Scuze incredibile de a absenta de la lucru
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Saturday, November 15, 2008 1:52 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006

Prezenta este evident importanta la orice job, insa pana si cel mai constiincios angajat se imbolnaveste sau are o urgenta personala si trebuie sa absenteze motivat de la lucru cateodata.

Insa nu trebuie trecute cu vederea acele cazuri in care absenta nu este justificata si care devin situatii 'urgente' in care angajatii suna sa informeze ca sunt bolnavi desi nu este asa.

Iata cateva dintre cele mai comune scuze:

* 30% dintre angajati doar vor sa-si reincarce bateriile
* 27% dintre angajati merg la o programare la medic
* 22% dintre angajati au ramas acasa, pentru ca nu s-au putut trezi la timp
* 14% si-au luat liber pentru a se ocupa de probleme personale
* 11% si-au rezervat timpul pentru a face curat in casa
* alti 11% au ramas acasa pentru a petrece mai mult timp liber cu prietenii sau familia

34% dintre cei care au raspuns chestionarului au spus ca pur si simplu nu au vrut sa mearga la lucru in ziua respectiva.

Atitudinea angajatorului si scuzele memorabile

In general, s-a constatat ca atitudinea vigilenta a angajatorilor s-a diminuat, intrucat multi dintre acestia nu merg mai departe pentru a afla motivul real al absentei angajatului. Doar o treime dintre angajatori se asigura ca scuza angajatului este una reala. Totusi tendinta de maturizare a politicii HR face ca angajatii care prezinta scuze ce nu stau in picioare sa fie sanctionati.

Care sunt cele mai incredibile scuze (adica minciuni) pe care angajatii le prezinta drept justificari pentru absenta?

Iata topul acestora oferit de angajatori:

* angajatul nu a vrut sa-si piarda locul de parcare din fata blocului
* angajatul a lovit un turc in timp ce mergea pe bicicleta
* angajatul a informat ca a avut un atac de cord in dimineata respectiva, dar ca acum 'se simte mult mai bine'
* angajatul a donat prea mult sange
* cainele sau a fost stressat in urma unei reuniuni de familie
* angajatul a fost lovit de o caprioara
* angajatul a inghitit prea multa apa de gura
* sotia angajatului i-a ars toate hainele si nu a mai avut cu ce sa se imbrace ca sa mearga la lucru
* angajatul s-a ranit cand un recipient cu apa minerala a cazut din frigider
* angajatul nu a dormit toata noaptea pentru ca politia a investigat moartea unei persoane descoperite in spatele casei angajatului
* angajatul a avut o premonitie pe care a respectat-o: sa nu iasa din casa in ziua aceea

Sursa: bestjobs.ro
TeosOf
Scris: Saturday, November 15, 2008 6:34 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Kiki, ce scuze tari!hohot Hai ca mi-ai dat idei. Tocmai luni incep jobul, dupa un concediu fara plata de o luna. Si am un chef..., mai bine emigrez iar pe undeva topai
Kiki
Scris: Saturday, November 15, 2008 6:40 PM
Nivel

Teo, si pe mine m-au amuzat foarte tare. Numai ca eu nu am auzit in Ro sa se foloseasca scuze de genul asta. La noi sa traiasca concediul medical. Asta se cam foloseste.
TeosOf
Scris: Saturday, November 15, 2008 7:09 PM
Nivel

Ar trebui sa le incercam si noi sa vedem reactiile.
Se mai poarta o scuza la noi: "M-au inundat vecinii"
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, November 16, 2008 7:01 PM
Nivel

