Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Dimineata pana sau trezit picii am inceput a doua bascuta la care vreau sa fac modelul complet al salului. Am ajuns deja la jumatate primelor 2 frunze si inceputul altor 4. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| Mami_de_gemeni wrote:Dimineata pana sau trezit picii am inceput a doua bascuta la care vreau sa fac modelul complet al salului. Am ajuns deja la jumatate primelor 2 frunze si inceputul altor 4. Mult spor |
|
| fetelor m-ati fermecat cu salurile voastre. Am incercat si eu ceva astazi dar nu imi place cum iese... Cred ca e nu e ata potrivita. Spuneti-mi si mie ce fire folositi voi? Si pe urma spuneti-mi cum faceti cu jeteul ala dublu, ca pe mine m-a cam chinuit... |
|
| Pc info, in momntul in care faci schema completa nu e nevoie de facut jeteul dublu, caci iese prea mare gaura. Inca un pont, daca dorest sa iasa in relief frunza trebuie sa inversezi scaderile din schema. Eu la primul batic am urmat in tocmai schema si iese ok, dar eu vreau sa iasa bine determinate frunzele astfel incat am scazut invers fata de schema si iese cum trebuie. Eu am ajuns deja la 4 frunze de o parte si alta a salului. Pana acum am folosit fir Alize la acest Sal. Am sa mai folosesc inca un mohair degrade (insa imi lipsesc ustensilele si va trebui sa astept pana mi le achizitionez). Merge si cu Acril subtire gen Glanz Perle (lucrat cu andrele nr 2, 3, 4, sau 5)si iti va iesi minunat. Acum depinde de tensiunea pe care o ai in momentul lucrului (iese ori strans ori prea larg) - exersand ajungi sa cunosti firul. Maine pe zi am sa fac o poza pe fundal inchis sa se vada mai bine.
Mami_de_gemeni attached the following image(s):
|
|
| Am revenit cu poze. De aceasta data se vad mai bine frunzele. Imi place foarte mult cu iese.
|
|
| mihaela,arata super fain! asa sa mi-l faci si pe al meu,te roooogggg! |
|
| Super iasa mami !!! |
|
| Multumesc pentru aprecieri. Azi cat am stat afara cu picii am dat intens din manute, cu un ochi la lucru si unul dupa pitici. Am noroc de copii ascultatori si au staj relativ aproape de mine si sau jucat.
|
|
| Mami_de_gemeni wrote:Pc info, in momntul in care faci schema completa nu e nevoie de facut jeteul dublu, caci iese prea mare gaura. Inca un pont, daca dorest sa iasa in relief frunza trebuie sa inversezi scaderile din schema. Eu la primul batic am urmat in tocmai schema si iese ok, dar eu vreau sa iasa bine determinate frunzele astfel incat am scazut invers fata de schema si iese cum trebuie. Eu am ajuns deja la 4 frunze de o parte si alta a salului. Pana acum am folosit fir Alize la acest Sal. Am sa mai folosesc inca un mohair degrade (insa imi lipsesc ustensilele si va trebui sa astept pana mi le achizitionez). Merge si cu Acril subtire gen Glanz Perle (lucrat cu andrele nr 2, 3, 4, sau 5)si iti va iesi minunat. Acum depinde de tensiunea pe care o ai in momentul lucrului (iese ori strans ori prea larg) - exersand ajungi sa cunosti firul. Maine pe zi am sa fac o poza pe fundal inchis sa se vada mai bine. schema e buna asa cum e ea!!!!faza e ca majoritatea romancelor lucreaza ruseste iar paternurile si schemele sunt varianta americana....de aici si ''ssk'' (slip,slip,knit)care in varianta ruseasca nu exista...frunzele, daca citesti paternul, pe-o parte sunt k2tog(scazatura spre dreapta)si ssk(scazatura spre stanga) |
|
| Superb!! |
|
| Buna fetele, eu mai am un pic si termin salul/baticut. Aseara neavand somn am inceput sa lucrez si la cel pentru Ildi. Mami_de_gemeni attached the following image(s):
|
|
| minunate!!! |
|
| sunt superbe amindoua si al meu mi piace da morire! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 9/15/2011 Mesaje: 224
| superbe! |
|
| Mami cu ce ace ai inceput pana la urma salul lui ILDI?,,MI SE PARE PUTIN CAM BATUT,, in sensul ca atunci cand o sa il intinzi el trebuie sa se vada mai aerat,,,nuantele sunt superbela amandoua,, |
|
|