Scoli particulare in Bucuresti
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oana_nicole
Scris: Friday, August 31, 2007 9:41 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Alina, si voi mergeti la scoala, dragalaselor? bounce Bravooo, mult succes! Cred ca ai niste emotii fantastice, mami. pupici
Alina
Scris: Friday, August 31, 2007 10:12 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
oana_nicole wrote:
Alina, si voi mergeti la scoala, dragalaselor? bounce Bravooo, mult succes! Cred ca ai niste emotii fantastice, mami. pupici

Da, si noi mergem, sper sa nu regret, va avea doar 6 ani si 5 luni, dar si 4 ani de gradinita, cu toate etapele. Emotii, offf, stai sa vezi cand o voi vedea in uniforma. plans plans plans
oana_nicole
Scris: Friday, August 31, 2007 10:26 AM
Nivel

Intr-adevar, e micuta inca, dar parca si la 7 ani si 5 luni e prea mare ca sa inceapa scoala. In plus, are destula "experienta" de gradinita, asa ca sunt convinsa ca se va descurca de minune. pupici
Alina
Scris: Friday, August 31, 2007 10:50 AM
Nivel

oana_nicole wrote:
Intr-adevar, e micuta inca, dar parca si la 7 ani si 5 luni e prea mare ca sa inceapa scoala. In plus, are destula "experienta" de gradinita, asa ca sunt convinsa ca se va descurca de minune. pupici

Da, experienta de gradinita are suficienta, 4 ani, a trecut prin toate etapele, inclusiv grupa mare pregatitoare, citeste, scrie, numara macar pana la 100, etc. Daca as mai tine-o un an la gradinita, ar repeta din nou grupa mare pregatitoare, iar apoi la scoala va relua multe din lucrurile deja invatate la grupa mare preagatitoare, deci ar face de 3 ori acelasi lucru. S-ar plictisi grozav si risc sa ajung in alta parte. Fizic e dezvoltata bine, intelectual, na, ca doar e fata mea, hohot hohot , concluzie: va merge la scoala.

Sorry, m-au luat emotiile si am iesit din subiect, oare
Lilly of the valley
Scris: Friday, August 31, 2007 3:12 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
AdrianaC wrote:
...
PS> Vreau sa imi cer scuze pentru mesajul de ieri. Poate ca am interpretat eu gresit postarile voastre. Chestia e ca eu m-am simtit direct vizata pentru ca intrebasem despre scolile particulare si spusesem ca as fi vrut sa o dau acolo pe Alice eventual si cand am vazut postarile vis-a-vis de copiii de bani gata si comportamentul lor si parintii care suplinesc totul cu cardul, am simtit ca intr-un fel imi sunt si mie adresate. Poate ca de fapt fiecare nu a vrut decat sa comenteze despre scolile particulare si sa isi exprime parerea vis-a-vis de ce stiu ca se intampla acolo. Din pacate am luat-o personal si mi-a sarit tandara. Cred ca se mai intampla si altora, nu ras ? Inca o data scuze pentru ieri, numai ca nu suport sa mi se spuna ca am copii de bani gata sau ca as fi eu sau ca ia te uita ce fitze si nazuri ca are bani, pentru ca asa cum am mai spus, am muncit ca sa avem ceea ce avem si chiar stiu valoarea banului.pupici

