scaunul de masina ,sanatatea si siguranta copilului tau
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Thursday, November 16, 2006 9:34 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Miri wrote:

Kiki, eu zic ca, daca are posibilitatea sa-i muti centurile, e imposibil sa nu fii depistat tu pina acum!Doar te stiu cit esti de ambitioasa!ras

O sa mai incerc oricum...E prea scump un scaun auto ca sa dau banii degeaba pe el...Nu chiar degeaba, ci prea devreme...
Anca
Scris: Thursday, February 28, 2008 12:57 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/26/2006
Kiki, ai gasit pana la urma scaun potrivit ptr Dav? Intreb ptr ca si noi am ajuns la nevoie: trebuie sa schimbam scaunul, care e 0-18 kg cu unul mai confortabil, mai spatios, cu toate ca ne incadram mult si bine la kg, mie mi se pare ca nu prea are loc in el. Am nevoie de sfaturile voastre, ptr ca nu stiu ce sa iau. Optiunile sunt: scaun 9-18 kg sau 9-36 kg cu centuri proprii. In primul rand, vreau sa doarma comod in el, sa nu stea drept si cu capul stramb din gat in lateral, cand doarme, sa aiba o tenta de inclinatie scaunul, daca ma intelegeti ce vreau sa zic. Cele 9-36 kg nu au baza, deci nu se inclina decat atat cat le permite inclinatia banchetei. In cele de 9-18 kg ar dormi ok, numai ma gandesc ca nu sunt atat de incapatoare.
Grea decizie. Astept pareri si daca se poate, descrieti-mi ce scaune aveti, sa ma inspir si eu. Multumesc si pupici la mamicile care stiu ce e bine ptr puii lor bravo.
Lilly of the valley
Scris: Thursday, February 28, 2008 6:18 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
dya
Scris: Thursday, February 28, 2008 6:24 AM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
Daca gasiti unul de 9-36 kg si sa fie reglabil ar fi super ca este cu "bataie lunga"ras dar daca nu mai bine asculti de sfatul Mariutei. Eu ma gindesc cu groaza ca acusica o sa trebuiasca sa schimbam scaunelul....adica prin vara mai mult ca sigur o sa luam altul ca nu avem incotro.
Kiki
Scris: Thursday, February 28, 2008 10:19 AM
Nivel

Anca, am gasit, iti dau ceva detalii pe PM.
pupici
mihaela75
Scris: Thursday, February 28, 2008 3:21 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mariuta, Leea are 20 de kile?...scaunul ala e booster pt copii de peste 4 ani scratch
Lilly of the valley
Scris: Thursday, February 28, 2008 4:34 PM
Nivel

mihaela75 wrote:
Mariuta, Leea are 20 de kile?...scaunul ala e booster pt copii de peste 4 ani scratch

nu are 20 kg, dar e destul de inalta si nu are centura in gat, dar asta e motivul pt care am spus ca nu e un scaun potrivit pentru copii mai mici.
Anca
Scris: Thursday, February 28, 2008 5:21 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/26/2006
Kiki, helpful ca de obicei. flower Multumesc!
Mariuta, mersi, asa gandesc si eu.
Dya, relax mami, sa vezi ce fain o sa fie cand pui pitica in scaun, fata de scoica. E si ea la inaltime, vede bine ce se intampla pe afara, e alta viata si ptr tine si ptr ea.
E tare greu cu alegerea asta, mai ales ca dai atatia bani pe ele... Spre exemplu eu, aici in Arad nu am gasit decat un fel care sa zicem ca s-ar potrivi, dar era 9-18 kg, apoi am migrat la Timisoara, ca na, ei au mall, si acolo nu am gasit decat unul la Miniblu, marca lor, la 6 mil. Era 9-36 kg, se lasa pe spate, tetiera si cotierele se ajusteaza dupa nevoie, are centuri proprii si se detaseaza partea de sus si ramane doar inaltator. E ok, dar designul nu prea atragator si faptul ca imi place sa am de unde alege cand cumpar ceva, m-au facut sa ma mai gandesc.
Inca prospectez uff.
danab
Scris: Thursday, February 28, 2008 10:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Miruna inca incape in scaunelul ei, cel putin pana la vara il vom mai folosi. Tare ma bucur ca am invatat-o in el, pt ca acum pot pleca cu masina cu ea fara probleme.
Zilele trecute am luat-o pe prietena mea cu fetita ei, si tot drumul fetita m-a mangaiat pe par, se intindea in fata, iar eu eram la volan nervi si se plangea mama ei ca nu vrea sa stea in scaunel. Cum sa stea daca a pus-o prima oara abia la 2 ani fool
MNiko
Scris: Thursday, February 28, 2008 10:53 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
danab wrote:
Miruna inca incape in scaunelul ei, cel putin pana la vara il vom mai folosi. Tare ma bucur ca am invatat-o in el, pt ca acum pot pleca cu masina cu ea fara probleme.
Zilele trecute am luat-o pe prietena mea cu fetita ei, si tot drumul fetita m-a mangaiat pe par, se intindea in fata, iar eu eram la volan nervi si se plangea mama ei ca nu vrea sa stea in scaunel. Cum sa stea daca a pus-o prima oara abia la 2 ani fool

