Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| matya imi pare rau, si eu am pierdut sarcina luna trecuta pe 9 ianuarie si acum sunt din nou insarcinata in 4 sapt si 5 zile. dar ce spui tu ca daca rezultatul testului e inca pozitiv iti face chiuretaj. la mine pe data de 9 a fost 34, pe 11 a fost 30, asta inseamna ca scade incet si la mine chiar daca a fost 30 nu m-a chiuretat , mi-a facut control si eco pe 19 sa vada daca e totul normal,si atunci mi-a mai facut un beta hcg care a iesit negativ. daca te chiureteaza nu ai voie sa ramai imediat insarcinata , eu cred ca daca abia azi l-ai pierdut pe bebe hcg nu are cum sa fie negativ. iti doresc sanatate si sa ramai din nou cat mai repede, eu stiu prin ce treci , e greu dar trece , te vei simti mult mai bine cand vei ramane din nou. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/4/2010 Mesaje: 35
| lia.lavinia wrote:matya imi pare rau, si eu am pierdut sarcina luna trecuta pe 9 ianuarie si acum sunt din nou insarcinata in 4 sapt si 5 zile. dar ce spui tu ca daca rezultatul testului e inca pozitiv iti face chiuretaj. la mine pe data de 9 a fost 34, pe 11 a fost 30, asta inseamna ca scade incet si la mine chiar daca a fost 30 nu m-a chiuretat , mi-a facut control si eco pe 19 sa vada daca e totul normal,si atunci mi-a mai facut un beta hcg care a iesit negativ. daca te chiureteaza nu ai voie sa ramai imediat insarcinata , eu cred ca daca abia azi l-ai pierdut pe bebe hcg nu are cum sa fie negativ. iti doresc sanatate si sa ramai din nou cat mai repede, eu stiu prin ce treci , e greu dar trece , te vei simti mult mai bine cand vei ramane din nou.
Multumesc. Nu stiu, probabil ca inca mai e tesut, desi astazi la eco. vaginal nu s-a mai vazut nimic. Si mi-a spus sa repet testul dupa 2 zile, sa vada diferenta si-apoi decide pt. chiuretaj, mi-a zis ca depinde si de cat sangerez, cantitate, zile. Nici eu nu vreau chiuretaj, din cate am citit se poate elimina si prin nu stiu ce pastila. Trebuie sa astept. Eu sper ca maine sa fie negativ si gata. Oricum am decis sa facem o pauza pana-n vara, si vom incerca iar. Mie frica sa nu se intample iar si inca nu sunt pregatita , e prea devreme. |
|
| in seara asta am vazut si la mine o pata mica maronie, sper sa fie bine, nu vreau sa se intample din nou. |
|

| O sa fie bine. stai linistita si ia utrogestan. tocmai mi-am luat rezultatul betahcg prin mail si este 302.6 mIU/ml adica 6 sapt. chiar azi vineri le implineam mor de ciuda, ca am pierdut din cauza ca am facut curat in casa luni, si marti au inceput sangerarile. repet testul sambata, care ar trebui sa-i scada valoarea. M-a speriat dr.,zicea ceva de laparoscopie, adica sa-mi fac chiuretaj cu laparscop? am citit despre si m-am speriat. se face mai mult pt. extrauterina, dar la mine nu a fost pt. ca la 4 sap. si 3 zile, beta hcg a fost de 84,2 mIU. Nici nu vreau sa ma gandesc. Nu stiu, poate nu l-am ascultat cum trebuie, eram inca socata de pierderea sarcinei, si in plus mai vb. si alta limba, dr. e turc, eu romanca, si vb. in engleza. |
|
| matya, cand mai vb cu el intreaba la fiecare lucru de ce iti face.......... ,pt ca e dreptul tau sa sti. spui ca l-ai pierdut din cauza ca ai facut curat, ce fel de curat ai facut? de fapt mie mi-a spus dr sa nu fac nimic nici macar sa spal pe jos sau sa calc si cat mai mult in pat. nu pot sa iau utrogestan ca nu vrea dr sa imi dea si fara reteta nu stiu daca da, nu stiu nici cate pe zi si de cate mg sa fie, si mi-e frica sa iau de capul meu. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/22/2010 Mesaje: 923
| fetelor ce+i asta "beta hcg"? vad ca eu nu-l am in lista mea de analize si ma intrebam daca ar fi trebuit. pupici |
|