pentru ca eu sunt cea care am dat replica cu suplinirea afectivitatii cu cardul ma vad nevoita sa raspund.
imi pare rau ca am lasat loc de interpretari, nici o clipa nu mi-a fost gandul la tine, cunoscandu-te, din ceea ce postezi, filmulete, fotografii cu copii tai minunati se vede cat de mult te ocupi de ei, ca pui suflet pentru a-i creste.
am facut doar o constatare generala asupra starii de fapt din societate. am avut si eu baiatul in clasa I la o scoala de stat "buna", cu multe recomandari, dar s-a dovedit ca e numai de fite. drept pt care l-am retras pe Andrei din acea clasa insciindu-l la o scoala de cartier, aproape de casa.
eu imi cer scuze ca am lasat loc de interpretari.
sorinadascalu
Scris: Saturday, September 1, 2007 11:38 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/20/2007
exista citeva scoli private in Bucuresti, unele destul de bune, dar nu cunosc datele lor de contact. in privinta acreditarii, nu te poti interesa decit la inspectoratul de care apartin teritorial sau la minister - desi am mari indoieli ca vei gasi pe cineva sa-ti raspunda. sumele sint destul de mari, depinde ce-ti doresti - in general se plateste mai mult daca vrei sa fie dus si adus copilul cu microbuzul (ceea ce e recomandabil) pina acasa sau sa mai stea un instructor cu el dupa ore, sa aiba niste activitati usoare ("odihna activa") sau chiar sa-si pregateasca lectiile.
nu trebuie sa generalizezi, nici intr-un caz, nici in altul. eu, daca ar fi sa-mi dau copilul la o scoala particulara, as opta pentru una "germana". cele "americane" pun mai mare accent pe dezvoltarea creativitatii, libertatii de gindire, dar nu sint atit de temeinice, de riguroase in cultivarea "clasica" (limbaj, logica etc.) si, in plus, s-ar putea sa aiba principii etice usor diferite... "romanesti" nu prea avem, stii, au fost infiintate si organizate in jurul familiilor unor "investitori" straini, nemultumiti de sistemul de invatamint de la noi. mai sint si citeva scoli private de orientare crestina, dar putine ortodoxe, mai curind protestante.
dar sint si mult scoli de stat, de "cartier", foarte bune. acum majoritatea sint dotate modern (apa de la dozator, termopane, unele au aer conditionat, parchet au toate, cabinete medicale si stomatologice utilate ok... calculatoare au cam toate, iar baza "clasica" e mai buna la cele de stat decit la cele private, si aici ma refer la biblioteci constituite in timp, laboratoare, sali de muzica, amfiteatre pentru cursurile speciale...). de asemenea, majoritatea au acum cursuri optionale de limbi straine, calculatoare, gimnastica sau dans - citeva au si pictura, pian, arte martiale...
eu chiar nu vad de ce te-ai stradui sa-ti dai copilul la o scoala particulara daca gasesti pe linga casa una de stat ceva mai buna. conteaza, apoi, corpul didactic care, daca e bun, lucreaza cu daruire si pe banii astia care sint.pupici
sorinadascalu
Scris: Saturday, September 1, 2007 11:45 PM
Nivel

nu cred ca incearca vreun parinte de la noi sa suplineasca afectivitatea cu "cardul". mai curind timpul petrecut alaturi de micuti... dar sint exceptii, in Romania nu s-a ajuns la asa ceva. oamenii care au timp putin de copiii lor nu prea au nici cardul cu pricina, iar cei care au bani, isi cam fac timpul dupa bunul plac si isi gasesc vreme si de copii. in fine, la unii e o treaba in voga asta, dar e nu e serioasa. e superficiala ca orice moda.
sorinadascalu
Scris: Saturday, September 1, 2007 11:59 PM
Nivel

oricum, inscrierile se fac cam in mai, nu in ianuarie. si mai voiam sa-ti spun ca, de asemenea, cam toate scolile au acum gardieni.
multe din chestiile astea pentru care iti faci tu griji se pot rezolva la orice scoala, daca ai o invatatoare sau invatator mai deschis la minte, cu ajutorul celorlalti parinti. toti doresc sa le fie copiii in siguranta si, de comun acord, platesc ei asta daca scoala nu asigura gratuit.
scoala de care spunea cineva, Mark Twain, e destul de departe si daca nu stai in Baneasa deja, sa aiba copilul soferul personal..., in Beverly Hillsul nostru, iti vei face oricum griji cu transportul, cu tot microbuzul lor... nu stiu cit e de buna, ar trebui sa fie o scoala mai curind "englezeasca" decit "americana", dar tot ce e britanic e de calitate numai daca e vechi, daca sint oameni cu experienta indelungata in sistemul de educatie "regal"... si nu sint.
Lilly of the valley
Scris: Sunday, September 2, 2007 9:58 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
sorinadascalu wrote:
oricum, inscrierile se fac cam in mai, nu in ianuarie. si mai voiam sa-ti spun ca, de asemenea, cam toate scolile au acum gardieni.
...

