Sarcina extrauterina, operatie, prevenire
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alina_din
Scris: Saturday, February 13, 2010 10:56 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna.Am fost operata acum o saptamana si ceva de sarcina extrauterina. Nici nu banuiam ca ar putea fi vorba de extrauterina. Am avut menstruatie normala la 28 de zile(peste sarcina). Dupa calculele mele,banuiesc ca am ramas insarcinat pe la sfarsitul lunii decembrie si in luna ianuarie mi-a venit menstruatia normal pe 14 ianuari.Incepand din data de 27 am inceput sa am o scurgere maronie dupa care, peste vro 3-4 zile sangerare mai negricioasa in fiecare zi. Am crezut ca sunt racita la ovare pentru ca au inceput sa ma doara, iar incepand din data de 29-30 durerile s-au intensificat pe partea stanga. Simteam ca niste contractii foarte puternice si ma durea foarte tare si mijlocul si sezutul. M-am alarmat si m-am dus la medicul de familie care mi-a dat trimitere la ginecologie suspectandu-ma de anexita. Acolo, dupa un control, mi-au spus ca am o raceala foarte puternica, dar m-au pus sa fac totusi si un test de sarcina pe care l-am facut in cabinet (dupa ce l-am cuparat de la farmacie fireste), test care a iesit pozitiv. M-au trimis de urgenta la spital suspecta de extrauterina, diagnostic care s-a confirmat dupa ce am facut ecografie transvaginala. Diagnostic: sarcina tubara stanga(4,7mm). Nu va mai spun cat de groznic m-am simtit cand mi s-a confirmat acest lucru. Era prima mea sarcina si din pacat...extrauterina :( Am fost internata si operata de urgenta fiindu-mi extirpata trompa stanga care era deja rupta. Mi s-a spus de catre medicul care m-a operat ca timp de 6 luni exista riscul sa fac a doua extrauterina. Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare si nu-mi da pace este ca nu stiu din ce cauza am facut extrauterina, ce s-a intamplat in organismul meu? si daca nu stiu care a fost cauza cum o sa evit sa nu o fac si pe a doua (extrauterina)?? As vrea sa gasesc un raspuns la aceasta intrebare. Pls, poate ma ajuta cineva

Ana
Scris: Saturday, February 13, 2010 10:58 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Cred ca asta iti poate explica medicul care te-a operat,eu nu stiu ce raspuns sa iti dau...imi pare rau ca a trebuit sa treci pe aici!

Bine ai venit pe forum!grup
sweet angel
Scris: Saturday, February 13, 2010 11:53 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/6/2010
alina, bun venit pe forum,
eu am citit pe net ca nu poti sa faci nimic sa eviti o sarcina extrauterina, imi pare rau ca ai trecut prin asta.
roxy_oxxy
Scris: Saturday, February 13, 2010 11:56 AM
Nivel

Inregistrat: 6/11/2008
pupici pupici pupici pupici pupici lasa ca va fi binepupici pupici pupici .... sa ai grija de tinecomputerlove computerlove computerlove computerlove
alina_din
Scris: Saturday, February 13, 2010 12:21 PM

cry
Anabella wrote:
Cred ca asta iti poate explica medicul care te-a operat,eu nu stiu ce raspuns sa iti dau...imi pare rau ca a trebuit sa treci pe aici!

Bine ai venit pe forum!grup

Problema este ca medicii pe care i-am intalnit nu prea au rabdare sa-ti explice. Medicul care m-a operat mi-a dat un raspuns foarte evaziv.."sunt multe cauze"...bun,bun..dar care a fost cauza la mine?N-am mai apucat sa pun aceasta intrebare ca nu mai aveam cui? In spital medicii nu au asa multa rabdara.Poate la cabinetul particular da.In rest sunt foarte expeditivi si...plictisiti :(
alina_din
Scris: Saturday, February 13, 2010 12:25 PM

thankyou
roxy_oxxy wrote:
pupici pupici pupici pupici pupici lasa ca va fi binepupici pupici pupici .... sa ai grija de tinecomputerlove computerlove computerlove computerlove

Multumesc pentru incurajari computerlove computerlove computerlove
roxy_oxxy
Scris: Saturday, February 13, 2010 1:09 PM
Nivel

