Schema de vaccinare obligatorie din Romania incepand cu 22 august 2012
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, April 28, 2013 10:09 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006

Cautand sa aflu mai multe despre vaccinarea antipolio cu care ne-am trezit ca s-ar face in clasa I in loc de clasa a 3-a cum e specificat pe carnetul de vaccinari, am gasit pe net cum ca incepand cu 22 august 2012 a intrat in vigoare o noua schema de vaccinare....

Aceasta ar fi noua schema de vaccinare obligatorie din Romania, valabila de la 22 august 2012:

Varsta recomandata Vaccinul Comentarii
Primele 24 de ore Hep B In maternitate
2-7 zile BCG In maternitate
2 luni DTPa-VPI-Hib-Hep B Medicul de familie
4 luni DTPa-VPI-Hib Medicul de familie
6 luni DTPa-VPI-Hib-Hep B Medicul de familie
12 luni DTPa-VPI-Hib, RRO Medicul de familie
4 ani DTPa Medicul de familie
Se realizeaza in anul 2012 pana la epuizarea stocurilor de vaccin existent in teritoriu.
6 ani DTPa-VPI Campanii scolare
Pentru copiii in varsta de 6 ani neinscrisi in invatamantul primar sau la care se inregistreaza abandon scolar vaccinarea se poate efectua de catre medicul de familie.
7 ani (in clasa I) RRO Campanii scolare
9 ani VPI Campanii scolare
Se realizeaza pâna în anul 2014.
14 ani dT Campanii scolare

Abrevieri:

• DTPa = vaccin diftero-tetano-pertussis acelular
  • VPI = vaccin polio inactivat
  • Hep B = vaccin hepatitic B
  • DTPa-VPI-Hib = vaccin diftero-tetano-pertussis acelularpoliomielitic-Haemophilus B
  • DTPa-VPI-Hib-Hep B = vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B
  • RRO = vaccin rujeolic-rubeolic-oreion
  • BCG = vaccin de tip Calmette Guerrin
  • dT = vaccin diftero-tetanic pentru adulti

Orice vaccinare trebuie sa fie trecuta si in carnetul de vaccinari al copilului de catre medicul care a facut vaccinarea, care trebuie sa semneze si sa parafeze. Daca vaccinarile obligatorii nu sunt trecute in carnetul de vaccinari, medicul de familie nu va putea elibera adeverinte sau fise medicale pentru inscriere la scoala / gradinita sau solicitate de eventuale autoritati din strainatate prin care sa reiasa ca au fost facute toate vaccinarile obligatorii.

oanamaria
Scris: Sunday, April 28, 2013 10:13 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Foarte bine de stiut!
Multumim Adriana .
Eu lui Stefi i-am pacut schema gratuita ,iar lui Giuli schema completa dar platita de mine .
Tzepii
Scris: Friday, October 4, 2013 9:58 AM

Inregistrat: 2/13/2006
Romania, pe primul loc la mortalitate infantila în Europa. Cum poate vaccinarea sa scada numarul deceselor la copii

Quote:
România ocupa primul loc în Uniunea Europeana la capitolul mortalitate infantila în rândul copiilor sub 5 ani, potrivit celui mai recent raport pe aceasta tema realizat de catre Unicef, Organizatia Mondiala a Sanatatii, Banca Mondiala si Natiunile Unite.
Potrivit raportului, în România, în 2012, la fiecare 1.000 de copii sub 5 ani s-au înregistrat 12 decese. În acest top, tara noastra este urmata de Letonia – 9 decese la 1.000 de copii sub 5 ani, Slovacia – 8 decese la 1.000 de copii sub 5 ani, Malta – 7 decese la 1.000 de copii sub 5 ani. Ungaria, Regatul Unit, Polonia, Spania, Lituania si Croiatia ocupa locul 5, cu 5 decese la 1.000 de copii sub 5 ani.

.....

Quote:
Statisticile de specialitate arata ca anual peste 3 milioane de copii sub vârsta de 5 ani mor, la nivel global, din cauza nevaccinarii. Datele mai arata ca bolile pneumococice, care pot fi prevenite prin vaccinare, reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel global la copiii cu vârste sub 15 ani. Bolile pneumococice nu afecteaza doar copiii, ci si adultii. Cifrele arata ca peste 1,6 milioane de persoane mor din cauza acestor afectiuni, dintre care aproape 1 milion sunt copii cu vârste sub 5 ani.

În cazul meningitei pneumococice, rata medie de mortalitate în Europa este estimata la 38%. Mai mult, aceasta boala are si efecte negative pe termen lung, printre care se numara retardul mental, convulsii, tulburari motorii, tulburari de vorbire si surditate.

Sursa:http://www.mediafax.ro/social/romania-pe-primul-loc-la-mortalitate-infantila-in-europa-cum-poate-vaccinarea-sa-scada-numarul-deceselor-la-copii-11448297
roxinthya
Scris: Friday, October 4, 2013 11:08 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Si care dintre vaccinurile de mai sus sunt pt bolile pneumococice?
giulia_mamik
Scris: Friday, October 4, 2013 4:02 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/22/2010
kali
Scris: Friday, October 4, 2013 6:07 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Tzepii
Scris: Tuesday, October 15, 2013 10:00 AM

Inregistrat: 2/13/2006
Quote:
Un numar tot mai mare de mame refuza vaccinarea copiilor la nastere, zilnic fiind o familie care refuza acest lucru, a declarat luni, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), prof. dr. Catalin Cirstoiu.

Sursa: agerpres.ro
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.