Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Adriana, din scurta mea experienta didactica pe "piata" din Bucuresti, numai lucruri bune am auzit despre scoala Mark Twain. Intr-adevar un standard foarte inalt. Recomand si Scoala Americana, dar e destul de greu de "patruns" acolo. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Multumesc Oana, sunt exact genul de informatii de care aveam nevoie |
|
| N-ai pentru ce, Adriana. Chiar nu mai stiam ce taxe sunt la Scoala Americana, m-am linistit dupa ce am dat un ochi pe site-ul lor. Uite ai aici link-ul. Dar sunt cei mai tari, sa stii! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Exista gradinita Happy Kids care de anul acesta are si invatamant primar, o prietena e profa de arte la Cluj si mi-a spus ca e super. Nu stiu cum e la Bucuresti. La un moment dat voiam si eu sa o inscriu pe Luana insa am optat pentru Cervantes ca e la 2 minute pe jos de casa |
|
| Katy, Cervantes este scoala, liceu, ce este, ca nu stiu?
Se preda numai in spaniola? sau nu are nicio treaba cu asta?
E de stat, particulara, se platesc ceva taxe? Cum se face inscrierea?
PS> Vreau sa imi cer scuze pentru mesajul de ieri. Poate ca am interpretat eu gresit postarile voastre. Chestia e ca eu m-am simtit direct vizata pentru ca intrebasem despre scolile particulare si spusesem ca as fi vrut sa o dau acolo pe Alice eventual si cand am vazut postarile vis-a-vis de copiii de bani gata si comportamentul lor si parintii care suplinesc totul cu cardul, am simtit ca intr-un fel imi sunt si mie adresate. Poate ca de fapt fiecare nu a vrut decat sa comenteze despre scolile particulare si sa isi exprime parerea vis-a-vis de ce stiu ca se intampla acolo. Din pacate am luat-o personal si mi-a sarit tandara. Cred ca se mai intampla si altora, nu ? Inca o data scuze pentru ieri, numai ca nu suport sa mi se spuna ca am copii de bani gata sau ca as fi eu sau ca ia te uita ce fitze si nazuri ca are bani, pentru ca asa cum am mai spus, am muncit ca sa avem ceea ce avem si chiar stiu valoarea banului. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Sunt off topic complet, sorry.
Adriana, nu oricine are calitatea de a isi cere scuze. . Cel putin in ziua de astazi e o calitate rar intalnita. Da, cu totii avem zile ma ibune sau mai rele, cu toti mai gresim, oameni suntem si suntem supusi greselii. |
|
| AdrianaC wrote:Katy, Cervantes este scoala, liceu, ce este, ca nu stiu?
Se preda numai in spaniola? sau nu are nicio treaba cu asta?
E de stat, particulara, se platesc ceva taxe? Cum se face inscrierea?
Cervantes este scoala bilingva de stat, are clase primare, gimnaziale si liceale. Din cate am auzit si am intrebat si eu prin vecini este o scoala foarte buna, copii olimpici, profii sunt seriosi, e mai bine vazuta decat liceul Gh. Lazar care si el e aproape de mine. Directoarea mi s-a parut a fi o femeie puternica ce stie sa se impuna, imi dau seama ce greu poate fi sa tina ditamai scoala. Predarea se face in limba romana iar spaniola este prima limba straina, apoi optezi banuiesc pentru engleza, franceza sau ce mai exista. Mai multe detalii dupa ce incepe Luana scoala, sper sa fie multumita si sa-i placa acolo.
Apropos de scolile particulare, bineinteles ca acolo se duc copii ai caror parinti au mai multe posibilitati materiale, cand ai un trai mai mult decat decent vrei pentru copilul tau ce e mai bun, mai sigur, nu stiu, eu daca as fi stat langa o scoala particulara as fi dat-o pe Luana pentru a evita de ex situatii cand copilul este acostat de cine stie ce derbedeu mai mare si-i fura banii sau sandwich-ul. Si sunt multe exemple care se intampla la o scoala de stat. Cervantes are agenti de paza dar nu stau aia sa-mi pazeasca mie copilul. Cred ca o sa-i angajez bodyguard personal |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| AdrianaC wrote:...