Inregistrat: 6/11/2008
Cauzele sarcinii extrauterine

* Principala cauza ce poate sta la baza unei sarcini extrauterine poate fi existenta unei trompe uterine anormale care impiedica ca oul fertilizat sa ajunga in uter. Trompa uterina anormala poate aparea in urma unei infectii pelviene, in urma unei interventii chirurgicale la nivelul acesteia sau din cauza existentei endometriozei (prezenta mucoasei uterina in afara uterului).
* Alte cauze ale unei trompe uterine anormale pot fi determinate de unele boli inflamatorii pelviene cauzate de infectii cu Chlamydia sau Neisseria Gonorhoae, ce determina aparitia unui tesut inflamat la nivelul trompei uterine.
* O alta cauza poate fi o interventie chirurgicala la nivelul trompei uterine sau existenta unei sarcini extrauterine anterioare.
* O alta cauza ar putea fi prezenta steriletului. Acesta opreste implantarea celulei ou la nivelul endometrului, neprotejand insa impotriva unei sarcini extrauterine.

Sa-ti faci analiza aceea Chlamydia ptr ca e importanta

roxy_oxxy attached the following image(s):
sarcina_extra_uterina.jpg

Iulia84
Scris: Tuesday, February 21, 2012 3:53 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/21/2012
alina_din wrote:
Buna.Am fost operata acum o saptamana si ceva de sarcina extrauterina. Nici nu banuiam ca ar putea fi vorba de extrauterina. Am avut menstruatie normala la 28 de zile(peste sarcina). Dupa calculele mele,banuiesc ca am ramas insarcinat pe la sfarsitul lunii decembrie si in luna ianuarie mi-a venit menstruatia normal pe 14 ianuari.Incepand din data de 27 am inceput sa am o scurgere maronie dupa care, peste vro 3-4 zile sangerare mai negricioasa in fiecare zi. Am crezut ca sunt racita la ovare pentru ca au inceput sa ma doara, iar incepand din data de 29-30 durerile s-au intensificat pe partea stanga. Simteam ca niste contractii foarte puternice si ma durea foarte tare si mijlocul si sezutul. M-am alarmat si m-am dus la medicul de familie care mi-a dat trimitere la ginecologie suspectandu-ma de anexita. Acolo, dupa un control, mi-au spus ca am o raceala foarte puternica, dar m-au pus sa fac totusi si un test de sarcina pe care l-am facut in cabinet (dupa ce l-am cuparat de la farmacie fireste), test care a iesit pozitiv. M-au trimis de urgenta la spital suspecta de extrauterina, diagnostic care s-a confirmat dupa ce am facut ecografie transvaginala. Diagnostic: sarcina tubara stanga(4,7mm). Nu va mai spun cat de groznic m-am simtit cand mi s-a confirmat acest lucru. Era prima mea sarcina si din pacat...extrauterina :( Am fost internata si operata de urgenta fiindu-mi extirpata trompa stanga care era deja rupta. Mi s-a spus de catre medicul care m-a operat ca timp de 6 luni exista riscul sa fac a doua extrauterina. Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare si nu-mi da pace este ca nu stiu din ce cauza am facut extrauterina, ce s-a intamplat in organismul meu? si daca nu stiu care a fost cauza cum o sa evit sa nu o fac si pe a doua (extrauterina)?? As vrea sa gasesc un raspuns la aceasta intrebare. Pls, poate ma ajuta cineva

