Scadere brusca in greutate
Subiectul anterior · Subiectul urmator
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, May 17, 2006 10:16 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Fetelor am nevoie urgent de niste sfaturi (in ultimul timp numai urgente amplans );matei in ultimele 8 zile a scazut in greutate cu 100 de grame, si asta coincide cu regimul impus de medic, adica lapte hipoalergic, respectiv de soia, numai legume si fructe atent seletionate sa nu creeze alergii, nimic cu glute, nici un produs lactat ce prezinta proteina animala, numai carne de pui.

Deci, nu are voie decat:
lapte de soia
cereale de mere sau roscoave fara lapte
mar
banana
morcov, cartof, conopida, broccoli, ceapa, pastarnac, patrunfel, telina.

Cum ii pot imbunatati meniul, astfel incats a recuperam cele 100 gr pierdute, sar sa mai si castigam ceva pe deasupra?Cauza esentiala este numai si numai skimbarea laptelui, care este absolut obligatorie timp de o luna.De maine in loc de 2 masuri de cereale in fiecare bibe cu laptic, ma gandesc sa ii dau 4 masuri, adica 8/zi.

Ce alte alimnete foarte hranitoare se mai pot da unui copil alergic?Am ramas in pana de idei....
sousourel
Scris: Wednesday, May 17, 2006 10:26 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Meniul lui Victor, daca te ajuta:

la prima ora, lapte
apoi cereale (8 masuri de baby hero, voi puneti de care puteti papa) cu un mar ras
la pranz piure de legume in general din cele pe care le-ai scris in toate combinatiile+ carnita de pui, dar sa aiba si ceva consistent, spre ex, cartoful. Orez n-are voie? Nu contine gluten. Dar malai? Nici asta nu contine gluten.
Mai tarziu, cand are chef, un bibe de lapte
Cina: banana zdrobita in care ii pun cele mai felurite chestii .. spre ex banana+branzica facuta din laptele de soia (se poate? ca am vazut ca noi putem face cu nan)+cereale (noi punem un biscuite)
seara, inainte de culcare mai papa lapte si nani.

Pe de alta parte nu te ingrijora, 100 gr nu e asa de mult, cu siguranta le va recupera dupa ce scapati de regim.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, May 17, 2006 10:28 PM
Nivel

sousourel wrote:

Pe de alta parte nu te ingrijora, 100 gr nu e asa de mult, cu siguranta le va recupera dupa ce scapati de regim.

Partea proasta e ca scapam dupa cel putin o luna, si mi-e teama ca daca a slabit in 8 zile 100gr, intr-o luna e posibil sa slabeasca 400 gr oare ...se poate asa cev?De la cate sute de grame scazute este cazul sa sesizez medicului?
sousourel
Scris: Wednesday, May 17, 2006 10:30 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
MA duc sa studiez pb si revin...

Asadar se calculeaza greutatea ideala ...Dupa vârsta de 1 an se foloseste urmatoarea formula:
G = 2xV + 9 Kg (V = vârsta în ani )
, adica 11, daca nu ma insel, si se admite un deficit ponderal de 10%.

Daca vrei si alti indici uita-te pe http://www.romedic.ro/medicina/pediatrie/indici_antropometrici.htm
Laura&Alfonso
Scris: Wednesday, May 17, 2006 11:11 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Stelute al meu papa 8 masuri de cereale pe zi si uneori mai mult daca i le pun si in crema de fructe...nu cred ca ar fi vreo problema daca ii dai mai mult.... Brocoli e foarte bogat in calciu....dai cat poti... il poti cali putin in ulei de masline daca are Matei voie( asa mi-l fac eu cu putin usturoi) sau daca nu in ulei de floarea soarelui.... intreaba doctorul daca are voie dovleac ( eu stiu ca nu da alergie) il poti face la cuptor sau combinat cu alte legume in piure....
Elia
Scris: Thursday, May 18, 2006 12:12 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Pentru copiii slabi, cerealele sunt recomandate in cantitati mai mari cel ptin pt perioade scurte, pana incep sa mai ia in greutate mai bine. Asa ca baga cereale la greu, mai ales ca scriai pe undeva ca plange dupa ce se termina biberonul (parca) asa ca asta o sa il ajute sa se sature.

Fasole, mazare, linte are voie? Astea au foarte multe calorii si sunt foarte hranitoare.

Cartof sa manance in fiecare zi, fa-i-l piure cu lapte de soia.

Fructele simple nu prea ajuta la ingrasat, asa ca amesteca-i-le cu cereale.

