Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Aseara am fost la medic pentru inca o ecografie sa vedem in ce stare se afla bebe nostru. Scurt si direct, dr. mi-a spus ca sarcina este oprita din evolutie la 6 saptamani si o zi, in mod normal ar fi trebuit sa am 10 saptamani. Va dati seama ca nu se pot exprima in cuvinte sentimentele care te incearca. Am iesit din cabinet si am hotarat sa mergem la un alt cabinet, acelasi lucru ni s-a spus si de la aceea doctorita, sarcina oprita din evolutie. Culmea, eu nu am nici un simptom, nu ma doare burtica, nu am sangerari...sunt programata astazi a 17:30 pentru 0 intrerupere de sarcina prin aspiratie cu analgezie generala. Nici nu stiu de ce am intrat acum pe acest site... . Am cateva intrebari. Cand am fost la 6 saptamani si am facut ecografie transvaginala, dr. a stat si m-a analizat cu aparatul ala in mine vreo jumatate de ora, am avut si dureri, cand am ajuns acasa, am avut sangerari si a doua zi am avut un fel de cheaguri insa negricioase, dupa care nu am mai avut nimic. Credeti ca acest lucru a afectat fatul? Iar a doua intrebare: Vreau sa stiu daca a facut vreuna dintre voi chiuretaj cu anestezie generala, a simtit ceva? Cat dureaza chiuretajul, in cat timp poti pleca acasa? Aseara eram f aiurita si am uitat sa pun toate aceste intrebari doctoritei. |
|
| Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva. Nu stiu sa-ti raspund la niciuna din intrebarile tale. Iti tin pumnii sa fie bine deseara si te asteptam cu vesti bune. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Imi pare rau de ceea ce ti s-a intamplat. Stiu perfect prin ce treci, eu am pierdut o sarcina la 28 de saptamani. Nu stiu de chiuretaj cu anestezie generala pentru ca mie mi-a facut dr. o mica cezariana (cu taietura pe vertical). Sanatate multa si nu pierde speranta! Intr-o zi va veni si bebe! |
|
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| nicoleta123 wrote:Aseara am fost la medic pentru inca o ecografie sa vedem in ce stare se afla bebe nostru. Scurt si direct, dr. mi-a spus ca sarcina este oprita din evolutie la 6 saptamani si o zi, in mod normal ar fi trebuit sa am 10 saptamani. Va dati seama ca nu se pot exprima in cuvinte sentimentele care te incearca. Am iesit din cabinet si am hotarat sa mergem la un alt cabinet, acelasi lucru ni s-a spus si de la aceea doctorita, sarcina oprita din evolutie. Culmea, eu nu am nici un simptom, nu ma doare burtica, nu am sangerari...sunt programata astazi a 17:30 pentru 0 intrerupere de sarcina prin aspiratie cu analgezie generala. Nici nu stiu de ce am intrat acum pe acest site... . Am cateva intrebari. Cand am fost la 6 saptamani si am facut ecografie transvaginala, dr. a stat si m-a analizat cu aparatul ala in mine vreo jumatate de ora, am avut si dureri, cand am ajuns acasa, am avut sangerari si a doua zi am avut un fel de cheaguri insa negricioase, dupa care nu am mai avut nimic. Credeti ca acest lucru a afectat fatul? Iar a doua intrebare: Vreau sa stiu daca a facut vreuna dintre voi chiuretaj cu anestezie generala, a simtit ceva? Cat dureaza chiuretajul, in cat timp poti pleca acasa? Aseara eram f aiurita si am uitat sa pun toate aceste intrebari doctoritei.
Imi pare nespus de rau ca trebuie sa treci printr-o astfel de experienta. Acum sa incerc sa-ti raspund la intrebari.... 1. Nu are nici o legatura examinarea respectiva cu oprirea in evolutie a sarcini.(iti spun din propria experienta,si eu am pierdut o sarcina tot prin oprire in evolutie).Ai spus ca nu ai nici un simptom dar sa sti ca singerarea care ai avut-o a fost principalul simptom si se poate sa nu mai ai dureri ulterioare.Am intilnit cazuri care trebuiau sa fie chiar in luna a 4-a de sarcina insa sarcina sa fie oprita in evolutie pe la 2 luni(au decurs fara dureri si singerari doar mici contractii de burta care au fost puse pe baza sarcini ca doar este normal sa mai ai din cind in cind cite o contractie(nu si-au dat seama ca ceva este in neregula decit in momentul cind tot asteptau sa miste fatul si asta nu se mai intimpla iar burtica crestea deoarece embrionul incepuse sa se pietrifice si sa creasca in volum) Dupa ce iti faci chiuretajul ar fi bine sa se faca un examen histopatologic al embrionul extras pentru ca se poate afla cauza exacta. Daca nu iti face asa ceva atunci ar fi bine sa-ti faci testele de Toxoplasmoza (si sotul tau sa faca).In general oprirea in evolutie a unei sarcini este favorizata de Toxoplasmoza.Ai cumva pisici sau ai consumat carne de ied care nu a fost testata?