teoretic da, dar practic cu cat mai devreme inscrii copilul cu atat mai bine, daca nu apartii de scoala respectiva ai toate sansele sa ti se spuna "Ne pare rau dar nu mai avem locuri!"
lori16ro
Scris: Sunday, September 2, 2007 10:13 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
Alina wrote:

Da, si noi mergem, sper sa nu regret, va avea doar 6 ani si 5 luni, dar si 4 ani de gradinita, cu toate etapele. Emotii, offf, stai sa vezi cand o voi vedea in uniforma. plans plans plans

daca se plictiseste la gradi nu ai de ce sa o mai tii acolo, si daca te poti ocupa de ea cind vine de la scoala macar o luna , 2 ( dus, adus, mancare etc)nu ai de ce sa -ti faci griji
asa ca spor la scoala !
daca as fi avut bani as fi dat-o la o scoala particulara, ca sa stiu ca maninca acolo, doarme, se joaca, si face teme ( eventual numai verificam),este in siguranta, nu sa ma imbolnavesc stiind ca sta singura de la 11 pina la 5 dupa amiaza, si nu cred ca ar fi invatat mai rau, apropo de subiect
lori16ro
Scris: Sunday, September 2, 2007 10:28 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
sorinadascalu wrote:
iar cei care au bani, isi cam fac timpul dupa bunul plac si isi gasesc vreme si de copii. in fine, la unii e o treaba in voga asta, dar e nu e serioasa. e superficiala ca orice moda.

oamenii " cu bani' care ii stiu eu nu au timp deloc , pleaca dimineata si vin noaptea acasa
exceptii ar fi doamnele care primesc bani de la sotii care muncesc in occident
Alina
Scris: Sunday, September 2, 2007 11:57 AM
Nivel

lori16ro wrote:
asa ca spor la scoala!

Multumesc, Lori, pupici
Cristy
Scris: Sunday, September 2, 2007 4:04 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Voiam sa intreb, poate stie cineva apropo de scolile particulare, sunt scoli (particulare) in limba ebraica in Romania?
Stiu ca sunt o gramada de israelieni prin Bucuresti, ma gandem ca poate au deschis si o scoala particulara..oare
Kiki
Scris: Sunday, September 2, 2007 5:11 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Cristy wrote:
Voiam sa intreb, poate stie cineva apropo de scolile particulare, sunt scoli (particulare) in limba ebraica in Romania?
Stiu ca sunt o gramada de israelieni prin Bucuresti, ma gandem ca poate au deschis si o scoala particulara..oare

Da, Cristy, exista: gradinita, scoala generala, liceu

Scoala Multimedia "Lauder Reut", Bucuresti

Scoala bilingva, evreiasca, multiculturala, cu activitati de educatie artistica si multimedia. Sunt oferite imagini si informatii despre scoala si sarbatori evreiesti.
http://www.lauder-reut.ro

Contact info

Telephone:
+40.21.320.1538; +40.21.320.1599
Fax:
+40.21.320.1575
Postal address:
Bucuresti, 030791, 15 Iuliu Barasch, sector 3, ROMANIA

Electronic mail
General Information: lauder2@digi.ro
Other: LauderSchool@yahoo.com
Cristy
Scris: Sunday, September 2, 2007 8:38 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Kiki ...pupici pupici pupici pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.