Scoli particulare in Bucuresti
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, August 29, 2007 9:52 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Aveti idee ce scoli particulare exista in Bucuresti, daca sunt atestate, acreditate, cam cat ar costa si cam care e procedura pentru a iti putea inscrie copilul acolo?

Ma bate un gand, dar inca nu prea stiu cu ce se mananca scolile particulare.scratch
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, August 29, 2007 10:08 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
De ce ai dori sa inscrii copilul la o scoala particulara?

Ce poate oferi o scoala particulara in plas fara de una de stat?

Care sunt avantajele alegerii unei scoli particulare?
AdrianaC
Scris: Thursday, August 30, 2007 7:22 AM

stele_pe_cer wrote:
De ce ai dori sa inscrii copilul la o scoala particulara?

Ce poate oferi o scoala particulara in plas fara de una de stat?

Care sunt avantajele alegerii unei scoli particulare?

Pai exemple sunt multicele. Ce poate oferi in plus?

1. Cadrul de lucru - nu se compara cred institutiile de stat din punct de vedere al cladirii, salilor, toaletei, locului de joaca, de sport, etc, etc

2. Materialele didactice - calculatoare de ultima generatie si in general aparatura moderna

3. Profesori interesati - salariile difera sensibil fata de salariul unui profesor la stat

4. Grupe mai mici

5. Colegi cu o anumita educatie - sper sa nu intalnesc in scolile particulare elementele care pe mine ca si copil m-au terorizat in scoala. Cred ca intelegi la ce ma refer.

6. Paza mai buna a institutiei

Exemplele ar mai putea continua, dar astea sunt principalele elemente care ma determina sa imi indrept atentia si spre o scoala particulara.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, August 30, 2007 1:01 PM
Nivel

Cadrul de lucru, grupele mai mici si paza sunt intr-adevra niste criterii bune.

Dar ...materialele didactice nu cred ca difera prea mult.In afara calculatoarelor, care oricum folosesc tot la aceleasi programe ale ministerului, nu prea vad alta "aparatura"...poate ceva microscoape mai bune, poate laboratorul de kimie ceva mai performant...astea mie nu imi par asa importante.

Despre interesul profilor...nu stiu daca romanii profi sunt cu adevarat motivati de salariul din sistemul privat.Si asta pt ca romanul, in general, vrea bani multi fara efort prea mare.Este o mentalitate care cu greu va fi depasita la noi in tara.La mine in faculta profii predau si la stat si la privat si interesul era la fel.De unde stiu?Pt ca aveam colegii de liceu si la stat si la particular si obisnuiam sa discutam despre profi si examene, lucuri care coincideau.Un prof tampit era tampit si colo si colo.

Despre colegii mai "educati"...am o enorma retinere.Acolo unde se da banul la greu, mi se pare ca (la noi, in Ro) sunt copii cu o educatie mai slabutza, cu multe fitze si aer de mari boieri.Ca se fac mari defirente inter cei ce au din belsug si cei ce nu am sau au mai putin.

Eu, deocamdata, nu mi-as da copilul in sistem privat, dar eram curioasa ce poate oferi sistemul privat in plus fata de cel de stat.Paza mi se pare lucrul cel mai bun.Daca iti mai vin in minte avantaje ale sistemului privat, enumara-le te rog, ca fiecare isi face propria lui selectie si poate cine stie...vor fi mai multi motivati sa opteze pt sistemul privat!

