Scarile
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Wednesday, April 4, 2007 2:09 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
De cum incep sa mearga, unul dintre pericolele care-i atrag sunt scarile...vor sa urce singuri, sa coboare si sa se joace pe scari...la inceput le punem gardulete, ii luam in brate si-i urcam sau coboram, dar pe masura ce cresc, gasesc cai sa faca asta singuri, neajutati si fara incidente...credeti ca e bine sa ii lasam sa urce si sa coboare scarile singuri sau sa mentinem portitele si luatul in brate sau de mana cand este cazul?

Eu nu am mai pus gardulet demult la scari, fii-mea urca si coboara in voie scarile din casa, singura, in 4 labe, de cateva luni bune, si niciodata n-a alunecat sau cazut...la fel si-n parc, la scarile de la tobogan, care sunt identice ca model cu scarile din casa, uneori o ajut la cele mai inalte, ca sunt tot timpul in spatele ei...ma gandesc ca sunt cam inconstienta, dar pe de alta parte dac-o dadacesc asa mereu, n-o sa fie-n stare sa faca nimic neajutata, o sa astepte mereu s-o ajut, sa stau de fundul ei cu frica-n san sa nu pateasca ceva...fac bine, nu fac bine, voi cum faceti?
MNiko
Scris: Wednesday, April 4, 2007 7:15 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Nici eu nu stiu daca fac bine sau nu. Eu am lasat-o sa urce scarile singura de mult, de pe la un an. Stau mereu in spatele ei ca s-o prind imediat in caz de cade. Uneori o mai las si sa coboare singura si stau in fata ei.
Mi-a fost frica mereu sa nu plece de langa mine singura pe scari in timp ce eu incui usa, asa i-am repetat mereu sa ma astepte, ca n-are voie singura. Si acum ii zic, dar am observat ca nu mai e nevoie. Se opreste la baza scarilor si nu urca sau nu coboara pana nu ajung eu langa ea.

Pe topogan in parc eu inca n-am lasat-o. Se mai uita ea la ceilalti copii, dar cand ii spun ca e prea mica si ca nu poate singura nu mai incearca sa urce.
Kiki
Scris: Wednesday, April 4, 2007 8:16 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
De urcat scarile, o face singur, tinandu-se de perete sau de grilaj...Daca nu se simte in siguranta o ia in 4 labe.
De coborat, ii e frica, asa ca nu coboara decat tinut de ambele maini. Sub nici o forma nu vrea singur sau tinut de o mana.
sousourel
Scris: Monday, April 9, 2007 1:00 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Mari probleme avem si noi cu scarileuff In general urca-coboara in 4 labe, dar cu putina sustinere se poate si in 2 picioare.
Cucuie si zgaibe din cauza scarilor..cat incape.
Cea mai recenta achizitie, chiar inainte de Pasti, la Cluj, o sa punem si poze, un obraz tumefiat si zgariat, un ochi umflat si nasul zdrelit...tot pe niste scari plans plans plans
Miri
Scris: Monday, April 9, 2007 1:12 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mai puiutz, tot cu scarile ai tu de lucru?uff
Pupici de la noi ca sa treacavanataile!pupici pupici pupici
Alina
Scris: Monday, April 9, 2007 1:32 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
Victoras, un pupic sa treaca tot. pupici pupici
Vesna
Scris: Tuesday, April 10, 2007 8:50 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/27/2006
Razvan a inceput sa urce scarile tinandu-se de perete, gard, etc. Dar de coborat recunosc ca mi-e mie frica sa-l las, ca el s-ar duce cu capu'-nainte.banghead Ii spun sa ma astepte si il tin de o manuta si asa coboara in siguranta.
leut
Scris: Tuesday, April 10, 2007 8:56 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Alex urca scarile tinandu-se de perete sau de mana noastra daaaaaaaaaaaar in timp se urca zice intotdeauna: doi, tei, papu! Pe 1 il spun eu intotdeaunaras
Alina
Scris: Tuesday, April 10, 2007 11:50 AM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
Bravo Alex de Leut.bravo bravo
Fluturas
Scris: Tuesday, April 10, 2007 12:25 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
noi inca nu avem urmari de la scari.urcam si coboram singurel dar de multe ori prefer sa ma tina mami sau tati de mana.in casa nu avem scari.cazaturi inca nu
alex,bravo,mami,asa si trebui:doi,tei,papu ras
Cristy
Scris: Wednesday, April 11, 2007 10:46 AM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Am o groaza pe scari... o groaza, cred ca mi se trage din copilarie, un coleg de gradinita a murit cazand pe scarile de la gradinita... ( avea el si alte probleme, dar lovitura primita i-a fost suficienta ) .....

Eu nu am lasat fetele singure sa coboare scarile pana la 4-5 ani, pana in ziua de fata o tin pe Shacar de mana.... mai ales datorita faptului ca are probleme cu piciorusele....

Am locuit la etajul 4 si era disperata tot timpul... uneori cand nu aveam timp sa stau dupa ele cu coboratul ( treapta dupa treapta) le luam pe amandoua in brate si coboram...

Mare atentie la scari ...pupici pupici pupici

Alex bravo bravo ....

Victor, atentie mare puisor...pupici

flowers flowers flowers
leut
Scris: Wednesday, April 11, 2007 11:12 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Multumim frumos! Acum si cand merge prin iarba la fel face: doi, tei, papu! Mi-e asa de draga...e mare, creste si mi-e dor de ea mica...angel
Maria & Mario
Scris: Wednesday, April 11, 2007 2:17 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Bravo, Alex ! bravo pupici Si noi le numaram 90% din cazuri . hohot

Maria le urca singura , tinuta de o manutza sau cu ajutorul peretelui , bara ... etc. Daca nu poate o ia de-a busilea. DAR la coborat NU. Doar de mana mea. Nu are acces la scarile din casa , avem gardutz de protectie. Iara afara sunt mereu cu ea si o tin de manutza. Eu personal am groaza sa o culeg cu vre-un cucui de vreo treapta de beton, mai ales ca nu are mereu rabdare si se arunca sa paseasca si cate doua. banghead Asa ca .... mai asteptam putintel pana la independenta la scari !ras
taki
Scris: Friday, April 27, 2007 10:59 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Maria & mami wrote:

Maria le urca singura , tinuta de o manutza sau cu ajutorul peretelui , bara ... etc.

Sasha la fel si cand vede scari imi da manuta si ma duce la ele sa o ajut sa urce. Cand ajunge in top si o felicit si o pun, e tare bucuroasa de realizarile facute. love chitara chitara thumright cool
MNiko
Scris: Friday, April 27, 2007 11:05 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Bravo Sasha.

Cristina urca singura scarile daca se tine de balustrada, si le urca destul de repede, uneori alternand picioarele. De saptamana asta insa a invata si sa le coboare singura, daca se tine de perete. In orice caz e pericol daca nu sunt atenta cand iesim din casa sau cand ajung la usa(pana descui ea urca pana la etajul urmator)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.