Buna, la fel am patit si eu,in 25 am o luna de la operatie, numai ca eu am avut sarcina in ovar si au trebuit sa-mi taie o bucata din el..am mai intrebat si eu medicii care sunt cauzele..au zis ca din cauza la hormoni..ca nu am ciclul regulat..cafeaua si tigarile la fel slabesc sistemul imunitar.. La fel mi-au zis si mie ca e posibil ca urmatoarea sarcina sa fie tot extrauterina..ar trebui sa ma gandesc foarte bine cand vreau sa raman insarcinata si atunci sa-mi fac un control mult mai amanuntit.. Sper sa te ajute cat de cat,la fel am fost si eu..a fost prima mea sarcina..si mi-a parut foarte rau ca de mult imi doream copii..si din pacate..n-am reusit. Bafta sa te faci bine si sa ai grija de tine :*
ale_badita
Scris: Monday, November 19, 2012 5:26 PM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2012
Buna.Ma numesc Alexandra,am 27 de ani si din pacate si eu am trecut prin o experienta asemanatoare.luna trecuta pe data de 5 octombrie am avut menstruatie normala.luna aceasta pe 3 noiembrie am avut ce banuiam eu ca era menstruatia,dar era schimbat la culoare si cantitativ nu era la fel ca inainte.prima mea parere...''cine stie ce o fii.....s-o fii dereglat putin..''au urmat 2 zile lejere fara dureri,fara scurgeri prea mari.a patra zi am avut iar o mica sangerare care m-a facut sa ma gandesc ca ar trebui sa merg la un control ginecologic,dar din pacate, asa cum facem multe,lasam sanatatea pe ultimul loc si dam prioritate serviciului....in fine, zilele au trecut si m-am trezit acum 6 zile(13 octombrie si marti)cu mici sangerari si dureri abdominale destul de acute.Astfel am ajuns de urgenta la spital(cabinetele unde incercam sa merg erau prea aglomerate sau nu aveau doctor ginecolog in ziua respectiva),dar in nici un moment nu imi inchipuiam ca ce aveam era atat de grav si de urgent.Dupa test de sarcina slab pozitiv a urmat controlul prin palpare,ecografie abdominala dupa care cea intravaginala( 4D)
.Nu intelegeam nimic din ce se intampla....doamna doctor era zgarcita la cuvinte....mi-a spus doar *ai sarcina extrauterina si trebuie sa te operez sa iti tai trompa ca ai deja lichid in burta...stai linistita o sa poti sa faci copiii*.........????????nu intelegeam nimic,toata lumea se agita in jurul meu.nu a durat si eram in sala de operatii.din cate am inteles mi s-a extirpat trompa dreapta.Dar dupa cum am spus mai devreme doamna doctor nu spunea prea multe cuvinte,tot timpul cand vroiam sa o intreb ceva era pe fuga.Acum sunt mai bine.vineri am venit acasa si azi luni am fost sa mi se scoata firele si am ramas cu dubiisi intrebari pentru ca nu am primit raspuns la nici o intrebare care am adresat-o doamnei doctor.nu stiu cate saptamani avea sarcina, nu stiu de ce am o taietura de circa 20 cm pe burta,nu stiu daca dupa iesirea din spital trebuie sa mai urmez vreun tratament medicamentos,nu stiu daca sangerarea care o am acum este menstruatie sau *se curata* asa cum a zis d-na doctor.Ce stiu sigur e ca dupa operatie,la cateva ore,dupa ce a trecut efectul anesteziei m-am trezit ca aveam picioarele oparite.cand m-a ingrijit una din asistente mi-a zis ca aveam arsuri de gradul 3.asa ca acum nu sunt doar cocosata din cauza operatiei mai am si picioarele de nu pot sa merg.....Daca poate sa ma ajute cineva cu sfaturi sau pareri,astept raspunsul vostru.multumesc
Nanny
Scris: Monday, November 19, 2012 7:38 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2012
Alexandra imi pare rau pt tine si pt sarcina pierduta! Ai multe intrebari fara raspuns..la care numai un doctor ( respectiva doctorita) trebuie sa-ti raspunda. Eu pot doar sa-ti spun ca am o prietena care tocmai a nascut un baietoi de toata frumusetea, insa cu un an si jumatate a patit acelasi lucru ca si tine( sarcina extrauterina, i-a extirpat ovarul drept) Dupa cum vezi poti sa mai ai copii...dar imi ridica semne de intrebare..arsurile de pe picioare?? de la ce??? de la anestezie??? nu inteleg.. ai facut vreo reactie alergica? a fost prea tare efectul pt tine?? Inexplicabil!! Nu si tu nu ai cerut nicio explicatie nimanui??? dar unde e acest Spital in padure??
Eu stiu ca tratament trebuie sa-ti dea, antibiotic cred ( asa cum mi-a dat si mie cand am pierdut pe cale naturala, fara chiuretaj, sarcina ..deci ceva mult mai simplu ca la tine) Taietura e logic sa ai ca ti-a extirpat ( probabil)...un ovar+trompa. La urmatoarea sarcina vei naste automat prin cezariana. Va atrebui sa mergi la control intr-o sapt maxim 10 zile. Nu esti multumita cauta alt doctor!!NU STA ASA!
loredana lore
Scris: Tuesday, February 12, 2013 10:23 PM
Nivel

