Nivel: Membru
Inregistrat: 1/12/2024 Mesaje: 1
| Salutare fetelor,
Sunt o graviduta in saptamana 26 si ma confrunt cu o problema destul de neplacuta, so anume cu scurtarea colului (el devenid scurt din cauza contractiilor). Vreau sa mentionez ca am cercalaj din saptamana 17 si in urma controlui lunar de rutina doctorul a descoperit ca colul s-a scurtat pana la 15 mm. Ca si tratament in spital mi s-a facut gynipral + no-spa, acasa mi s-a dat tratament NO-SPA de 3/zi, dar cu acelasi tratament am ajuns si in situatia aceasta. Stie cineva ce alt tratament as mai putea lua?
Multumesc, |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Andreea.N wrote:Salutare fetelor,
Sunt o graviduta in saptamana 26 si ma confrunt cu o problema destul de neplacuta, so anume cu scurtarea colului (el devenid scurt din cauza contractiilor). Vreau sa mentionez ca am cercalaj din saptamana 17 si in urma controlui lunar de rutina doctorul a descoperit ca colul s-a scurtat pana la 15 mm. Ca si tratament in spital mi s-a facut gynipral + no-spa, acasa mi s-a dat tratament NO-SPA de 3/zi, dar cu acelasi tratament am ajuns si in situatia aceasta. Stie cineva ce alt tratament as mai putea lua?
Multumesc,
Eu am avut problema asta la ambele sarcini. Pe lângă ce ai menționat tu, am avut și ovule utrogestan. Obligatoriu repaus la pat, dimensiunea colului tău este foarte mica. Nu ai voie sa faci nimic. Eu la ambele sarcini am stat în pat, ma ridicam doar ca să merg la toaleta și sa mananc. Evita statul în fund, pune presiune și mai mare pe col. Sănătate multa! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/20/2021 Mesaje: 1541
| Andreea.N wrote:Salutare fetelor,
Multumesc, Bună,eu am avut colul scurt 2,6cm.Am avut pesar de serclaj până am născut (mi sa rupt apa la 37 de săptămâni și 5 zile.Am stat de la 19 săptămâni numai în pat și deloc în șezut nu am făcut aproape nimic până am născut. |