Orez cu lapte de soia (da de fapt nu cred ca are voie zahar deloc, asa ca nu prea o a mearga, dca are voie un pic de zahar, e o idee foarte buna). Sau orez simplu, amestecat cu piureul de legume.

De porumb parca stiu ca e alergen,dar nu bag mana in foc. Daca nu e, fa-i mamaliguta.

Cam asta. Succes!
stele_pe_cer
Scris: Thursday, May 18, 2006 9:39 AM
Nivel

Multumesc, fetelor!Deci, cereale la greu, pana scapam de laptele asta apa kioara.O sa incerc astazi sa ii gasesc cereale pentru alergivi, ca pe bebelusultau.ro, saptamana trecuta stocul era 0.

Laura, dovleac e ala galben, nu te referi la dovlecel, nu?Cred ca are voie, pentru ca nu easte alergogen,offfffffff...ba nu, ca are seminte.Nu are voie nicmic rosu/roz,sauc are are par, puf sau seminte.Si totusi, cum pregatesc dovleacul?

Delia:

Fasole, mazare, linte - are voie (manaca cam de 2x/saptamana)
Cartoful nu este indicat la noi, petnru ca are pb cu diareea, i-l dau numai in combinatie cu morcovul preponderent (cam in fiecare zi, cu alte legume adaugate)
Fructele simple amestecate cu cereale, citisem pe undeva ca nu e prea ferivita combinatia, dar nu exlica de ce.I-am dat de multe ori combinatia asta, crezand ca e ok, si cred ca voi reveni la ea, pana gasesc o explicatie mai plauzibila.
Orez cu lapte de soia -cine imi da si mie o reteta?Ma gandesc ca daca ii pun un strop de zahar brun, nu are nimic.
Porumbul nu este alergogen, in skimb il inmoaie la burtica.Si nu ii place mamaliga, din pacate, nici macar cu smantana si branzica, decat daca este de la noi din farfurie (dar nu are voie deocamdata smantana si branza).

Deci, ar ramane cereale combinate cu lapte si cu fructe, iar la pranz legume cat mai diverse, in general cele verzi ....
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, May 18, 2006 10:08 AM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Dar branzica tofu nu are voie? Ca-i tot din soia, nu?
Am gasit retete pentru bebelusi cu branza tofu si erau tot felul de combinatii de fructe si legume crude sau fierte la fel ca si cu branza de vaci.
Si da-i cereale la greu daca scade in greutate ca macar de astea fara gluten sunt destule.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, May 18, 2006 10:31 AM
Nivel

nico, tofu nu am incercat, ca lui Matei oricum nu ii placea branzica.Important este sa ia bine in greutate luna asta, ca abia am inceput regimul, deci mai avem inca 3 sapt de lapte de soia....apoi poate revenim la nestle junior, ca tere mult ii placeasic , de iaurtele cu fructe ce sa mai zic, cate 2 mari odataras ...
Laura&Alfonso
Scris: Thursday, May 18, 2006 10:33 AM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
stele_pe_cer wrote:

Laura, dovleac e ala galben, nu te referi la dovlecel, nu?Cred ca are voie, pentru ca nu easte alergogen,offfffffff...ba nu, ca are seminte.Nu are voie nicmic rosu/roz,sauc are are par, puf sau seminte.Si totusi, cum pregatesc dovleacul?

..

Da e galbel ... dovlecelul e verde... adevarul e ca are seminte..intreaba dr mai bine...semintele sunt mari nu ca la dovlecel... dovleacul il poti face la cuptor...(il bagi si il lasi sa se coaca) sau il fierbi pt piure si il amesteci cu alte legume
Elia
Scris: Thursday, May 18, 2006 1:33 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Orezul cu lapte de soia il faci la fel ca pe orezul cu lapte:

fierbi orezul in apa (o cana de orez in doua cani de apa), dupa care adaugi cam o cana de lapte de soia si zahar dupa gust si fierbi la foc mic pana scade. Ai grija sa nu scada prea mult, adica sa nu fie tare, solid, ci mai lichid, pt ca prin racire se mai intareste.

Pofta buna!
stele_pe_cer
Scris: Thursday, May 18, 2006 2:08 PM
Nivel

Multumim, Delia, o sa incerc, ca daca mai pun si putin zahar,cu siguranta Matei va manca tot-totsic.

Am fost astazi la 7 farmacii sa cumpar cereale Humana SL si nimc...abia la una mi-a promis tipa ca da comanda, si sa vin sambata dimi dupa ele.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.