2.Eu personal nu am facut anestezie generala in momentul in care mi sa facut chiuretaj.Dar daca iti face anestezie generala nu ai cum sa simti pentru ca tu esti in "lumea viselor".In mod normal ar trebui sa te tina sub observatie macar o zi dupa anestezie generala daca ai fi facut cu anestezie locala ai fi simtit ceva(nu dureros) si ai fi putut pleca acasa dupa 1-2 ore, in functie de reactia ta la anestezic.
Iti doresc multa sanatate si sa treci cu bine peste aceasta nenorocire. |
|
| dar anestezia generala nu ar trebui sa o faca un medic ATI? e cam dubios, totusi, un medic ginecolog sa faca anestezie generala. |
|
| mariuta wrote:dar anestezia generala nu ar trebui sa o faca un medic ATI? e cam dubios, totusi, un medic ginecolog sa faca anestezie generala. Stai linistita ca nu face medicul ginecolog anestezia generala dar acum ca ai intrebat tu ma gindesc ca nu a mentionat daca merge in spital sau la cabinet privat??? Daca merge la cabinet privat atunci nu este vorba de anestezie generala ci ii face un cokteil care contine Mialgin intravenos si apoi ii face si locala. |
|
| Ma duc la un cabinet privat si asa mi s-a spus ca imi vor face anestezie generala dar din aceea cea mai slaba ca la sfarsitul chiuretajului sa ma trezesc. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Nicoleta draga, imi pare tare rau pt tot ce ti se intampla... Iti doresc sa treci cat mai usor peste asta! Suntem alaturi de tine... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Nicoleta, imi pare foarte rau pentru ce vi se intampla! Multa putere, sa treceti peste... Nu cred ca ecografia a cauzat nenorocirea... si, ca sa-ti raspund la intrebarea cu chiuretajul... ... acum 2 sapt. am pierdut si eu o sarcina... m-a chiuretat pentru ca ramasesera resturi, tot cu anestezie generala (cica... oricum nu stiu care e diferenta). Am intrebat-o la ce sa ma astept si mi-a zis ca ma va durea ca la menstruatie si ca nu-mi poate spune din start cat va dura pentru ca nu stie ce va gasi acolo. Stiu ca la mine a durat putin mai mult din cauza ca se inchidea colul foarte repede- oricum mie mi s-a parut o vesnicie... dupa 1 ora jumate-2, am plecat pe picioarele mele.
Ghinionul meu a fost ca resturile incepusera sa se infecteze, asa ca anestezia nu a prins cum trebuie... dar asta e alta poveste... bine ca n-am dat coltu'!
Mult curaj! Stiu cat e de greu, dar acum trebuie sa te gandesti sa fii tu bine si sa te recuperezi repede!
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/15/2007 Mesaje: 766
| Draga Nicoleta 123, daca-ti face cu aspiratorul, nu doare. Am trecut prin asta si stiu. Din anestezie te trezesti repede, eu la o ora dupa ce s-a terminat povestea am plecat la o plimbare. Nu-ti fie teama , trece ! |
|
| Fetelor anestezia generala inseamna o stare de inconstienta a pacientului , deci nu are cum sa simta. Sunt multi doctori care nu se mai obosesc sa explice exact pacientilor despre ce este vorba. Uite AICI este explicatia cea mai buna a anesteziei generale. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/5/2008 Mesaje: 40
| Nico am trecut si eu prin ceea ce treci tu,mi-au facut si mie kiuretaj cu anestezie generala,la mine toata povestea a durat 3 ore..de la adormire si pina la trezire,si am plecat acasa la o juma de ora dupa ce m-am trezit,cu antibiotice si sfatuita sa stau cuminte si sa nu fac efort iar daca apare hemoragie sa merg urgent la spital,dar toate astea s-au intimplat in Suedia si nu in ro,deci in ro nu stiu ce sa-ti spun ca se intimpla. |
|
| Acum am ajuns de la spital, mi-au facut chiuretaj, nu am simtit nimic, insa eu m-am trezit imediat ce au terminat, am stat 30 de minute si am plecat pe picioare. Nu se compara durerea fizica cu ce am eu in suflet acum...nici nu am cum sa exprim Multumesc foarte mult pentru ca ati fost alaturi de mine si sper ca in curand sa apar cu vesti noi caci insa nu mi-a disparut dorinta de a fi mamica |
|
| durerea din suflet trece mai greu iti doresc putere sa treci peste rabdare si speranta! numai bine! |
|
| nicoleta123 wrote:Acum am ajuns de la spital, mi-au facut chiuretaj, nu am simtit nimic, insa eu m-am trezit imediat ce au terminat, am stat 30 de minute si am plecat pe picioare. Nu se compara durerea fizica cu ce am eu in suflet acum...nici nu am cum sa exprim Multumesc foarte mult pentru ca ati fost alaturi de mine si sper ca in curand sa apar cu vesti noi caci insa nu mi-a disparut dorinta de a fi mamica Iti doresc recuperare rapida(fizica ca cea psihica trece mai greu dar trebuie sa fii tare). |
|
|