Dana acelasi lucru l-am observat si eu. Copiii care nu au fost pusi de la inceput in scaunel nu se pot acomoda usor cu scaunelul si nici nu vor sa auda de asa ceva. Si eu am pus-o pe Cristina in scaunelul special inca din primele luni. In felul asta ea a invatat ca in masina calatoreste doar in scaunelul ei si prinsa cu centura. Acum nu avem probleme deloc si ce ma bucura e ca daca vede un alt copil fara scaunel si fara centura(o mai luam pe prietena ei cu noi cand mergem la locul de joaca) ea nu incearca sa se desfaca de acolo.
Kiki
Scris: Thursday, February 28, 2008 11:04 PM
Nivel

Dana, Miha, asa e!
Cu cat sunt pusi mai tarziu in scaunele, cu atat nu se mai obisnuiesc.
Finutza mea cea mare numai intre scaune sta (desi a avut scaun auto de la nastere, pt ca i-am cumparat), eu innebunesc cand o vad. Cea mica, oriunde merge, numai in scaunel.
Dav urla si nu poti pleca de pe loc daca nu are centura prinsa si nu e in scaunul auto. Mai bine asa decat sa imi zburde in voie in masina alcool
danab
Scris: Saturday, March 1, 2008 3:35 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Chiar zilele astea am vazut din lateral efectul franii asupra mamei cu copil in brate, pe bancheta din spate, fara sa aiba macar mama centura pusa, iar bebe trecut pe sub partea de jos: mama a alunecat in fata si bebe a ajuns intre scaunul din fata si corpul mamei - pale (soferul - un incepator, s-a angajat sa traverseze o intersectie unde trebuia sa dea prioritate, si nu a dat, asa ca a franatbataus )
MNiko
Scris: Saturday, March 1, 2008 3:40 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Nici nu vreau sa-mi inchipui scena Dana. Imi aduc aminte cand am fost lovita eu din spate de un sofer care nu se uita la drum. Eu m-am lovit destul de serios(fara sa fie nevoie totusi sa ajung la doctor), asa ca nu stiu pe unde ar fi ajuns Cristina daca nu era in scaunelul ei.
Lilly of the valley
Scris: Saturday, March 1, 2008 7:55 PM
Nivel

Un reportaj pe Discovery despre importanta centurilor de siguranta si a sistemelor de prindere pentru copii arata (cu demonstratii stiintifice ale unor fizicieni) cum un copil de cca 10 kg poate deveni un proiectil de 100 kg in cazul unui impact al masinii ce ruleaza cu 100km/h.
Baiatul unei prietene a aterizat cu gurita in maciulia de la schimbatorul de viteze (statea mereu intre scaune), noroc ca nu mergeau cu viteza. Acum baiatul are un dinte lipsa si cateva copci sub nas.
mihaela75
Scris: Saturday, March 1, 2008 9:27 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Eu ma confrunt cu problema ca Articutz nu mai incape in scaun what E scoica in care am purtat-o pe Daria pana la un an si doua luni si piguletzu asta mic deja e prins ca o sardea tre sa-l pun dezbracat , la salopeta subtire.plans Deja testam piata sa schimbam scaunul closedtopic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.