Kiki
Scris: Thursday, August 30, 2007 1:34 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu sincer nu l-as da pe Dav la o scoala privata. Acolo vor intra numai copii cu bani, insa nu asta e problema. Ci faptul ca in general copiii cu bani o iau pe aratura: fitze, droguri, etc...
Cunosc personal destule cazuri din Caragiale (liceu cu fitze de cand ma stiu), Sava sau Cosbuc... Astea sunt licee de stat dar mereu au fost in top, din perspectiva profesorilor, dotarilor, pazei si multe alte lucruri pe care liceele obisnuite nu le aveau.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, August 30, 2007 1:39 PM
Nivel

Kiki wrote:
Eu sincer nu l-as da pe Dav la o scoala privata. Acolo vor intra numai copii cu bani, insa nu asta e problema. Ci faptul ca in general copiii cu bani o iau pe aratura: fitze, droguri, etc...
Cunosc personal destule cazuri din Caragiale (liceu cu fitze de cand ma stiu), Sava sau Cosbuc... Astea sunt licee de stat dar mereu au fost in top, din perspectiva profesorilor, dotarilor, pazei si multe alte lucruri pe care liceele obisnuite nu le aveau.

Din pacate, Caragiale si Cosbuc numa' "bune" nu sunt ca si model de urmat in privinta educatiei!In ambele traficul de droguri e la "mama acasa".In Sava nu stiu nimic.Dar in cele doua am avut multi prieteni din gasca (nedrogatiras ).Cred ca la ora actuala drogurile pot fi unde nu te astepti, si in liceele sau scolile bune si in cele mai slabe.

Eu stau si ma gandesc, oare de ce "copiii de bani gata" o iau mai repede pe aratura?Sa fie banii la ora actuala un impediment pt parinti in cresterea si educarea cum trebuie a copiilor?Im mod firesc ar trebui sa fie invers: ai bani, ai posibilitati mai multe de recurgere la metode de educare, de recreere a copilului, ii poti oferi mai multe nu numai palpabil!
Kiki
Scris: Thursday, August 30, 2007 1:45 PM
Nivel

Stele, eu cred ca tocmai banii sunt problema.
Cand parintii le dau prea multi de buzunar copiilor, cand le cumpara telefoane scumpe, haine de firma, eu cred ca gresesc. Normal ca fiecare isi doreste sa nu lipseasca nimic de pe masa copilului, din sifonierul lui, din buzunarul lui, dar unii exagereaza.
Lilly of the valley
Scris: Thursday, August 30, 2007 1:53 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
stele_pe_cer wrote:

...
Eu stau si ma gandesc, oare de ce "copiii de bani gata" o iau mai repede pe aratura?Sa fie banii la ora actuala un impediment pt parinti in cresterea si educarea cum trebuie a copiilor?Im mod firesc ar trebui sa fie invers: ai bani, ai posibilitati mai multe de recurgere la metode de educare, de recreere a copilului, ii poti oferi mai multe nu numai palpabil!

...pentru ca unii parinti suplinesc timpul pe care ar trebui sa-l acorde copiilor cu cardul sau contul.
Acei parinti nu au cum deveni copiilor model pentru ca lipsesc cu desavarsire din viata odraslelor, transmitandu-le, constient sau inconstient mesajul "AI BANI POTI FACE ORICE, POTI CUMPARA ORICE", de aici comportamente deviante antisociale.
cum societatea din ziua de azi vinde ambalajul frumos lustruit si spoit si nu marfa e greu de crezut ca se va schimba ceva, contrar vom avea misiunea mult mai grea, iar educarea copiilor va deveni din ce in ce mai dificila.
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, August 30, 2007 2:20 PM
Nivel

mariuta wrote:

...pentru ca unii parinti suplinesc timpul pe care ar trebui sa-l acorde copiilor cu cardul sau contul.
Acei parinti nu au cum deveni copiilor model pentru ca lipsesc cu desavarsire din viata odraslelor, transmitandu-le, constient sau inconstient mesajul "AI BANI POTI FACE ORICE, POTI CUMPARA ORICE", de aici comportamente deviante antisociale.
cum societatea din ziua de azi vinde ambalajul frumos lustruit si spoit si nu marfa e greu de crezut ca se va schimba ceva, contrar vom avea misiunea mult mai grea, iar educarea copiilor va deveni din ce in ce mai dificila.

