Sarcina 19 saptamani
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Allexandra1
Scris: Sunday, February 11, 2024 6:12 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/11/2024
Buna fetele ! Sunt si eu noua pe aici…Sunt insarcinata in saptamana 19 …si dealungul sarcinii v-am tot citit pove?tile , sfaturile …stiu ca fiecare sarcina este diferita , dar totusi îndraznesc sa va intreb daca ati avut si voi situa?ii similare in experien?ele voastre….Pe mine m-au întâmpinat niste contrac?ii de vreo 2 saptamani … acum observ ca le am cam de vreo 5-6 ori pe zi … nu fac efort , de multe ori le am stand in pat si nefacând nimic .. ele sunt nedureroase… ulterior am vb cu medicul care imi urmare?te sarcina , mi-a sugerat sa iau nospa alternat cu Uscosin supozitoare …in urma cu 2 saptamani la ultima evaluare colul masura 30mm … sunt putin ingrijorata de aceste contrac?ii care se tot repeta .. si imi fac griji ca sa nu apara modificari de scurtare a colului ….
Lore35
Scris: Tuesday, February 13, 2024 1:25 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 1/7/2022
Allexandra1 wrote:
Buna fetele ! Sunt si eu noua pe aici…Sunt insarcinata in saptamana 19 …si dealungul sarcinii v-am tot citit pove?tile , sfaturile …stiu ca fiecare sarcina este diferita , dar totusi îndraznesc sa va intreb daca ati avut si voi situa?ii similare in experien?ele voastre….Pe mine m-au întâmpinat niste contrac?ii de vreo 2 saptamani … acum observ ca le am cam de vreo 5-6 ori pe zi … nu fac efort , de multe ori le am stand in pat si nefacând nimic .. ele sunt nedureroase… ulterior am vb cu medicul care imi urmare?te sarcina , mi-a sugerat sa iau nospa alternat cu Uscosin supozitoare …in urma cu 2 saptamani la ultima evaluare colul masura 30mm … sunt putin ingrijorata de aceste contrac?ii care se tot repeta .. si imi fac griji ca sa nu apara modificari de scurtare a colului ….

Buna alexandra, am scris si la aspirante dar iti scriu si aici. Si eu am avut contractii nedureroase pe parcursul sarcinii din ce am citit nu ar afecta colul si eu eram speriata din pricina asta si decate ori mergeam la medic stateam cu sufletul la gura sa vad ce imi spune. Din cand in cand mai luam si eu no spa dar daca stateam linistita in pat treceau si fara. Cu tot cu cele contractii false am nascut la 38+4 prin cezariana. Eu zic sa stai linistita sa nu faci efort si cat mai mult daca poti la orizontala. Sarcina usoara si la termen.
Madalina.d
Scris: Tuesday, February 13, 2024 1:40 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/9/2021
Allexandra1 wrote:

Eu am avut contracții de genul asta la ambele sarcini și din păcate la mine au scurtat colul, astfel ca nu am scapat fara cerclaj si repaus total la pat. Am luat proape toată sarcina no spa zilnic și ovule utrogestan. 3 cm nu e chiar asa grav, ești cumva la limita, e important sa nu mai scadă. Iti recomand sa te odihnești cât mai mult, sa nu faci efort, sa stai efectiv întinsă. Evita statul în fund pt ca pune presiune și mai mare pe col. Și eu le aveam tot asa, stand degeaba și nefăcând ceva. Depinde oricum de corpul fiecăreia, dacă la mine a fost asa, nu înseamnă ca va fi și la tine la fel. Dar e bine sa te menajezi cât mai mult.
Allexandra1
Scris: Tuesday, February 13, 2024 2:50 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/11/2024
Multumesc mult , fetelor pt raspuns …Eu am luat Arefam pana in saptamana 15 dupa care mi s-a spus sa il opresc , acum dupa ultima evaluare care a fost acum 2 saptamani mi-a zis ca nu este nevoie sa il reîncep , colul era de 30 mm si inchis .
Efort nu am depus mai deloc , doar o mancare si plimbări asa prin parc , pentru ca am si niste dureri de spate supărătoare si nu prea pot sa stau mult in picioare ….Cu toate astea nospa si supozitoarele sunt prezente si le i au in fiecare zi …Ideea este ca eu am morfologia de trimestrul 2 abia pe 4 martie, asta însemnând inca 3 saptamani… parca stau cu sufletul la gura pana atunci sa aflu daca s a modificat sau nu colul 🫣 Ultima data cand i am scris medicului , mi a zis doar ca nu este in regula sa se întărească dar sa nu fie dureroase si sa continui sa iau nospa alternat cu supozitoarele …Multumesc inca o data , sanatate multa ! 🤗🙏🏼
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.