Secretele frumusetii naturale
Subiectul anterior · Subiectul urmator
georgy_adinutza
Scris: Thursday, June 29, 2006 11:06 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 3065
Pentru mentinerea frumusetii exista o serie de retete cosmetice naturiste, putând fi preparate acasa fara multa oboseala si cu un efect deosebit, dar înainte de a utiliza toate aceste mici secrete, trebuie stiut ca odihna este cea mai la îndemâna terapie si mai mult, este necesara oricarui om. Somnul bun este vital nu numai pentru sanatate si pentru revitalizarea organismului dar si pentru felul în care aratam. Este absolut normal ca daca nu dormim suficient într-o noapte, ziua care urmeaza este obositoare din punct de vedere fizic dar si psihic. Nerespectarea duratei normale de somn poate duce la scaderea activitatii mentale, la slabirea sistemului imunitar la depresii si la stres. De asemenea acest lucru afecteaza modul în care aratam si îndeosebi aspectul pielii. În timpul somnului corpul produce 70% din doza zilnica de hormoni de crestere de care pielea are nevoie pentru mentinerea sanatatii si a vitalitatii. În general durata normala de somn pentru un adult este de 7-8 ore. Vârsta afecteaza însa calitatea somnului. Cu cât o persoana îmbatrâneste, cu atât somnul este mai adânc, dar mai scurt ca durata. Ritmul zilnic de odihna si de activitate al unei persoane este determinat de functionalitatea glandei epifize, care este determinata de actiunea luminii si a întunericului si de aceea deosebit de important este intervalul celor 7-8 ore dormite. Astfel este demonstrat stiintific ca perioada cuprinsa între orele 10 si 24 ale noptii este cea mai propice pentru refacerea organismului. Pentru îngrijirea tenului, înainte de culcare este recomandata folosirea cremelor sau amestecurilor de noapte, bogate în antioxidanti protectori, cum ar fi vitaminele A,C sau E. Pielea este mult mai permeabila noaptea, asa ca crema sau amestecul va penetra usor, în conditiile în care pielea a fost curatata initial de impuritati sau de machiaj.
Obisnuinta de a folosi spumante pentru apa baii au condus la aparitia multor produse cosmetice din ce în ce mai sofisticate: esente, saruri pentru baie, spumante cu miros de fructe sau extracte din plante medicinale. Majoritatea dintre acestea contin însa formule chimice, motiv pentru care medicii sunt împotriva abuzului de spumante si esente. Degresând indirect epiderma se produce în timp fenomenul asemanator ruginirii caroseriei unui automobil. Unele spumante pot cauza alergii chiar pentru ca sunt degresante si în acelasi timp foarte concentrate. Produsele cosmetice sunt bune, dar acestea nu sunt medicamente curative ci preparate cu actiune protectoare si hranitoare, care au un rol preventiv. Folosirea lor excesiva poate duce la îmbolnaviri ale pielii, care de multe ori se vindeca foarte greu. De aceea este bine de stiut ca epiderma trebuie lubrifiata, nu îngrasata, adica trebuie redata pielii o parte din grasimea pe care a pierdut-o. Din aceasta cauza, atunci când facem baie, temperatura apei nu este bine sa depaseasca 35 grade deoarece apa fierbinte pe lânga faptul ca supune inima unui efort puternic de adaptare datorita vasodilatatiei, lichefiaza sebumul care lubrifiaza pielea. În ceea ce priveste baile foarte lungi, acestea se soldeaza cu aceleasi inconveniente ca si baile fierbinti, întrucât statul în apa face pur si simplu ca celulele superficiale sa se umfle. Saracite de sebum, ele mor si se detaseaza.
Mâinile trebuie îngrijite ca si fata care sunt supuse în permanenta intemperiilor (soare, vânt, apa). Toate acestea alaturi de abuzul de substante alcaline, fac ca pielea mâinilor sa se deshidrateze si cu timpul sa crape putând genera chiar aparitia unor eczeme. În ceea ce priveste cosmetica fetei, este foarte important de stiut care plante sunt favorabile tipului de ten de care dispuneti.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.