Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva Codruta . Sistemul este intotdeauna de vina . Eu stiam ca atunci cand vrei medical , trebuie sa anunti in ziua aia medicul de familie, pentru ca astfel nu iti din urma |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Codruta, ai dreptate, trebuia sa primesti concediu de la spitalul in care ai fost internata cu fata, daca era copilul bolnav si stateai cu el acasa sa il ingrijesti, e alta poveste, atunci suni dr de familie si il rogi sa iti pastreze un concediu medical incepand cu ziua respectiva, eventual ii spui asta cand mergi la consult... Cat despre patania din spital, nu are nici o scuza respectiva persoana sa se poarte asa, cum adica sa te razbuni pe copil pt ca mama ti-a atras atentia de greseala facuta? La ea asta nu e o greseala, e un obicei, asa isi face treaba de ani de zile, astfel de oameni fac breasla de rusine... ce poti sa le faci... era minunat daca faptele astea s-ar fi pedepsit, intr-un timp asa se facea, dar in ziua de azi, sa fim seriosi.. cine are post in spitalele din centre universitare?? cine are pile (nicidecum cine e mai bine pregatit, responsabil, muncitor, pt astia nu e loc) iar cine are pile nu poate fi dat afara, isi face de cap!!! mi-e greata cand vad cu ochii mei adevaruri pe care nimeni nu are curaj sa le spuna cu glas tare!!! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| buli, aveam pretentia ca intr-un centru universitar baza de selectie e mai mare si oamenii mai competenti. ca la un spital din cucuietii din deal merge unul care n-are ce face, si e acceptat asa cum e.... Sunt foarte dezamagita... |
|
| codruta wrote:buli, aveam pretentia ca intr-un centru universitar baza de selectie e mai mare si oamenii mai competenti. ca la un spital din cucuietii din deal merge unul care n-are ce face, si e acceptat asa cum e.... Sunt foarte dezamagita...
la cucuieti ajunge unul care invata de-si rupe oasele, e pasionat, poate chiar talentat, dar n-are tati posibilitati sa-l "bage" intr-un centru universitar, si ala saracul stie medicina, dar n-are cu ce s-o faca..
criteriul de selectie pe posturile bune e pe baza de buletin: cum te cheama, al cui esti? asta se stie.... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 882
| Codruta imi pare rau de ce ai patit cu piticoata ta. Sper ca e bine, sanatoasa acum si va dorim sa nu mai aveti nevoie de medici ca asa e cel mai bine. Tata sufera de cancer, depistat acum 2 ani. Primele investigatii le-a facut la Bucuresti, iar ulterior citostaticele le-a facut la Sp. Jud din Braila. Daca la Bucuresti nu a dat un ban pentru ca nu i-a fost acceptat (toata stima si respectul, in acest caz ), pot spune ca nu acelasi lucru s-a intamplat la Braila, unde daca nu a dat o atentie (si nu ma refer la o ciocolata) nu s-a uitat nimeni la el.In cazuri de genul acesta, cred ca nu trebuie sa mai ceri sau sa pretinzi ceva. Asta e sistemul nostru sanitar. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Si tatal meu a avut leucemie si fara ajutorul moral si financiar al matusii mele nu am fi reusit sa facem tot ce se putea face pentru el , deci si eu sunt patita dar vina o poarta cei ce nu doresc sa schimbe nimic in tara asta . |
|
| |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/10/2009 Mesaje: 351
| toata perioada cat am fost insarcinata am mers la un cab medical... dr respectiva nu avea contract cu casa de asigurari, dar... banii pe consultatie nu-i dadeam decat o data pe luna, cu toate ca am mers saptamanal, uneori chiar si de doua ori pe saptamana.... o dr de nota 20.... la fel si dr cu care am nascut, cu toate ca l-am cunoscut in ziua respectiva( am nascut mai devreme cu 3 sapt si dr. mea era plecata in strainatate... dr cu care am nascut stia de problemele pe care le aveam de la dr care mi-a urmarit sarcina)
acest lucru nu pot sa-l spun insa de anestezista.... mi-a pus peridurala...sotul a cotiza, dar se pare ca nu a fost multumita.... dupa ce am nascut a venit la mine in salon sa vada ce fac... chipurile... am stat cu peridurala pusa aproape 48 de ore, caci.... de fiecare data cand spunea la asistente sa vina sa mi-o scoata raspunsul era ca anestezista este in operatie si nu poate veni( chiar de 10-12 ori pe zi a fost chemata... ) ... nu a venit pana cand sotul nu a mai completat putin suma pe care i-o daduse la inceput
asistentele... nu aveam decat 4 ore de cand nascusem si am avut nevoie la baie.... am chemat pe cineva care sa mearga cu mine, caci nu ma simteam in stare sa merg singura... n-au avut timp... stateau la cafea.... asa ca, dupa aproape 2 ore de asteptare am mers singura... distanta pana la baie era destul de mare... treeceam pe langa cabinetul lor.... in baie am lesinat... nu stiu dupa cat timp mi-am revenit... m-am lovit la obraz si la cap cum am cazut... cand ma intorceam din salon incercam sa nu lesin din nou... dar n-a fost asa... am lesinat in bratele unei asistente care m-a vazut din cabinet ca nu ma simt bine... stiti ce mi-a zis cand mi-am revenit? ... de ce nu le-am asteptat, ca mergea cineva cu mine... dupa cat timp oare? trebuia sa astept sa fac pe mine? dupa " atentia" pusa in buzunar venea din ora in ora, cat am fost in spital si era tura ei sa vada ce fac
sau... am cerut un cearsaf, caci cel care era pe pat atunci cand am mers in salon era murdar... ingrijitoarea... nu a avut sa mi-l schimbe pana nu i-am dat si ei o mica atentie...