bravo bravo excelent! bravo cool o explicatie de sociolog! hai sa traiesti colega!firstprize angel

si eu gandesc la fel: tocmai banul perverteste! ca ii faci cinstit si legal sau la negru, ca parinte tot iti ocupa tot timpul si nu mai ai cand sa te ocupi si de progenitura.uff
stele_pe_cer
Scris: Thursday, August 30, 2007 2:21 PM
Nivel

mariuta wrote:

Adica nu le ofera copiilor suportul emotional si dragostea de care are nevoie copilul.Timpul alocat copilului si o dragoste neconditionata, o buna intelegere a nevoilor copilului cred ca il face pe copil sa mearga pe calea pe care a fost indrumat de parinti.E adevarat ca si anturajul are un cuvant de spus, dar primii ani de acasa cred ca sunt mai puternici.

Cred ca Romania e o tara bogataaa....dupa nr de copii razgaiati pe care ii vad adesea!
Lilly of the valley
Scris: Thursday, August 30, 2007 2:58 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Andismom wrote:

bravo bravo excelent! bravo cool o explicatie de sociolog! hai sa traiesti colega!firstprize angel

...

pupici sa traim, sa ne mai imparasim din opinii

stele_pe_cer wrote:

...E adevarat ca si anturajul are un cuvant de spus, dar primii ani de acasa cred ca sunt mai puternici.

Cred ca Romania e o tara bogataaa....dupa nr de copii razgaiati pe care ii vad adesea!

Are si anturajul un cuvant de spus, dar cred ca "lipitorile" sunt mai aproape de cei fara indrumare si de la care au ce "suge".

Nu stiu daca Romania e neaparat bogata, cred ca e o tara ce vrea sa fie bogata, cum am mai spus vindem ambalajul si nu marfa, conformismul social e daunator. Copilul nu invata despre munca decat daca munceste (invata etc) si daca primeste pe tava doar de fatada ca x si Y ofera copilului, sau daca X nu e ca Y, X este exclus din start. Apartenenta la un grup social "cere" conformism. "Nu esti ca mine esti impotriva mea."
AdrianaC
Scris: Thursday, August 30, 2007 4:05 PM

Ca sa revin la tema discutiei, stie cineva ceva despre scolile particulare din Bucuresti sau doar emitem acum diverse pareri despre ce si cum si unde vrea sa isi dea fiecare copilul si daca ai sau nu copil de bani gata sau ce haine si lucruri ii cumperi.

Daca asta s-a inteles, pot deschide un topic separat in care sa polemizam pe aceasta tema.

Nu cred ca are vreo importanta de ce consider eu ca e mai bun, asta e alegerea mea si nu trebuie sa o justific. Oricum, criteriile mele nu corespund in mod neaparat cu ale altora.

Eu una vreau sa imi dau copilul intr-un mediu in care stiu exact ce se intampla, nu in scoli in care elevii ajung sa bata profesorii sau sa le dea cu tifla. Un copil de bani gata e un copil care nu trebuie sa invete, nu trebuie sa se speteasca sau sa munceasca pentru simplul fapt ca nu are nevoie, pentru ca parintii ii pot oferi orice, poate chiar si diplome prefabricate.

Eu vreau ca banii sa ii folosesc tocmai pentru a expune copilul unui mediu pe care eu il consider corespunzator pentru el, vreau sa pot stii ce face, ce invata, cum se descurca, sa am un feedback, sa pot sa ii descopar eventuale inclinatii, aptitudini, etc, etc.

Am trecut de mult de stadiul la care ma uit cat costa ceva. Ma uit in primul rand daca merita, cum e lucrat, ce caracteristici are, etc, etc. La fel si cu gradinita, scoala ... Asta nu inseamna insa ca o sa arunc cu banii neaparat pe fereastra. Raportul calitate / beneficii / pret trebuie sa fie satisfacator si corect in acelasi timp.