Kiki, aia cu medicalul la mine in companie nu tine. regulamentul intern prevede vizarea medicalului de catre medicul nostru de medicina muncii. si asta cu prezenta live a bolnavului, cu reteta in mana si, daca ma supar pe el si cu medicamentele adiminstrare un buzunar. tocmai pentru a preintampina aparitia chiulangiilor. la mine nu au fost cazuri pana acum. cand cineva are medical, chiar este bolnav. in rest, isi iau invoiri (avem cate doua pe luna, de maximum 3 ore fiecare - platite) sau zile de concediu de odihna. sper sa nu fiu nevoita sa aud tot felul de scuze de genul alora de mai sus. cea cu lovirea unui turc este absolut dementiala!:018: alcool
Cristy
Scris: Sunday, November 16, 2008 8:48 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
hohot hohot hohot hohot

Scuze adevarate, pe care le-am primit eu de la angajatii mei :

- m-am imbatat aseara si acum sunt matol
- a urlat un caine sub geam toata noaptea si nu am putut dormi
- ma doare burta si stau de 3 ore pe WC
- sufar de constipatie si nu pot iesi dimineata din casa ras asa ca isi putea permite sa itarzie cronic

Primele 3 perle sunt a unei singure persoane alcool dar care, prin surprindere, este destul de devotat si lucreaza impecabil, baiat destept, asa ca l-am iertat, cea din urma persoana .. a fost trimisa in mod elegant acasasic

TeosOf
Scris: Sunday, November 16, 2008 9:09 PM
Nivel

hohot curajosi oamenii si au umor bounce
petro
Scris: Sunday, November 16, 2008 9:27 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Scuza aia cu turcul lovit de bicicleta e tare... hohot hohot hohot As folosi-o si eu daca as sti merge pe bicicleta hohot hohot hohot
Kiki
Scris: Sunday, November 16, 2008 9:43 PM
Nivel

Andismom wrote:
Kiki, aia cu medicalul la mine in companie nu tine. ...

Nici la noi nu tine. Sunt agreate CM-urile de la o singura clinica privata, foarte serioasa. cool
Emilia3
Scris: Saturday, November 22, 2008 8:36 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/5/2008
La mine la servici nici nu mai este nevoie de concediul medical sau alte scuze pentru carealitatea bate filmul. In prima saptamana angajatorul nu prea mai are cu cine discuta 50% din muncitori sunt cum isi spun singuri -muci de beti- pana la ora 12. Angajatorul a tot schimbat muncitorii din cauza de dependenta de alcool dar nu prea mai are de unde alege asa ca la unii le tolereaza viciicle. alcool
Emilia3
Scris: Saturday, November 22, 2008 8:38 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/5/2008
Am vrut sa spun prima saptamana dupa ce isi incaseaza fiecare salariu.
Ania
Scris: Saturday, November 22, 2008 8:42 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/23/2006
unde lucram inainte era un baiat care mai mereu intarzia - motivul nu s`a trezit la timp .. pana cand a venit ziua cand nu a mai venit deloc probabil ca nu s`a trezit deloc ras
Roxanel
Scris: Sunday, November 23, 2008 8:46 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
La noi se poate lipsii numai daca esti bolnav, o saptamana, dupa care trebuie adusa hartie de la medic.

Daca lipsesti o saptamana pe motive medicale, cand te intorci semnezi o hartie pe proprie raspundere ca ai lipsit din cauza ...

Pentru restul ti se ia din concediul anual sau esti neplatit daca nu ma ai zile de concediu.

Toate acestea sunt conform contractului pe care l-ai semnat cand te-ai angajat deci nu ai ce sa comentezi.

In contract mai sunt prevazute lipsa pentru casatorie, doliu, nasterea copilului, zile pentru care poti absenta si esti platit fara a ti se lua din concediul anual de odihna.

Mai sunt prevazute si un numar de zile daca esti chemat la tribunal cand faci parte dintr-un juriu. Aici toti cetatenii fara cazier au datoria civica sa raspunda pozitiv invitatiilor de a face parte din juriu. Nu poti nega decat daca esti bolnav in aceea perioada. Daca esti plecat in concediu in afara tarii vei fii re programat pentru un alt proces.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.