acestora, fenomenul se produce numai la apus de soare.
Si un salvamontist din zona a declarat pentru www.stirileprotv.ro ca astfel de imagini sunt extrem de rare si pot fi vazute mai ales cand muntele este acoperit de ceata sau nori. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| am vazut si eu stirea. foarte frumoasa imagine, cutremuratoare intr-un fel. daca este realmente unn fenomen explicabil dpdv meteo, nu m-ar mira pentru ca in zona montana, in special pe Bucegi si Piatra Craiului, curentii de aer sunt foarte activi si cu schimbari bruste ceea ce conduce la fenomene meteo mai deosebite.
imi aduc aminte acum de faptul ca ani in urma, prin tineretile mele nelinistite, am plecat in Piatra Craiului, pe creasta si la un moment dat, mergand pe poteca ingusta din varful masivului, am trait o experienta ciudata si inedita: in partea mea dreapta s-au adunat brusc nori negri de furtuna, amenintatori si infricosatori si cerul s-a innegrit, practic nu mai vedeam nimic iar in partea stanga era soare si senin. m-am speriat si am ramas cu gura cascata, a fost chiar creepy senzatia. apoi mi-au explicat cei cu care eram ca e din cauza curentilor de aer si ca este un fenomen destul de rar dar nu nemaintalnit. citind apoi cateva notiuni de meteorologie, am inteles ca era ceva relativ frecvent intalnit in zona montana respectiva. |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| un fenomen demn de admirat ...semn divin |