Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| roxi nu fi asa , nu te gandi la ce e mai rau daca fina ta a patit asta te gandesti imediat ca poti pati si tu ,oricui se poate intampla dar fi optimista , de ce ar trebuie sa ti se intample tie? si nu cred ca ei ii va scoate trompa am inteles ca asta se face la cele care sa rupt trompa din cauza presiuni exercitata de copilul in crestere, cand sarcina extrauterina nu a fost descoperita la timp, si ca pret eu am fost in luna dec la ginecologie in ro si de obicei ma uit pe foaia cu preturile interventilor dar la cabinet privat si cel mai scump avort era 400ron. |
|
| Daca este lasata netratata, sarcina extrauterina poate determina ruptura trompei uterine si hemoragie masiva, complicatii ce pun in pericol viata gravidei. De aceea, in cazul unei sarcini extrauterine diagnosticate, care nu determina prin ea insasi avort spontan, este necesara intreruperea acesteia, fie prin metode medicale ce opresc dezvoltarea sarcinii, fie prin metode chirurgicale ce inlatura mecanic zigotul implantat anormal . am cautat asta pt tine roxi si eu inteleg de aici ca s-ar putea sa nici nu o opereze daca tu spui ce ii face parascopic, cred ca o chiureteaza si cu ajutorul unui aparat vede ce face el acolo. sa ne spui si noua maine ce si cum i-a facut. |
|

Inregistrat: 3/26/2007 Mesaje: 1462
| Roxy, e putin 300. Eu iti zic un pret de provincie - 500 Ron. Imi pare tare rau! E foarte bine ca ii face la paroscopic. O sa scape de multe dureri si o sa fie mult mai repede pe picioare. Probabil ca anestezia va fi locala. Se fac cateva incizii la nivelul trompei. Acum depinde de operatie, dar sunt sanse mari sa ii taie din trompa. Tu nu te speria! Probabil fina a avut vreo raceala netratata sau ignorata. Cam asta e cauza unei extrauterine - inflamarea trompei si blocarea ovulului. Sanatate multa! Te astept cu vesti bune! |
|

| lia.lavinia wrote: cred ca o chiureteaza si cu ajutorul unui aparat vede ce face el acolo Nu se pune problema de chiuretaj! Se poate declansa hemoragia in timpul chiuretajului ( cel prin absorbtie, evident). |
|
| sincer eu nu stiu prea multe despre asta am cautat tot ce puteam gasi pe net pt roxi, imi pare rau pt fina ei. deci se poate produce avortul prin aspiratie chiar si la sarcina uterina? asa ma gandeam dar sigura nu eram, sa vedem ce zice roxi maine. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 718
| eu am facut o operatie la paroscopic e mult mai usor ca taietura clasica. se fac 3 incizii mici .bafta.anestezia a fost totala |
|

Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| ieri a fost la un cabinet particular si acolo i-au depistat sarcina extrauterina care avea 4,7 mm si dupa cate am inteles se dezvolta in continuare ......DR de acolo i-a recomandat sa astepte (daca poate si nu ii este rau)... pana maine sa o opereze sotzul ei la spitalul militar la paroscopic. Eu i-am zis ca daca ii e rau sa nu stea ptr ca daca se rupe trompa in 2 ore moare ..... Pe la ora 20 a vorbit mama cu ea.... dupa 30 de minute a apucat-o frisoanele si temperatura mare .... a fugit imediat la spital (noroc ca spitalul era langa casa).... acolo au constat ca sarcina perforase peretele trompei ... au dus-o imediat in sala de operatie si au deschis-o (deci operatie clasica)...... avea tot abdomenul plin de sange .... daca mai intarzia 10 minute murea.... am vorbit cu ea pe ora 23 era bine... nu stia nimic in legatura cu operatia... ata i-a spus dr ca daca venea imediat la el cum a aflat de sarcina ii facea o incizie mica dar asa.... (banuiesc ca e mai mare)of of.... poti face ceva sa impiedici sarcina extrauterina???? Va tin la curent |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 718
| imi pare rau .multa sanatate |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Offf Recuperare grabnica si multa sanatate, finutei tale, Roxy |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Roxy, of, of, of! Ce rau imi pare! Bine macar ca e totul bine acum si Doamne ferste de asa ceva! Si eu am fost tot timpul panicata de faza cu sarcina extrauterina, dar uite ca nu a fost cazul. Nu te mai gandi si tu aiurea ca nu ai de ce sa-ti faci griji in plus. Imi pare tare rau pentru finuta ta , incurajeaz-o ca sigur va avea si ea un bebita mic peste putin timp! Sa nu intre in panica si recuperare grabnica! Poate vine si ea la noi! |
|

Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| va multumesc fetelor.... Liz i-am spus sa vina si ea aici ca aici v-a gasi raspuns la multe probleme si va gasi sprijin in voi ...ea e maritata din octombrie si are 33 de ani isi doreste tre mult bebe mai ales ca are o varsta |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Roxy multa sanatate finutei tale ca asta-i cel mai important.Cumnata mea a avut sarcina extrauterina acum 3 ani si a pierdut o trompa uterina.Ce pot sa spun este ca nu ai cum sa previi o sarcina extrauterina eu asa stiu,poate sa raman insarcinata dar mult mai greu:Cumnata mea are acum 37 de ani,asteapta un bebe de la varsta de 31 -32 de ani.Dupa acea sarcina extrauterina au hotarat sa faca fertilizare in vitro.Au incercat de 2 ori si a esuat,ultima fiind acum 2 luni,acum or sa se apuce din nou de aceasta data sper sa fie cu ochisori ca isi doresc tare mult. Sper ca finuta ta sa ramana cat de repede ca doar nu-i lege si fiecare corp reactioneaza in felul lui. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Roxy,imi pare foarte rau pentru finutaa ta Recuperare grabnica si Doamne ajuta sa aiba si ea un bebel |
|
| dupa cum am citit nu poti impiedica sarcina uterina.Principala cauza ce determina aparitia unei sarcini ectopice este existenta unei trompe uterine anormale care impiedica oul fertilizat sa ajunga in uter si astfel determina implantarea acestuia la nivelul trompei sau oriunde in afara uterului. Trompa uterina anormala poate aparea in urma unei infectii pelvine, in urma unei interventii chirurgicale la nivelul acesteia sau datorita existentei endometriozei (prezenta de mucoasa uterina in afara uterului). Principala cauza ce determina dezvoltarea unei sarcini extrauterine este existenta unei trompe uterine anormale. Un ovul fertilizat poate fi prins intr-o portiune anormala a uneia din trompe, unde incepe sa creasca. Au existat si cazuri de sarcini ectopice pentru care nu s-a gasit nici o cauza din cele cunoscute.
La randul lor trompele uterine anormale pot aparea din mai multe cauze: - existenta in antecedentele gravidei a unei boli inflamatorii pelvine cauzate de infectii cu Chlamydia sau Neisseria gonorrhoeae, ce determina aparitia de tesut cicatriceal la nivelul trompei uterine - interventia chirurgicala la nivelul trompei uterine, deseori in scopul de a reface o trompa uterina ligaturata sau pentru a repara o trompa uterina blocata sau cu tesut cicatriceal - existenta unei sarcini extrauterine in antecedentele gravidei |
|

| Sanatate si recuperare rapida finutei, Roxi! Imi pare tare rau! |
|
|