Uneori ma simt si aiurea cand sunt in Carrefour sau Cora sau pe unde mai mergem la cumparaturi si ma mai intreaba lumea cat costa X (un produs pe care l-am luat) si eu ii spun ca nu stiu. Se uita stramb, intoarce capul, dar asta este. Nu am fost nici pe departe copii de bani gata, nici eu, nici Tzepii si am muncit ca sa avem ce avem astazi. Asta nu inseamna ca Alice sau Andrei vor avea bani pe mana sa faca ce vor cu ei. Intai vor trebui sa ii merite si apoi ii vor primi.

Un lucru am invatat dupa ce am iesit din comunism si anume ca orice lucru bun costa. Cu cat e mai bun, cu atat costa mai mult si este si firesc sa fie asa. Si in afara, daca iti permiti il trimiti la Harward, daca nu, trebuie sa invete extrem de bine copilul astfel incat sa reuseasca sa prinda o bursa si chiar si asa costurile sunt foarte mari, dar si rezultatele pe masura.

Pe de alta parte am auzit si eu mamici care spuneau "scoala asta e foarte buna pentru ca aici am invatat si eu". Cum o fi fost scoala aia acum 10-15-20 de ani si cum e azi, cred ca e diferenta foarte mare.

Daca un sistem privat ofera ceea ce caut eu, atunci il voi alege cu siguranta.
De aici si tema acestei discutii, SCOLILE PRIVATE.

Daca cineva stie scoli private in Bucuresti si alte detalii despre ele si poate sa impartaseasca aceste informatii aici, este binevenit sa o faca.
Kiki
Scris: Thursday, August 30, 2007 4:22 PM
Nivel

AdrianaC
Scris: Thursday, August 30, 2007 4:25 PM

Thanks, Kiki ! Acum trag un ochi pe ele. Daca stii si ceva din experienta cunostintelor tale, mi-ar fi de folos.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, August 30, 2007 4:34 PM
Nivel

AdrianaC wrote:
Ca sa revin la tema discutiei, stie cineva ceva despre scolile particulare din Bucuresti sau doar emitem acum diverse pareri despre ce si cum si unde vrea sa isi dea fiecare copilul si daca ai sau nu copil de bani gata sau ce haine si lucruri ii cumperi.

Daca asta s-a inteles, pot deschide un topic separat in care sa polemizam pe aceasta tema.

Nu cred ca are vreo importanta de ce consider eu ca e mai bun, asta e alegerea mea si nu trebuie sa o justific. Oricum, criteriile mele nu corespund in mod neaparat cu ale altora.

Wow, nu vad de unde atat suparare pt faptul ca lumea discuta despre subiectul "scolile private" si nu stiu sa enumere clar, concis si la obiect (cum de altfel la nici un topic nu se discuta sec si la obiect ) unde se afla astfel de scoli.

Credeam ca pe un forum nu trebuie neaparat sa polemizezi, ci sa iti impartasesti ideile cu ceilalti.

Si...nu am inteles, si poate nici nu e cazul sa inteleg cine a contestat sau cine a judecat opiniile tale sau optiunile pe care le iei tu in considerare.Lumea isi da cu parerea daca scolile private sunt sau nu pe gustul lor.La deskiderea topicului, poate era cazul sa precizezi: fara off-topicuri si fara pareri personale, cum se intampla la absolut toate topicurile, si unde nimeni nu a fost asa vadit deranjat de asta.Puteai preciza:numai pura informatie (contrar a ceea ce spuneai zilele trecute, si anume cum ca forumul tau nu este unul informational, ci unul Pro relatii de prietenie).

Si...intr-adevar, cand ne expunem punctul de vedere nu e neaparat sa fie lumea de acord cu noi.Eu la intreg topicul nu am vazut nici o judecata de apoi si nici o referire de prost gust sau deplasata la ce vrei tu sa faci cu copiii tai.

Imi pare rau ca ai interpretat gresit "polemica" noastra, care de fapt era numai o simpla discutie.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.