Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 9/18/2010 Mesaje: 125
| ildi wrote:un fular cret,numai bun in primavara,am luat o pauza de croseta sil-am facut,mie imi plac taremult si culorile,am si pe tonalitati de albastru unul Ildi, te rog sa ma ajuti si pe mine cu cateva indicatii in realizarea acestui fular! Chiar ca e o idee buna de cadou. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| scuze,mihaela,am vazut abia acum mesajul.era mai bine sa ma contactezi in pm,ca aici nu prea intru.pun pozele,nu stiu cit se intelege,idea e ca firul trebuie desfacut,intins,ca e in ghem cum se vede in poza 1.apoi,ptr fular eu iau 5 ochiuri,cam tot in a 2 gaura a firului,apoi lucrez doar pe fata ,,se pune o bucla de fir pe andrea si se trage cu cealalta.la capatul fiecariu rand,ata se da in spate ca sa vina tot roata-roata.e simplu si de efect,firul face totul. ps:ma repet:in a 2 gaura afirului si nu in primul rand de pe orizontala ci al 2 sa fie mai rezistent.recomand firul intermediar ,marinela ai vazut pozele,de la fustite,nu cel roz,ca e marunt si nu are gaurile bine definite,trebuie sa largesti intai si appi lucrezi,eu l-am facut si nu-l mai fac,nici cel cu gauri mari ca se lasa prea mult,acesta cum e in poza e bun,se lasa dar numai u pic,eu lucrez cu andrea mai mica ca sa nu devina apoi de 2 ori mai lung,sub propria greutate se mai lasa.merge repede,in 2-3 e gata,cel mai nasole ca trebuie dechis firul,dar prinzi dexteritate,cu mina stanga il deschizi si asezi bucla pe andreaua stanga,apoi cu andreaua dreapta il tragi prin primul ochi,si tot asa.pui bucla,il tragi, ildi attached the following image(s):
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 9/18/2010 Mesaje: 125
| Ildi, iti multumesc pentru sfaturi! Tinand cont ca repetitia e mama invataturii, voi incerca pana o sa-mi iasa! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2010 Mesaje: 1340
| multumim ildi |
|
| Mihaela Andrei wrote:Ildi, iti multumesc pentru sfaturi! Tinand cont ca repetitia e mama invataturii, voi incerca pana o sa-mi iasa! imi pare atit de rau ca am vazut abia ieri postarea ta,crede-ma nu am facut-o intentionat,dar,repet,nu rea intru la tricotaje.si daca nu era ptr marinela care ma intreba de modul d elucru,cine stie cind intram.data viitoare,pm! ps:dar se gaseste firul in tara?ca intreba o fata de prin suceava.mersi |
|
| sigur se gaseste firul asta si in tara.Cautati filmuletul pe youtibe,,cum tricotam o esarfa din fir pretricotat,,.Nu reusesc sa atasez link-ul.Dar scrieti asa si gasiti. |
|
| MMarinella wrote:sigur se gaseste firul asta si in tara.Cautati filmuletul pe youtibe,,cum tricotam o esarfa din fir pretricotat,,.Nu reusesc sa atasez link-ul.Dar scrieti asa si gasiti. tocmai ma uitam la fire si alize dantela e tot asa ca si asta |
|
| http://www.youtube.com/user/ANNARELLA999
http://www.youtube.com/user/lanaszelanda link-uri cu exacutarea fularelor din fir pretricotat |
|
|
|
|
| Aici un alt filmulet cu fir special (cu pompoane)
|
|
| |
|
| miha,noroc cu tine,ca eu in loc sa ma desteptez ma prostesc,am copiat link-ul dar nu bine,ca nu mai stiam cum se face. |
|
| Am gasit si eu cadoul pe care il voi face in acest an fetelor sotului, cumnatei si nepoatei care sunt aici in oras. Pentru cea din Italia ma gandesc ce sa le fac fetelor, ei tot un astfel de fular as face.
|
|
| Mami_de_gemeni wrote:Am gasit si eu cadoul pe care il voi face in acest an fetelor sotului, cumnatei si nepoatei care sunt aici in oras. Pentru cea din Italia ma gandesc ce sa le fac fetelor, ei tot un astfel de fular as face.
merge repede si e de efect!la gat arata tare bine!mersi miha ca ai postat filmuletele! |
|
| Cu placere Ildi. Cu timpul vei ajunge si tu sa le postezi. Abia astept sa cumpar si eu 200 gr sa vad cum se lucreaza.Cam cat intra la unu astfel de sal?
|
|
|