Se mai poate repara?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Sorina
Scris: Thursday, June 28, 2012 9:57 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/28/2012
Mesaje: 2
Buna seara.

Doctorita stomatolog la care am fost ca sa-mi trateze o punga de infectie la gingia unui molar a insistat ca trebuie sa-mi inlocuiasca o plomba la un incisiv. Eu aveam incisivii lipiti si dumneai a spus ca trebuie creat un spatiu. Eu i-am zis ca nu doresc asta si daca pana la 40 de ani m-am simtit ok asa, asa vreau sa ramana, dar ea mi-a schimbat plomba si mi-a creat un spatiu intre incisivi. Ma simt groaznic, nu pot manca o bucatica de carne, caci imi intra acolo.

Este corect ce a facut ea? ca nu a respectat in niciun fel dorinta mea? am vorbit la telefon si a spus ca poate rezolva problema. Se mai poate rezolva? Eu am de gand sa fac sesizare la Protectia Consumatorului, dar si la Colegiul Medicilor caci m-a nenorocit pt ca a vrut sa faca cum vrea ea. Am mers la 5 medici stomatologi pana acum, dar nici unul nu s-a facut stapan pe corpul meu. Imi tot spunea ca asa scrie in carte. Si eu ce sa fac? cand nu pot manca, sa ma uit in cartea aia?

bulinutza
Scris: Thursday, June 28, 2012 11:54 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Mesaje: 3780
Din punct de vedere medical, doctorita a procedat perfect.

Din celalat punct de vedere, doctorita nu trebuia sa treaca peste dorinta ta personala. Trebuia sa-ti explice problemele care pot aparea in cazul in care nu corecteaza obturatia respectiva, dar trebuia sa te lasa sa alegi si daca nu vroiai nu trebuia sa intervina.

Referitor la intrebarea ta, sigur ca se poate corecta, daca asta e dorinta ta.
Sorina
Scris: Friday, June 29, 2012 7:31 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/28/2012
Mesaje: 2
Multumesc pentru raspuns. In ce consta repararea? sper ca nu trebuie sa-mi polizeze incisivul ca sa-l imbrac pt a fi cum era inainte?
Doi medici dinaintea acestei doctorite nu au considerat necesar sa-mi modifice conformatia naturala a incisivilor si au pus plomba lasandu-i lipiti, cum erau de la mama natura, deci nu pot sa cred ca dumnealor nu au procedat corect medical. Si, de fapt, nici nu stiu daca are vreo relevanta pentru mine, caci eu am tinut astfel cate 10 ani fiecare plomba si m-am simtit foarte bine.
Daca eram un manechin fara viata, putea sa faca dupa orice carte, dar cum sunt un om viu si am avut si o discutie anterioara, in care am insistat ca nu doresc sa-mi faca spatiu intre incisivi, cum a putut sa-mi incalce dreptul de a decide asupra corpului meu?
Stomatologie.moderna
Scris: Friday, July 13, 2012 12:17 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 7/13/2012
Mesaje: 2
Intr-adevar medicul care te-a tratat din punct de vedere medical a procedat corect. Dar nu trebuia sa treaca peste dorinta dvs. Acel spatiu se numeste punct de contact.
In mod normal exista intre fiecare dinte si este foarte important deoarece fara existenta acelui punct de contact acolo apar carii si autocuratirea nu se poate realiza. Daca este asa deranjant este posibil sa fi lasat un spatiu prea mare intre dinti sau pur si simplu este senzatia dvs de nou, si va dura putin pana va veti obisnui. Daca totusi doriti sa refaceti acea obturatie cum era inainte se poate face fara a imbraca dintii ci pur si simplu shimbarea acelei obturatii (plombe) cu una mai voluminoasa care sa acopere spatiul dupa dorinta dvs. Dar acest lucru este incorect din punct de vedere medical. Intre dinti trebuie sa existe un mic spatiu, nesesizabil cu ochiul liber, unde sa intre ata dentara.
endy
Scris: Friday, July 13, 2012 6:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/8/2010
Mesaje: 2562
Si eu am lasat un spatiu intre 2 masele si ma deranjeaza si ma enerveaza Acasa ma descurc cu ata dar cind ma duc undeva nu-mi pot face curatenie intre dinti la masa
praslea_cel_voinic
Scris: Saturday, July 14, 2012 4:42 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Mesaje: 2349
No, sa mor daca mai inteleg ceva...ori e punct de contact ori e spatiu...chiar si asa nesesizabil cu ochiul liber - cum e?????ras alcool Si carii apar si cu punctul ala de contact si fara, cred ca era mai bine de mentionat impactul asupra parodontiului in lipsa punctului de contact. pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.