Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Sarcina in trimestrul 1 - Cum a evoluat la voi sarcina in primul trimestru, cum v-ati simtit, etc.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu m-am simtit cumplit la inceputul fiecarei sarcini, atat de rau ca simteam ca o iau razna. Aveam niste greturi de mi se contracta tot corpul si vomitam de 20 de ori pe zi. MI-era greata in continuu, si noaptea, si ziua, si dimineata, si seara. La prima sarcina am dus-o asa pana la 3 luni, din fericire la cea de-a doua am descoperit un medicament folosit in America si foarte foarte scump dar care din punctul meu de vedere merita fiecare cent pe care l-am dat pe el. Medicamentul se cheama Zofran si costa cam 20 de dolari doza zilnica. El inhiba un centru din creier si opreste greata complet, poti manca orice, ai energie. Mie mi-a mai ramas chiar si cu acest medicament o stare de ceva in neregula la stomac, dar era suportabila, nici macar nu era greata, era ceva asa, ca si cum as fi mancat ceva ce nu mi-a priit. Oricum, pentru mine nu nasterea, nu recuperarea dupa cezariana, nu lipsa de somn din primele saptamani sau luni dupa nastere sunt ce mi s-a parut mai greu in legatura cu a avea un copil, ci primele luni. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| In primul trimestru de sarcina nu am avut cine stie ce probleme. Am inceput sa ma ingras inca de cand am aflat ca sunt insarcinata, probabil ca creierul meu o luase razna si imi dicta vorba aia din batrani, precum ca " mananca pentru doi "...greturi??? hmm, nu am stiut ce sunt varsaturile. In rest, totul a fost ok...acum depinde fiecare femeie cu organismul ei! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Primul trimestru a fost groaznic. In afara ca mi-era rau de nu puteam sta in picioare, am avut si o amenintare de avort...din cauza careia am facut injectii cu papaverina si scobutil. |
|
| Ai avut noroc ca ai scapat Cristina.
La mine a fost foarte trist in primul trimestru pentru ca aveam o stare continua de voma. |
|
| Cristina wrote:Primul trimestru a fost groaznic. In afara ca mi-era rau de nu puteam sta in picioare, am avut si o amenintare de avort...din cauza careia am facut injectii cu papaverina si scobutil.
Cristina, detaliaza te rog amenintarea de avort. Ce inseamna, cum se manifesta, cum a fost descoperita, ce a trebuit sa faci ca sa scapi de ea (in afara de injectii, au mai fost si alte indicatii/contraindicatii)? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| freedelia wrote:Cristina wrote:Primul trimestru a fost groaznic. In afara ca mi-era rau de nu puteam sta in picioare, am avut si o amenintare de avort...din cauza careia am facut injectii cu papaverina si scobutil. Cristina, detaliaza te rog amenintarea de avort. Ce inseamna, cum se manifesta, cum a fost descoperita, ce a trebuit sa faci ca sa scapi de ea (in afara de injectii, au mai fost si alte indicatii/contraindicatii)?
Pai, ce sa zic? M-am certat rau de tot cu bunica sotului meu si m-am enervat foarte tare. A doua zi, chiar am stat linistita, am fost la ai mei, ne-am plimbat putin prin parc si a inceput sa imi curga sange ca la menstruatie. Am sunat doctora, dar nu mi-a raspuns si mi-a fost jena sa o mai sun o data ca era duminica. Am zis ca poate se opreste. Dar pana seara nu s-a oprit si a doua zi m-am dus de urgenta la Medsana si cu tratamentul dat s-a oprit sangerarea si m-au monitorizat mai multe zile la rand sa vada daca s-a intamplat ceva cu bebe. In afara de injectiile deja mentionate - repaus la pat. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| primul trimestru? offfffff, zici ca a fost un cosmar, in afara de greturile de dimineata, pranz si seara zi de zi, dureri de cap, de burta, o stare generala de rau, oboseala exagerata (nici nu puteam sa stau in picioare), stresul psihic (ca am trecut prin niste chestii mai dificile)......
mai bien nu-mi mai amintesc, bine ca a trecut :yes: |
|
| ira_tgr wrote:primul trimestru? offfffff, zici ca a fost un cosmar, in afara de greturile de dimineata, pranz si seara zi de zi, dureri de cap, de burta, o stare generala de rau, oboseala exagerata (nici nu puteam sa stau in picioare), stresul psihic (ca am trecut prin niste chestii mai dificile)......
