Scoala altfel la gradinita
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tzepii
Scris: Thursday, March 29, 2012 8:20 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 2387
In perioada 2-6 aprilie, la gradinita se va desfasura programul "scoala altfel". In aceasta "saptamana altfel" se vor face doar activitati cu caracter non-formal. Atasat aveti programul cu activitatile detaliate de la gradinita unde merge Andrei.


Tzepii attached the following image(s):
scoala_altfel.jpg

kali
Scris: Thursday, March 29, 2012 9:58 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Mi se pare super buna ideea, insa, din pacate, saptamana viitoare va fi frig si ploaie la noi...
CasandraE
Scris: Thursday, March 29, 2012 10:37 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
Mesaje: 205
"Scoala altfel" este un alt exemplu de "hai sa ne facem ca inovam" de la Ministerul Educatiei. Conform metodologiei, e nevoie de activitati extracurriculare. De exemplu :

-Concurs de sah, remmy, table
-Plimbare cu bicicletele la padure
-Ateliere de teatru, dans, muzica, etc
-Competitii la nivel judetean
-Mese rotunde, dezbateri
-Activitati de voluntariat
-Tabere, scoli de creatie si de cercetare

Adica lucruri care COSTA BANI. Dar invatamantul este gratis. Ideea nu este nicidecum originala, asemenea de saptamani mai exista si in alte tari, dar acolo activitatile se fac pe bani de la buget. Ceea ce nu inteleg cei de la minister este ca nu poate copia programele din Vest fara sa copieze SI FINANTAREA de acolo...

Eu una SUNT PRO SCOALA ALTFEL, dar consider ca fiecare institutie trebuia sa primeasca un buget minim pentru buna desfasurare a activitatilor. O alta problema este pregatirea necesara celor care sustin aceste activitati.A te ocupa de petrecerea timpului liber al elevilor inseamna a avea o pregatire de specialitate pe baza careia nu predai la scoala, ci te vei ocupa numai de timpul liber al elevului. Sunt doua activitati distincte. In alte tari exista cursuri de pregatire pentru asa ceva. La noi exista mau de mult "Palatul Pionierilor" unde se desfasurau zilnic in afara orelor de scoala tot felul de cercuri pe discipline :
-tehnice
-stiintifice
-artistice
-literare
-muzica
-teatru
-dans
-educatie fizica
-diverse competitii
conduse de instructori/specialisti in spatii dotate cu material didactic. Si totul era gratuit fiind finantat de stat prin ministerul invatamantului.
Ana_P
Scris: Thursday, March 29, 2012 1:20 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/8/2012
Mesaje: 21
CasandraE wrote:
Adica lucruri care COSTA BANI. Dar invatamantul este gratis. Ideea nu este nicidecum originala, asemenea de saptamani mai exista si in alte tari, dar acolo activitatile se fac pe bani de la buget. Ceea ce nu inteleg cei de la minister este ca nu poate copia programele din Vest fara sa copieze SI FINANTAREA de acolo...


Foarte corect. La un calcul simplu, toata povestea cu "Saptamana altfel" costa minim 34 lei sau 74 lei daca merge si un adult s ainsoteasca copilul la Circ. In mod sigur or sa fie si copii ai caror parinti nu vor putea da acesti bani. Daca e "prin programa" ar trebui sa fie si gratuit.
Roxie
Scris: Wednesday, April 4, 2012 3:59 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
Mesaje: 636
Nu vad de ce e "altfel" mersul la circ in aceasta saptamana, la gradinita unde sunt copiii mei merg la circ de cel putin o data sau doua ori pe semestru, la fel si la teatru de papusi/balet/opereta, sau vine teatrul de papusi in gradinita.
Noi la saptamana altfel au avut pana acum: luni: activitati religioase, a venit un preot sa ii impartaseasca si pictat de icoane, a doua zi au avut activitati pe tema sa fim mai buni, unde s-a organizat un grup care a colectat donatii pentru n-am inteles daca era o casa de copii, sau o gradinita mai putin dotata, astazi au avut tema sa fim ecologisti, au plantat floricele in curtea gradinitei si au greblat si strans gunoiul. Maine au tema prietenul nostru politistul si educatie rutiera, vorbeau ceva de iesit pe un traseu, iar vineri au tema D'ale carnavalului.
Erau bune si niste activitati gen competitii sportive, sau jocuri sportive.
danab
Scris: Tuesday, April 10, 2012 2:14 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Avea dreptate Casandra, e un fel de a ne preface ca inovam. Se practica la gradinitele de stat.

Noi am avut activitate de Paste - am incondeiat ouale cu ceara, am facut cozonacel (l-am copt acasa), copii au copt cornul abundentei la gradinita (ornament pentru masa de Paste). Activitatea a avut loc la Manastirea Cetatuia din Iasi. Pe noi ne-a costat doar la manastire chiria saii 15 lei/copil, restul a fost suportat/pus la dispozitie de gradinita.

Alte activitati pe care le-au avut anul asta - au vizitat o stupina, teatru de papusi organizat de educatoare in gradinita, cu participarea copiilor, teatru de papusi la teatru Luceafarul, au fost la expozitia auto (fiica-mea vrea Jaguar sa-i cumpar), atelier de 8 martie unde au facut martisoare pentru mama, atelier de creatie unde au lucrat tablouase din lut si argila, tablouase pe ipsos cu tema primavara, si-au facut singuri decorurile de primavara pentru grupa reprezentand flori si fluturi, expozitie de pictura cu lucrarile lor, recital de pian cu ce au invatat si inca multe altele.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.