Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| dya wrote:Nu vreau sa fac reclama negativa pentru sanatate si favorabila pentru tigari insa din pacate si eu am fumat pe perioada sarcinii (10 tigari pe zi )si ii multumesc lui Dumnezeu ca am o fetita sanatoasa. Sunt ANTI FUMAT in sarcina si pe perioada alaptarii chiar daca eu nu am reusit acest lucru. Cit despre cit de mult afecteaza fumatul ...sincer...eu cred ca nu poate nimeni sa-ti spuna ceva concret,daca Dumnezeu vrea sa ai un opil sanatos asa va fi si trebuie sa crezi ca asa este.Iti doresc multa sanatate. Am cunoscut acum citiva ani in urma o tipa care s-a lasat de fumat imediat ce a aflat despre sarcina si de atunci nu a mai fumat nici macar ocazional ...toate bune si frumoase a nascut o fetita splendida ...insa...pe la virsta de 3 anisori au inceput problemele si i-au depistat o boala incurabila.Mama este distrusa si sunt sigura ca si tatal.Asta am scris ca sa vedeti ca totul ramine la bunavointa lui Dumnezeu.
Sunt de acord cu tine! Nu se stie niciodata cum iese! Verisoara mea este insarcinata - 6 luni si jumatate - ,a fost fumatoare,s-a lasat de fumat la inceputul sarcinii si acum i s-au prescris injectii pentru ca cica copilul trebuie ajutat pulmonar....foarte interesant... |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Nici eu nu sunt de acord in privinta fumatului in timpul sarcini si a alaprarii. Eu am fumat 10 ani si m-am lasat in prima luna in care am aflat ca sunt insarcinata, toata perioada alaptarii de un an jumate am fumat vreo 8-9 tigari, si atunci toate o data ca eram foarte suparata, dar am gustat din lapte si avea un gust de tigara. Nu stiu cat poate dauna acum sau mai tarziu sau daca poate dauna cumva fumatul in timpul sarcinii sau alaptarii, dar dupa ce am vazut ce lapte cu gust de tigarii poate bea copilul daca fumezi tot timpul alaptari, am zis ca mai bine ma lipsesc eu, totul e sa vrei sa-ti fie bine si tie si lui si acum si mai tarziu. |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| Cris, incearca urmatoarele metode de a te lasa de fumat:
1.Incearca sa nu mai tragi in piept fumul,ci doar sa pufai si atunci nu ti se va parea asa de apetisanta tigara si nu-ti vei mai incarca plamanii.
2.Incearca sa nu-ti mai cumperi tigari...
3.Cand iti trece prin cap gandul de a fuma o tigara,gandeste-te la fetita si spune-ti: "Nici gand!"
(Sfaturi din partea taticului micutei mele - asa s-a lasat el de fumat) |
|

Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| oanalaurisa wrote:Cris, incearca urmatoarele metode de a te lasa de fumat: 1.Incearca sa nu mai tragi in piept fumul,ci doar sa pufai si atunci nu ti se va parea asa de apetisanta tigara si nu-ti vei mai incarca plamanii. 2.Incearca sa nu-ti mai cumperi tigari... 3.Cand iti trece prin cap gandul de a fuma o tigara,gandeste-te la fetita si spune-ti: "Nici gand!" (Sfaturi din partea taticului micutei mele  - asa s-a lasat el de fumat)
Ceva de genul asta s-a lasat si sotul meu. |
|

Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Si eu sunt fumatoare,dar pe timpul sarcinii n-am fumat nici o tigara.Sunt anti fumat in timpul sarcinii.Nici acum nu fumez in casa,in preajma copilului.Deocamdata totul e ok cu bebe. Cunosc o persoana care a fumat pe toata perioada sarcinii,si a nascut un BB perfect sanatos cu 3,800kg,si o persoana care nu a pus o singura tigara in gura toata viata si a nascut prematur(mai repede cu o luna) un baietel cu 2,600kg.Deci care e concluzia? Cum a cris si DYA:.." ca totul ramane la bunavointa lu D-zeu". |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| cryss26buc wrote: abea astept sa imi vad bebiza sunt in 35 de sapt dar imi este foarte frica  sunt la prima sarcina am o groaza de temeri cum va fi va durea la ce sa ma astept cred ca toate ati trecut prin astea stiu ca fiecare femeie e altfel simte altfel dar totusi ....puteti sa mi spuneti cum imi dau seama ca nasc? care sunt primele semne? e devreme daca as naste acum? sunt foarte ingrijorata deoarece eu nu am putut renunta la tigari sper sa nu i fi facut rau bebizei  mie foarte frica.
Hai ca-ti spun eu cum e cu durerea: daca te gandesti la bebitza nu te doare nimic. Pe bune! In momentele din travaliu incearca sa-ti imaginezi bebelusha cat de frumoasa si de desteapta va fi fata de restul copiilor. Cea mai cea. Semne de nastere iti pot spune cum a fost la mine. Pe perioada sarcinii n-am avut probleme prea mari, nu m-a durut niciodata nimic. in ultima saptamana insa mai simteam dureri pelviene de intensitate mare, dar scurte ca durata (parca ma intzepa ceva ascutit), la intervale de cateva ore. In noaptea dinainte n-am mai avut durerile astea deloc. In schimb m-au luat dureri de spate (de shale cum zice mama) asemanatoare celor din timpul menstruatiei. Si tot travaliul a fost asa. Durerile sunt suportabile si nu sunt asa de mari dupa cum zice lumea. Important e sa nu te gandesti prea mult ca nasti, sa nu tipi doar ca sa te auda toata lumea, sa fi constienta in fiecare moment ce ti se intampla (cauta pe net). Cand se dilata colul ce face uterul si bebe. Eu eram asa de concentrata sa observ si sa simt toate astea, ca am ajuns pe masa si abia cand n-a vrut bebe sa iasa mi-am dat seama ca nasc. Hai ca-ti tinem pumnii si-ti ajuta Dumnezeu sa nasti usor!!! Cat despre fumat, maica-mea a fumat acu 27 de ani cat a fost gravida cu mine si m-am nascut mare si sanatoasa (am avut 3,3950 kg), cu sor-mea tot asa (si pe atunci nu erau tigarile din ziua de azi) si fumeaza si-n ziua de azi. Toata copilaria am fost inconjurata de un nor de fum. Dar sunt intreaga, sanatoasa si am facut un copil si mai mare si mai sanatos. In problema asta as zice sa te concentrezi dupa ce nasti. |
|
| A, da! De la 35 de saptamani nasterea poate imcepe oricand si este considerata nastere la termen. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| eu nu am fumat in perioada sarcinii si nici cat am alaptat, dar inainte si dupa am innegrit peretii bucatariei. intre timp m-am lasat (sper eu definitiv), cred ca totul tine de vointa. |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Fetelor,nu vreau sa fiu rea,dar voi sti ca bebelui ii iam mai bine de 3 ore sa evapore fumul de tigara.El saracutu are sptiul lui micut acolo,si asta ii mai lisea fumul de tigara.Nu sunt deacort cu mamaicile care fumeza pe timpul sarcini,indiferent cum ar pune problema Si eu am fost o fumatore inraita,dar in momentul cand alm aflat ca sunt insarcinata ,nici vorba de tigara Cand imi venea pofta de o togara,luam o bomboana,nu mai zic gandul ca bebele va avea de suferit daca voi fuma ma oprit total de acesata otrava pt bebe.Acum nu mai fumez de loc Am 4 ani si ceva decand nu am mai fumat si nici nu mai vrea in viata mea sa fumez! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Si eu am fumat inainte sa fiu insarcinata dar cum am aflat ca sunt,gata m-am lasat!Pana a implinit Raul un an si 2 luni adik aproape 2 ani,dar nu stiu ce m-a apucat sa fumez din nou!La noi in casa se fumeaza,bineinteles ca in camerele copiilor nu,aerisim totul in fiecare zi,dar bineinteles ca sta si in bucatarie unde fumam dar nu am avut cu niciunul probleme de sanatate!Stiu si pers care au fumat tot timplul sarcinii si nu au probleme,dar totusi sunt anti-fumat in timpul sarcinii si alaptarii!Uite cand am nascut pe Cosmin era cu mine in salon o fata care nu statea 15 min in camera,atunci pe vremea aceea dadeau bblusul pe gemulet la alaptat dupa care il luau inapoi in camerele speciale pt bb,nu-i lasau ca acum langa tine,iar tipa cand i dadea copilul la alaptat nu era niciodata in camera ca era la tigara.Si plangea saracul bb de foame iar dansa statea binemersi cu tigara in mana,iar cateodata se termina timpul de alaptat,luau bble inapoi si i dadeau cu sticla ca mamica respectiva nu binevoia sa-l alapteze.Decat asa mai bine trazneasc-o tigara.Eu nu mi-am neglijat copii niciodata din cauza tigarii! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Am fumat si eu,dar m-am lasat brusc cand am aflat ca sant insarcinata cu Ionut.De atunci au trecut vreo 5 ani si nu mai simt nevoia deloc. |
|
| Ar trebui un topic separat despre efectele tutunilui inaint, in timpul si dupa sarcina. Am cam luat-o pe aratura cu toatele |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Am inteles cum e cu fumatul...merg la risc acum nu mai am ce face...am fost la doctor si sunt in 38 de sapt si bebiza are 2900 e ok nu? mi a recomandat anestezie peridurala pe care am si luat o abea astept sa mi vad bebiza sper sa nasc curand si totul sa fie bine pe 8 apr e ziua mea si poate ea va fi cadoul meu... cine stie .Sunteti de acord cu peridurala a nascut cineva asa? cum a fost e bine percepi mai usor durerea??? va pup sa mi tineti pumnii.... |
|

Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Buna fetele Nici eu nu sunt deacord sub nici o forma cu fumatul in timpul sarcinii. Si mama afumat cit a fost gravida cu mine si am avut la nastere 4,800 dar asta nu inseamna ca tigara nu face rau la bebe. Daca tineti la bebelusii vostrii lasati-va ca nu e de gluma. De ce sa risti? Imi poate spune si mie cineva um se calculeaza DPN?
Mercic |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| cristinaflorina wrote: Imi poate spune si mie cineva um se calculeaza DPN? Iata aici un link: http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=2425&p=1 |
|
|