PS> Vreau sa imi cer scuze pentru mesajul de ieri. Poate ca am interpretat eu gresit postarile voastre. Chestia e ca eu m-am simtit direct vizata pentru ca intrebasem despre scolile particulare si spusesem ca as fi vrut sa o dau acolo pe Alice eventual si cand am vazut postarile vis-a-vis de copiii de bani gata si comportamentul lor si parintii care suplinesc totul cu cardul, am simtit ca intr-un fel imi sunt si mie adresate. ...
Off topic: Eu nu m-am reverit nici o secunda la tine sau la Alice Scuze daca te-am enervat!
On topic : Cervantes este o unitate de invatamant cu clase 1-12. Acum nu mai stiu cum e scoala asta, dar inainte (pe vremea mea ) era destul de buna, insa ei se axeaza foarte mult pe spaniola. Copiii de acolo sunt toba de spaniola, insa la restul se pricep mai putin.
Ca fapt divers - m-am uitat pe site-ul lor si de exemplu, la clasa a XII - profil real: 4 ore de mate pe saptamana, 4 de informatica si 3 de romana si 5 de spaniola. Eu la real aveam 7 ore de mate pe saptamana si 5 de romana. Inteleg ca e liceu cu spaniola intensiv, dar sa nu stii bine romana si prea putina matematica dupa ce termini 12 clase mie nu imi miroase a bine. |
|
| Suna bine Cervantes ! Luana merge acum din toamna acolo, nu? Sa ne tii la curent cu ce e pe acolo !
Nici eu nu vreau sa o fac toba de spaniola, oricum vreau sa ma axez pe engleza - germana ca limbi straine, dar nici nu vreau sa termine o scoala si sa nu stie bine matematica.
E posibil pe de alta parte ca Alice sa fie pasionata mai mult de partea artistica si sa nu o intereseze deloc matematica, dar ce se face (sau mai bine zis se facea pe vremea mea) in clasele 1-8 chiar trebuie sa stie, macar si pentru cultura ei generala.
Eu cred ca prin ianuarie cel tarziu ar trebui sa o inscriu pe Alice, ca sa nu ramana pe dinafara si deocamdata nu prea stiu incotro sa o iau, nu ne-am hotarat la o scoala pentru ca am pierdut contactul cu scoala, ce scoli bune mai sunt, pe unde, nu vreau nici sa stau mereu cu grija ca o bate unul sau altul ca sa ii ia banii sau ghiozdanul sau mancarea sau mai stiu eu ce, si vreau sa si faca asa cum trebuie carte.
Tare grea alegere ! |
|
| Katy, sunt intr-adevar olimpici buni, dar mai mult la spaniola, asa era pe vremea mea. Mult succes Luanei la scoala! |
|
| Sigur ca va voi tine la curent. Avem amandoua emotii, e o noua etapa a vietii, vei vedea, in momentul cand te duci cu dosarelul si o vei inscrie, o sa ai cel mai mare gol in stomac si in inima, iti dai seama ce repede a trecut timpul si ca de acum incolo va trece si mai repede, ca nu veti mai petrece atat de mult timp impreuna. Eu am bocit tare mult si chiar la un moment dat i-am spus sotului ca eu o dau anul viitor la scoala ca nu m-am obisnuit cu ideea, insa m-a potolit. Din clasa a V a as vrea sa o mut la Tonitza, al meu a vazut la ea talent la desen si daca ar lucra in cei 4 ani poate ar fi bine pregatita, insa nu stiu daca Tonitza are clase gimnaziale, ma interesez. Bafta la cautari Kiki, multumim |
|
| Ca tot veni vorba de emotii, vai, vai, cunosc aceste trairi. Multa bafta Luanei la scoala, nu e diferenta mare intre ea si Catinca. Si eu voi avea scolarita la toamna. |
|
| Alina, succes scolaritei! |
|
| Asa este, Adriana, foarte greu de ales, mai ales ca acum oferta este ata de variata. Vin si eu sa intaresc cele exprimate mai sus, anume ca Cervantes e o scoala cu un bun renume, insa exclusiv pentru studierea limbii spaniole. |
|
| Kiki wrote:Alina, succes scolaritei!
|
|
|