Sarcina, cand trebuie luat acidul folic si vitamina E
Subiectul anterior · Subiectul urmator
vivy
Scris: Friday, August 11, 2006 9:06 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/5/2006
Poate ma lamureste cineva, vizez pe mamicesic
Ati luat acid folic cu cateva luni inainte de a ramane insarcinate? Dar in primul trimestru de sarcina, ati luat acid folic si vitamine E, cat/zi (mg) si cat timp? pupici
Kiki
Scris: Friday, August 11, 2006 9:26 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Vivy, eu nu am luat inainte de sarcina, ci in timpul ei (toata sarcina acifol si vitamina E aproape toata, cu mici pauze). Vitamina E luam cate 3 pe zi, acifol nu mai tin minte uff
dya
Scris: Friday, August 11, 2006 9:36 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
La inceputul sarcini cind totul era bine si frumos nu am luat si nici nu mi-a recomandat nimeni ( medicul ginecolog este si matusa mea) dar cind a inceput saptamina de cosmar banghead si am stat internata am luat ac folic+vit E si multe injectii dar din pacate nu a fost sa fie...plans Pe viitor nu stiu ce-o sa fac iau sau nu...?pupici
Anaida
Scris: Friday, August 11, 2006 9:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/12/2006
In cazul sarcinilor programate, se recomanda administrarea acidului folic cu 3 luni inainte de a ramane gravida. Eu am luat dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, dar numai la recomandarea medicului. Vitamina E nu am luat niciodata...asta nu e pentru fertilitate? ca mereu o-ncurc cu vitamina k (dar parca totusi stiu ca asta din urma e antihemoragica)...tocmai am citit ca exista o controversa in lumea medicala, ca vitamina E ar fi eficienta icazul sterilitatii, dar numai la animale.
vivy
Scris: Friday, August 11, 2006 10:06 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/5/2006
Anaida wrote:
In cazul sarcinilor programate, se recomanda administrarea acidului folic cu 3 luni inainte de a ramane gravida. Eu am luat dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, dar numai la recomandarea medicului. Vitamina E nu am luat niciodata...asta nu e pentru fertilitate? ca mereu o-ncurc cu vitamina k (dar parca totusi stiu ca asta din urma e antihemoragica)...tocmai am citit ca exista o controversa in lumea medicala, ca vitamina E ar fi eficienta icazul sterilitatii, dar numai la animale.

Da, vitamina E e pt fertilitate. De aceea va intreb daca a luat cineva, pt ca mi s-a rec. in timpul sarcinii sa iau vit e forte 2/zi si acid folic 2 /zi =10 mg, ma gandesc ca poate e prea mult si de aceea s-a oprit din evolutie.oare Hai, ca vb deja prostiisic
Miri
Scris: Friday, August 11, 2006 11:22 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Eu nu am luat acid folic nici inainte de sarcina(pentru ca a fost total neasteptata),nici in timpul ei si nu am luat nimic altceva!
Ely
Scris: Saturday, August 12, 2006 12:21 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Eu nu am luat nimic inainte de sarcina dar am inceput sa iau acid folic din luna a 2a si am continuat pana am nascut ca aici asa mi-a recomandat medicul ,si din luna a 5-a parca asa mi-a zis sa iau folifer ,dar m-a durut stomacul si am renuntat,in rest nimic doar hrana sanatoasa.
danab
Scris: Sunday, August 13, 2006 11:30 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Eu am luat - la recomandarea medicului - Vitamina E forte 1cp/zi Acid Folic 1 cp/zi si Utrogestant (pentru sustinerea sarcinii, pt ca aveam "27 ani si nu 17 ", vorba doctoritei). Nu am luat inainte deoarece a fost o incercare reusita din prima, nu credeam ca va iesi ceva chiar asa repederas, dar la al doilea copil voi lua cu 3 luni inainte acid folic. Acidul folic si vitamina E sunt recomandate pentru a diminua riscul de avort sau aparitia de malformatii (spina bifida).
In sarcina am mai luat (din luna a 4, parca) Materna cu seleniu, iar din saptamana a 19-a, cand mi-a scazut mie calcemia foarte tare, am luat cate 10 zile/luna Ca+D3, apoi Maltofer (are fier si acid folic pentru asimilare) apoi Materna cu seleniu.
Anaida
Scris: Sunday, August 13, 2006 11:45 AM
Nivel
Nivel: Avansat

danab wrote:
Eu am luat - la recomandarea medicului - Vitamina E forte 1cp/zi Acid Folic 1 cp/zi si Utrogestant (pentru sustinerea sarcinii, pt ca aveam "27 ani si nu 17 ", vorba doctoritei).

Si eu aveam tot 27 de ani la prima sarcina, dar nu am luat utrogestan...si, dupa parerea medicilor, perioada optima pt a face copii este intre 20 si 30 de ani. Utrogestanul stiam ca se recomanda in cazul sarcinilor cu probleme.
Miri
Scris: Sunday, August 13, 2006 11:46 AM
Nivel

Eu aveam 32 de ani impliniti,in timpul sarcinii, si nu am luat nimic!ras
kali
Scris: Sunday, August 13, 2006 12:05 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Am luat acid folic, dar numai pana in sapt. 12. Vit. E, nunu
Inafara de asta, Materna si Omega 3 toata sarcina, iar pentru mentinere Duphaston (pana in sapt. 12), Utrogestan (3/zi), Gravibinon (1 la 3-4 zile) si No-Spa, alternativ cu Scobutil si Papaverina.
Cam multe, nu?
Miri
Scris: Sunday, August 13, 2006 12:06 PM
Nivel

Eu am luat Duphaston si No-spa doar trei saptamini,ca mi se inflamase un chist ovarian!plans
Alina
Scris: Sunday, August 13, 2006 12:10 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
La sarcina lui Tudor am luat Materna incepand din luna a VII a, la Catinca am luat sigur vitamine, dar nu mai stiu ce.
gongutza
Scris: Friday, November 24, 2006 7:58 AM
Nivel: Guest

VA pupik vreau sa va spun ca si eu am luat vitamina e ,no-Spa si duphaston in saptamana 15-16 dar nu stiu exact pt ce ;eu aveam dureri de spate si in partea dreapta de la ovare pana la fiere ;acidul foloi trebuia sa mi-l dea dr de familie dar a uitat sa mi-l dea la timp si nu l-am mai luat 'nu prea stiu ce rol are ;
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.