Inregistrat: 3/26/2007 Mesaje: 1462
| Irinuca wrote:fetelor ce+i asta "beta hcg"?
Hormonul de sarcina! |
|

| lia.lavinia wrote:matya, cand mai vb cu el intreaba la fiecare lucru de ce iti face.......... ,pt ca e dreptul tau sa sti. spui ca l-ai pierdut din cauza ca ai facut curat, ce fel de curat ai facut? de fapt mie mi-a spus dr sa nu fac nimic nici macar sa spal pe jos sau sa calc si cat mai mult in pat. nu pot sa iau utrogestan ca nu vrea dr sa imi dea si fara reteta nu stiu daca da, nu stiu nici cate pe zi si de cate mg sa fie, si mi-e frica sa iau de capul meu.
pai tot ce se face in casa, aspirator, mop, sters praf, periat covoare, doar ca n-am spalat geamurile in fine, asa a fost sa fie. si la prima sarcina am facut curatenie, si abia la eco. morfologica parca la 18 sap. mi-a zis dr. ca am colul dilatat si sa stau cuminte. eu cred ca la nidare nu s-a prins bine**si in perioada nidarii am facut curat la fel (cred ca sunt maniaca de curatenie ), si eu tot am avut sangerari, cand trebuia sa-mi vina, si apoi sapt. asta. ceva nu a fost ok, ma gandesc oare daca chiar am fost insarcinata, la 4 sapt. si 3 zile nu s-a vazut, ieri nu s-a vazut nimic, doar beta hcg a iesit pozitiv. oricum data vitoare am sa am grija, si timp de 9 luni sa faca soutl curat deocamdata pauza. |
|

| Irinuca wrote:fetelor ce+i asta "beta hcg"? vad ca eu nu-l am in lista mea de analize si ma intrebam daca ar fi trebuit. pupici
Definitie si caracteristici: hCgG reprezinta o proteina produsa în placenta, testul fiind realizat din probe de sânge sau urina care indica nivelul proteinei si existenta posibila a sarcinii. Acest hormon poate fi identificat la 10 zile de la prima lipsa a menstruatiei, dar exista si metode care îl pot depista la o saptamâna de la concepere.
În primele saptamâni de sarcina, hCG are rolul de a mentine functionarea corpus luteum-ului. Productia de hCG creste constant în primul trimestru de sarcina (8-10 saptamâni), ajungând la punctul maxim la 10 saptamâni dupa ultimul ciclu mestrual; apoi, nivelurile încep sa scada în perioada de sarcina ramasa, pâna când hormonal nu va mai putea fi depistat imediat în primele saptamâni dupa nastere. hCG mai este produs si de celulele tumorilor germinale, iar valorile crescute aparând în cazul bolii gestationale troboflastice.
Ce indica: hCG calitativ este folosit ca test de sarcina, iar hCG cantitativ (beta hCG) caluleaza cantitatea de hCG prezenta în sânge. Testul poate fi efectuat pentru diagnosticarea unei sarcini ectopice (extrauterine) sau monitorizarea pacientelor care au avut pierderi de sarcina. De asemenea, testul beta hCG se foloseste pentru diagnosticarea bolii gestationale troboflastice sau tumorile germinale ale testiculelor sau ovarelor; se realizeaza si în cazul verificarii tratamentelor pentru toate aceste afectiuni sau în cazul recidivelor tumorale.
Când se efectueaza: Masurarea calitativa a hCG (din urina sau sânge) se efectueaza începând cu 10 zile de la absenta menstruatiei, în cazul în care pacienta doreste sa afle daca este sau nu însarcinata. Pentru anumite cazuri, testele de hCG cantitativ (din sânge) se recomanda pentru a depista o sarcina extrauterina sau pentru evaluarea starii de sanatate în cazul pierderii de sarcina. Un alt caz de realizare a testului poate fi atunci când medicul suspecteaza pacientul de existenta bolii gestationale troboflastice (sarcina molara) sau a unei tumori germinale.
Ce înseamna rezultatele: În cazul femeilor, nivelurile hCG sunt, în mod normal, foarte greu de detectat, însa în primele trimestre ale sarcinii nivelurile hCG din sânge se dubleaza la fiecare doua - trei zile. Concentratiile hCG scad rapid dupa pierderea unei sarcini. Daca valorile hCG nu ajung din nou în limitele nedetectabile, cauza este prezenta tesutului producator de hCG care trebuie eliminat.
HCG se mai foloseste pentru a monitoriza tratamentul pacientilor care sufera de boala tropoblastica si pentru a detecta bolile recurente dupa terminarea tratamentului. În timpul terapiei, un nivel scazând al hCG indica, în general, faptul ca o tumoare raspunde tratamentului, în timp ce nivelurile crescânde pot indica situatia în care tumoarea nu raspunde terapiei. Niveluri crescute ale hCG dupa tratament pot indica reaparitia bolii.
Alte informatii: Testarea efectuata prea timpuriu în timpul sarcinii poate indica rezultate fals-negative, în timp ce masurarea proteinei din sânge sau urina poate indica rezultate fals-pozitive.
Testarea hCG din urina poate prezenta rezultate fals-negative în urina foarte diluata. Anumite medicamente, precum diureticele si prometazina(un antihistaminic)pot, deasemenea, sa indice rezultate fals negative. Alte medicamente, precum anti convulsivele, anti-Parkinson, hipnotice si tranchilizante pot determina rezultate fals-pozitive.
|
|

