Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Maine este sarbatoare mare: SCHIMBAREA LA FATA!
Schimbarea la Fata este una dintre cele 12 Sarbatori Imparatesti ale anului crestin ortodox. Este ziua in care Hristos a venit pe Muntele Taborului aratandu-se credinciosilor in Lumina Sa Dumnezeiasca. Este ziua trecerii de la vara la toamna.
Credinta populara spune ca:
-In aceasta zi se racesc apele, iar cerbii le spurca, nemaifiind ingaduit scaldatul in apele repezi de munte -Este o zi inchinata plecarii berzelor si randunelelor si se serbeaza pentru ca acestea sa poata trece marile fara nici un pericol -Cad primele frunze in codri -Serpii, soparlele si gandacii se ascund in pamant -Se da dezlegare la noua recolta de struguri si de fructe -Acestea se duc la biserica si se sfintesc facandu-se asa-numita “coliva de struguri“ -Cine se cearta astazi de Pobrejenie se va certa cu toata lumea intreg anul care urmeaza -Copiii trebuie sa fie ascultatori si cuminti pentru a nu fi certati de parinti. Altfel vor avea parte de cearta tot anul -Nu se spala nimic in casa pentru ca altfel vor navali plosnitele si paduchii -Pentru cei care pleaca astazi in calatorie este mare primejdie sa se rataceasca pentru ca de azi pleaca berzele in tarile calde -Este una dintre acele zile sfinte in care se deschide Cerul, iar cei alesi de Dumnezeu pot sa vada Portile Raiului -Tot astazi se aduna buruienile de leac pentru bolnavii de friguri -Femeile insarcinate care respecta aceasta sarbatoare vor avea nastere usoara.
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| bulinutza wrote:Maine este sarbatoare mare: SCHIMBAREA LA FATA!
Interesant, saru-mana de informatii. Eu de cand nu mai am calendar bisericesc in casa sunt cam pe din afara cu sarbatorile. |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Nici eu nu stiam chestiile astea... |

Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| astazi este o mare sarbatoare: SCHIMBAREA LA FATA.
fie ca sfanta zi de astazi sa ne lumineze gindurile, sufletele si viata!!!! |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/3/2009 Mesaje: 166
| hai sa va sau ceva de citit,apoi vreau comentarii! Atasamente:
epistolia maicii domnului.doc 106 KB, salvati 397 ori.
|