Inregistrat: 2/12/2013
Buna ma numesc Loredana si din pacate uita-ma-s si eu pe aci....am trecut si eu tot prin aceasta experieta a unei sarcini extrauterine...este groaznic ca in momentul in care iti doresti un copil,facand anumite tratamente pt a ramane insarcinata,ajungi sa se intample dar din pacate nu este dusa pana la capat....pe data de 13 decembrie am constatat ca am ramas insarcinata,pe data de 17 decembrie am fost la doctor,confirmandu-mi sarcina,dar in acel moment mi-am dat seama ca ceva nu este in regula,ptr ca ezita si nu ii venea sa creada ca am ramas insarcinata prea repede,adica la scurt timp dupa ce imi facuse poza la trompe...cam in jurul datei de 27 decembrie au inceput durerile de ovar stang si mijloc... am incercat sa ameliorez durerea luand no-spa,pana urma sa merg pe data de 3-4 ianuarie din nou la control...din pacate in data de 30 decembrie am avut crize prea mari ajungand la urgente...doctorul la care mergeam eu era plecat in concediu si operatia mi-a facut-o doctorita de garda,care nu ma lasat nici macar sa ma dezmeticesc,ca deja eram pe masa de operatie...Sincer am avut si eu aceeasi problema ca voi,nu mi sa adus la cunostinta ce anume mi-au facut,nici macar faptul ca mi sa exterpat trompa....In schimb am aut noroc ca la scoaterea atelor am ajuns la doctorul meu ginecolog....Dansul a fost singurul care mi-a explicat situatia mea....Sarcina nu am putut sa o duc la capat din cauza neglijentei mele,ptr ca acum cativa anisori in urma am avut o raceala puternica la ovarul stang....nu am tratat-o la timp si din aceasta cauza trompa nu a putut lucra si sa produs incidentu...In schimb doctorul mi-a garantat ca voi aea copiii,fara nici un fel de problema...la iesirea din spital mi s-au dat niste antibiotice,iar acum iau anticonceptionale yaz....Ce va pot sfatui,femeile care sunt in aceasta situatie,sa aveti incredere in dz,ca vom aduce pana la urma un prunc la sanul nostru,si inca ceva...Schimbati doctorii ginecologi pana in momentul ce-l gasiti pe cel bun care va poate lamurii in orice problema legata de organismul dvs....Eu am schimbat cel putin 5 doctori din diferite judete,acum ii multumesc doctorului meu,chiar daca sa intamplat acest necaz...Sanatate multa,si aveti grija de voi...Cu respect Loredana....
kali
Scris: Wednesday, February 13, 2013 8:35 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Loredana, recuperare usoara! Imi pare rau de experienta neplacuta insa, din pacate, nu cred ca putem preveni sa nu se intample.
Important e ca esti bine acum. Stii ca riscurile sunt mari...
simonik86simo
Scris: Monday, February 25, 2013 12:32 PM
Nivel

Inregistrat: 2/25/2013
buna ,numele meu este liliana,si eu am trecut prin aceeasi experienta neplacuta pe 05 01 2013 adica o sarcina extrauterina pe partea stanga,doctorul care ma operat pe mine mia recomadat 6 luni de anticonceptionale mia dat karisa ,si cand am fost la control la 1 lunade la o peratie mia mai prescris niste ovule.si peste 3 luni la consult.el mia garantat k dk fac ce imi spue o sa fie bine ,si o sa fac un bebe
simonik86simo
Scris: Monday, February 25, 2013 12:37 PM
Nivel

Inregistrat: 2/25/2013
acelasi lucru am patit si eu,dar eu nu miam pierdut intreaga trompa,mia mai ramas un ciot ,si doctorul mia spus k poti ramane insarcinata si cu ciotu acela ramas,eu am aceeasi varsta ca si tine anul acesta fac 27 de ani,
aurishta
Scris: Monday, February 25, 2013 3:22 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
simonik86simo wrote:
buna ,numele meu este liliana,si eu am trecut prin aceeasi experienta neplacuta pe 05 01 2013 adica o sarcina extrauterina pe partea stanga,doctorul care ma operat pe mine mia recomadat 6 luni de anticonceptionale mia dat karisa ,si cand am fost la control la 1 lunade la o peratie mia mai prescris niste ovule.si peste 3 luni la consult.el mia garantat k dk fac ce imi spue o sa fie bine ,si o sa fac un bebe
Liliana, te sfatuiesc sa respecti indicatiile medicului fiindca eu stiu pe cineva care le-a ignorat din dorinta de a avea cat mai repede un bb si a patit-o cu cea de-a doua extrauterina, compromitand, astfel, sansa de a deveni mamica. Stiu ca este foarte grea asteptarea, dar merita sa-ti iei precautiile necesare....
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.