sau... in salon era o tipa ce nascuse cu 3 zile inaintea mea... nu i-a dat voie dr neonat sa plece timp de 15 zile... motivul? fata nu lua in greutate... dar motivul real a fost ca saracuta nu a avut bani sa-i dea... dupa cele 15 zile in spital fetita pusese 600g... deci ... nu lua in greutate...
asta asa... ca sa vorbim de doctori ... |
|

| si... sa nu va mai spun ca de la o simpla extractie de masea am ajuns la maxilo-faciala cu comunicatie oro-sinusala, grefa de os si probleme cat cuprinde apoi...
ce s-a intamplat cu dr. respectiva?... absolut nimic... astfel de accidente se mai intampla... raspuns al unui membru din colegiul medicilor ( acum 6 ani in urma)...
si eu trag ca prostul dupa greseala ei... |
|
| si eu vreau sa nasc cu peridurala, dar stiu foarte bine ca nu e o procedura acoperita de asigurarea de sanatate (la noi este considerata un moft) asa ca am de gand sa imi cumpar kitul, anestezicul si sa imi platesc un anestezist sa mi-o faca... mi se pare chiar o chestie normala.. |
|

| si eu le-am cumparat... kitul a fost 75 ron, iar anestezicul ... nu mai stiu, caci a cumparat sotul mai multe medicamente atunci si habar n-am cat a costat
si kitul l-am cumparat de la anestezista... |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| bulibuli wrote:si eu vreau sa nasc cu peridurala, dar stiu foarte bine ca nu e o procedura acoperita de asigurarea de sanatate (la noi este considerata un moft) asa ca am de gand sa imi cumpar kitul, anestezicul si sa imi platesc un anestezist sa mi-o faca... mi se pare chiar o chestie normala..
bulibuli, daca te grabesti un pic iti dau kitul meu de peridurala pe care n-am mai apucat sa-l folosesc.Dar repejor pune-te pe treaba ca am impresia ca expira in 2010
aissela, ce cunoscut imi suna |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Ca tot am nascut de curand sa imi spun si eu ultimele impresii despre sistemul sanitar romanesc. In spitalul Giulesti am ramas uluita de cat de respectuos este tot personalul, de la ultima infirmiera si pana la doctori, toata lumea vorbeste numai cu dumneavoastra, toti sunt amabili si orice fata/femeie este ajutata, controlata si intrebata sistematic cum se simte sau ce probleme sunt. Chiar si fetele minore venite de prin Crangasi si Giulesti si care nu au facut un control in toata sarcina, nu au medic si vin sa nasca in regim de urgenta, sunt tratate bine de toata lumea, chiar daca nu dau un leu nimanui. La copii, din pampersii celor care au mai multi se folosesc si la copiii celor care nu aduc nimic pt copil. Sefa de pe sectia unde sunt internate gravidele cu probleme si lauzele nu ia nici un ban, am vazut cu ochii mei cum refuza. Medicii iau toti bani, daca li se ofera. Daca nu, isi fac garda normal si te ajuta sa nasti si fara bani. Asternuturile (curate, dar cam prapadite) sunt schimbate zilnic. Curatenie... asa si asa. La copii e curat. Dar... apropo de ce spune Codruta, clisma la internare (ceruta de unii doctori) se face cu un dispozitiv care nu e de unica folosinta si care zace pe jos! Iar toaletele sunt atat de infecte (chiar daca si gravidele/lauzele poarta o vina, se face curat doar de 2 ori pe zi), ca nu te miri ca pleci din spital cu cine stie ce. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 882
| Tot respectul pentru personalul medical care isi face meseria asa cum trebuie!  |
|
|