Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Cum sa alegi scaunul de masina |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| eu am pentru Larisa un inaltator (cred ca asa ii spune),sta bine pe el,ii pun centura intotdeauna,pe el scrie ca e bun pentru cele 19 kg ale ei.problema e ca nu stiu daca in Romania poate sta doar in asta in masina sau trebuie altfel de scaun.trebuie sa am in vedere varsta ei sau kilogramele cand calatoresc acolo?
|
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| sami wrote:eu am pentru Larisa un inaltator (cred ca asa ii spune),sta bine pe el,ii pun centura intotdeauna,pe el scrie ca e bun pentru cele 19 kg ale ei.problema e ca nu stiu daca in Romania poate sta doar in asta in masina sau trebuie altfel de scaun.trebuie sa am in vedere varsta ei sau kilogramele cand calatoresc acolo?
e f. bun asta. desi e prevazut in regulamentul de circulatie, nu prea foloseste toata lumea scaunel aici. e considerat mai mult un moft , iar pana acum nu am auzit de niciun caz in care politia sa ia lumea la intrebari pe tema asta. ba mai mult unele persoane au montat scaunelul copilului pe scaunul din dreapta- fata. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| mariuta wrote: ba mai mult unele persoane au montat scaunelul copilului pe scaunul din dreapta- fata. si acest lucru este interzis??eu stiu ca trebuie dezactivat airbag-ul,dar nu stiu daca e voie sa pui scaunul...intreb pentru ca ne-am gandit si noi la varianta asta pentru darius,dar pana nu stiu ceva sigur,nu indraznesc sa fac asta |
|

| butterfly wrote: si acest lucru este interzis??eu stiu ca trebuie dezactivat airbag-ul,dar nu stiu daca e voie sa pui scaunul...intreb pentru ca ne-am gandit si noi la varianta asta pentru darius,dar pana nu stiu ceva sigur,nu indraznesc sa fac asta
e interzis ca pasagerii minori inainte de a implini 12 ani sa calatoreasca pe scaunul din fata al autoturismului. pt. asta sigur poti fi sanctionat.
uite ce spune Art. 97 (1) Copiii cu vârsta sub 12 ani sau cu înaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu vârsta sub 3 ani se transporta numai în dispozitive de retinere omologate. (2) Conducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii cu vârsta de pâna la 12 ani pe scaunul din fata, chiar daca sunt tinuti în brate de persoane majore, în timpul deplasarii pe drumurile publice.
Extras din Codul Rutier. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Sami si eu am pentru Karina tot ceva de genul ridicatorului ,este fara spatar nu?Eu zic ca poti sa-l folosesti cu succes .In tara am inchiriat o masina fara scaunel de bebe pentru ca nu au mai avut asa ca pt 2 -3 zile am lasat-o pe Karina fara scaunel .Nu am avut probleme .In schimb eu stiu ca in fata langa soferita poate sa stea cosuletul doar cu bebe mic si dezactivat airbagul.Cred ca doar pana intr-un an este voie , nu mai stiu sigur . |
|

| Ely wrote:Sami si eu am pentru Karina tot ceva de genul ridicatorului ,este fara spatar nu?Eu zic ca poti sa-l folosesti cu succes .In tara am inchiriat o masina fara scaunel de bebe pentru ca nu au mai avut asa ca pt 2 -3 zile am lasat-o pe Karina fara scaunel  .Nu am avut probleme .In schimb eu stiu ca in fata langa soferita poate sa stea cosuletul doar cu bebe mic si dezactivat airbagul.Cred ca doar pana intr-un an este voie , nu mai stiu sigur .
Ely, tocmai am postat un extras din codul rutier, este specificat ca nu pot calatori minori pe scaunul din fata al autoturismului. |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Mariuta scuze acum am vazut .In Portugalia am facut scoala , acolo era permis ,dar numai la bebei si acum vad imaginea instructorului cand ne explica.Fiecare tara cu legile ei si totusi sunt de acord cu legea noastra din acest punct de vedere. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Inaltator, dar si cu spatar avem si noi. E super, Miruna sta mai comod in el, acum ca e mai inalta, folosim centura de la masina si se simte si ea fetita mare Sta pe scaunul din spate si fara inaltator, doar cu centura pusa la burtica, dar asta in caz exceptional si pe distante mici, in oras. Iar pe scaunul din fata stie ca nu e voie si plange daca vrea tati sa o puna acolo. |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| da,vorbesc de inaltator fara spatar. as fi vrut sa stiu cum e legislatia si in Ungaria,tocmai am aflat ca o familie a fost amendata la vama pentru ca baiatul lor de 7 ani nu avea scaun de masina,ii era pusa doar centura.
fara centura copiii nu au ce pleca la drum,chiar sambata era sa o patim,sotul a fost obligat sa puna o frana puternica,daca eu,cu 54 de kg nu as fi avut centura as fi dat cu capul de parbriz,ea m-a tinut,ce sa mai zicem de un copil mic. cred ca e prima data ca simt ce poate face,cat de strans si fix te tine daca e cazul.
am vazut si aici copii tinuti pe scunul din dreapta,eu n-am de gand sa fac asta.
Fluturas,cred ca pe bancheta din spate incap scaunul Karinei,un inaltator pentru Darius si scaunelul lui bebe. |
|

| Fluturas, poti lua doua inaltatoare (sunt mai ergonomice) pentru ca si Karina e maruta deja, iar cele cu spatar cum avem noi sunt foarte comode, au protectie si pentru cap. Sunt de la mai toate firmele, iar la voi sigur sunt si reduceri.
 |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| pentru darius inaltator cu spatar avem,si in caz ca nu incape asa,putem sa ii dam spatarul jos.poate pana la urma ramane darius fara spatar,karina trece din scaunel in inaltator cu spatar,si asa ramane loc si pentru cel mic
ely,si aici pe cei mici,in scoica ii poti tine in fata,tocmai de asta intrebam.banuiam ca nu e voie,dar ma deruta asta,ca aici am vazut multi cu scoica in fata |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Noi avem un scaun pentru categoria 0-18 kg, si unul 9-36. Mihnea sta in cel mare. Problema e ca nu imi place cel de 9-36 kg pentru ca nu se lasa pe spate, si cand adoarme copilul in el sta foarte prost. Chiar nu exista scaune categoria asta la care sa se poate lasa spatarul? Stiti vreo marca sa aiba posibilitatea asta? |
|

| Nici mie nu-mi place acest aspect! Parca am vazut la Cris -DL scaun despre care vorbesti, prin urmare este pe piata asa ceva. |
|

| Scaunul Mirunei se poate intinde. Are spatarul detasabil daca vreau sa-l scot de tot, iar daca vrea sa doarma fata il intind pe bancheta din spate, dar il prind cu centura din mijloc. Miru e incantata ca are patut si in masina (luam mereu cu noi o pernuta, ca sa doarma lejer).
Daca vreau doar sa stea fata mai pe spate, trag sezutul mai in fata si spatarul se lasa. Trebuie insa bagat ceva intre scaun si bancheta sa nu alunece in pozitia normala. |
|
|