| Lia.Lavinia, sper ca nu te superi pe mine, nu vreau sa-ti readuc aminte, dar nu am pe cine intreba. Dupa cat timp de la pierderea sarcinei a iesit testul negativ ? cand l-ai repetat? Si cate zile te-a tinut ciclu? poate utrogestan influenta testul? Acum sangerez usor, adica e mai putin decat la ciclul meu normal, dar e rosu aprins, si totusi testul e pozitiv. Dr. a declarat CM.
|
|
| nu e nici o problema matya, nu ma supar intreaba orice daca te pot ajuta o fac cu placere. deci primul test l-am facut cand am inceput sa sangerez 9 ianuarie,al doilea dupa 2 zile si era tot pozitiv, apoi am mai facut inca unu(toate beta hcg), peste inca 8 zile, adica 19 ianuarie si ala era negativ. pe mine m-a tinut cam 6zile menstruatia, uneori curgea f putin si uneori abundent, uneori rosu ,uneori maroniu, dureri de burta am avut in primele 3 zile. nu stiu ce sa iti raspund de utrogestan daca contin aceiasi hormoni ca si cei de sarcina il poate influenta, dar nu cred sa fie aceiasi hormoni ca ar scrie pe testele de urina ca si acest hormon il poate influenta.
|
|

| lia.lavinia wrote:nu e nici o problema matya, nu ma supar intreaba orice daca te pot ajuta o fac cu placere. deci primul test l-am facut cand am inceput sa sangerez 9 ianuarie,al doilea dupa 2 zile si era tot pozitiv, apoi am mai facut inca unu(toate beta hcg), peste inca 8 zile, adica 19 ianuarie si ala era negativ. pe mine m-a tinut cam 6zile menstruatia, uneori curgea f putin si uneori abundent, uneori rosu ,uneori maroniu, dureri de burta am avut in primele 3 zile. nu stiu ce sa iti raspund de utrogestan daca contin aceiasi hormoni ca si cei de sarcina il poate influenta, dar nu cred sa fie aceiasi hormoni ca ar scrie pe testele de urina ca si acest hormon il poate influenta.
multumesc mult pt. raspuns Astazi l-am sunat pe dr. sa-i spun de rezultat, si mi-a zis sa nu-l mai repet maine, ci dupa o sapt. , pt. ca nu e extrauterina. Sper ca atunci sa fie negativ si sa termin ep. asta urat din viata mea.
Tu cum te mai simti? Ai fost. la eco. sau mai astepti? Sarcina usoara si fara pb. iti doresc! |
|
| ar fi bine sa fie negativ dupa o sapt asa nu mai trebuie sa te chiureteze. eu sunt bine azi ,fara pete. eco am facut marti seara dar a zis ca e prea mic si nu se vede inca. luni mai fac un beta sa vedem cat a crescut daca luni a fost 133 si se dubleaza la 24 de ore lunea asta trebuie sa fie cam 1600. sa dea dumnezeu sa fie bine. si tie iti doresc numai bine. |
|
| matya dar tu mai iei utrogestanul? daca il iei inca vb cu dr tau ca eu nu cred ca ar trebui sa il mai iei. |
|
| Abilitatea de a descoperi o sarcina ectopica a crescut in ultima vreme datorita laparoscopiei. Incizii mici sunt facute in zona buricului si in zona joasa a abdomenului . Medicii pot vedea in interiorul abdomenului cu un instrument mic numit laparscop. Cu ajutorul acestui aparat ei pot obseva o sarcina ectopica daca aceasta este prezenta . Cu o sarcina ectopica , scopul medicului este eliminarea sarcinii si pastrarea fertilitatii. Tratamentul chirurgical necesita anestezie , laparoscopie sau laparotomie ( o incizie mai mare si nu se utilizeaza laparoscopul ) precum si recuperare dupa operatie . In multe cazuri este necesara eliminarea tubului ( trompa ovariana ) , manevra ce poate afecta fertilitatea in viitor . Un tratament nonchirurgical pentru o sarcina ectopica care nu a rupt inca tubul implica utilizarea de medicamente speciale . Acestea vor fi administrate sub stricta supraveghere a medicului si necesita spitalizare . Nivelul de HCG va scade dupa administrarea acestui tratament , lucru ce indica faptul ca sarcina a fost eliminata . Simptomele ar trebui de asemenea sa scada in intensitate .
dar la tine nu cred ca e cazul ,matya |
|
|