mai bien nu-mi mai amintesc, bine ca a trecut :yes:
Da, stersul nu l-am mentionat nici eu, ca si noua ne-a picat bebe asta cand nici nu ne asteptam si abia ne mutasem la Shanghai, nu aveam casa (stateam in apartametul unor cunostinte care erau in vacanta 6 sapatamani), nu aveam bani, inceusem joburi noi, io a trebuit sa imi dau demisia...ne certam non stop, credeam ca o sa mor. Dar a trecut si acum maine-poimaine vine bebe si parca ieri eram la toaleta la serviciu cu testul de sarcina in mana si nu-mi venea sa cred ca are doua liniute. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Desi poate parea ciudat, eu si la prima si la a doua sarcina ma avut cate un feeling..la prima am stiut ca sunt insarcinata dupa semnele precoce, doar ca am fost mai perspicace decat acum, al a doua, poate si pentru ca pe prima o planificasem propriu-zis, spre deosebire de aceasta care a venit pur si simplu, in afara calculelor.
Dar :durere de spate, ameteli, cateva pofte mici, stare de rau, oboseala excesiva, cosntipatie, balonare,toate astea le-am avut in primele 2 saptamni la prima sarcina, si acum, la a doua tot la 2 saptamani de la conceptie.Acum ma mir ca inca nu simt sanii cum pulseaza, cum ma dor.Am avut inca de la inceput cam toate simptomele de sarcina. |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Eu in primul trimestru ,in afara de oboseala accentuata, nu am avut nimic.la inceput,in primele 6 saptamani,am avut ceva dureri de burtica dar le-am tratat cu no-spa. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Alyna wrote:Eu in primul trimestru ,in afara de oboseala accentuata, nu am avut nimic.la inceput,in primele 6 saptamani,am avut ceva dureri de burtica dar le-am tratat cu no-spa.
Bravo, Alyna!
Iti doresc sa ai o sarcina usoara in continuare si un bb sanatos! |
|
| Eu sunt in prima luna, de fapt acum intru in cea de-a doua. Insa ma doare burtica iincontinuu aproape, suportabil si, uneori ma dor si picioarele de iimi vine sa le iintind tare poate isi revin si nun ma mai dor.Am fost la doctor si mi-a dat no spa, acid folic si progesteron, si in doua saptamani merg iar, sper sa fie bine. La voi cum a fost? Greturi, slava Domnului nu am, insa mi-a tot spus o amica ca ea a avut asa probl toata sarcina, ca se confundau cu contractiile, dar ca toate prietenele ei care sunt insarcinate s-au tot plans ca le doare burtica ca la menstruatie. Altcineva imi spunea ca acum se formeaza fatul, placenta si astea ar putea fi cauzele. Doctorul mi-a spus ca sarcina se pare ca se fixeaza normal, ca nu sunt probleme, ca este inca mica si ca abia se formeaza placenta.Asa e normal in primele luni? Asa ati avut si voi????Ajutati-maaa |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu zic sa te bucuri ca totul merge bine caci sunt cazuri cand ar putea fi si mai rau. Si eu am avut dureri ca la menstruatie in primele 2-3 luni dar doar atat. Nu am luat absolut nimic ca sa-mi treaca. Le-am indurat cu stoinicie. Erau dureri suportabile oricum. Nu am avut nici greturi, nici nu am vomat doar ca m-am ingrasat. Mi se puneau carcei intr-o veselie dar se rezolvau. E posibil sa te mai doare articulatiile, desi e cam drevreme la tine, din cauza greutatii.
Gandeste-te ca toate trec si cel mai important este sa ai un copil sanatos. Daca nu ai greturi incerca sa mananci echilibrat, sa nu cumva sa te indopi ca ptr 2, si sa te relaxezi cat mai mult. Daca mama este stresata, nervoasa si copilul va iesi la fel. Fii increzatoare in tine.
|
|
| Danny, bine ai venit in familia 7 Pitici si iti doresc o sarcina cat se poate de usoara, placuta si un bebe sanatos.
Este posibil sa mai resimti putin niste dureri ca de menstruatie, de asemenea este posibil sa vezi si o usoara sangerare ce poate fi datorata fixarii sarcinii in uter. Nu te speria, dar daca te simti mai confortabil consulta-ti medicul la cel mai mic semn de intrebare. |
|
|