
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Va prezint o salata de fructe foarte buna si racoroasa pentru zilele toride de vara.
Iti trebuie: 2 mere 2 pere o banana sau o felie de pepene galben 2 kiwi 2 portocale 2-3 linguri de cirese din compot 2-3 linguri de zahar pudra 4 linguri de frisca 100 ml coniac 200 ml sampanie (vin spumos). Pregatesti asa: Fructele se curata, se spala (daca e cazul) si se taie marunt. Se pun toate intr-un vas, se adauga zaharul, apoi sampania si coniacul. Se amesteca bine, apoi se lasa la rece (in frigider) circa doua ore. Salata se serveste cu frisca sau fara,dupa preferinta.
Eu am asezat-o intr-un inel de gheata cu flori care pastraza salata rece si proaspata chiar daca sta pe masa la soare. Pofta buna!
andrushka attached the following image(s):
   
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Pe mine m-a incantat teribil inelul de gheata...spune-mi, te rog, cum l-ai facut???
PS Salata pare gustoasa...mai asteptam in schimb zilele toride... |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/1/2009 Mesaje: 797
| Super ideea cu bolul Andrushka,e foarte de efect Totusi prea mult la soare si cred ca va fi salata de fructe cu flori |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/1/2009 Mesaje: 797
| Ne-ai luat ochii cu bolul acela si am uitat sa spun ca si salata imi surade |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Material: Pt coronita din flori: -doua manunchiuri de flori frumoase,de ex:garoafe,panselute,passiflora,trandafiri si plante aromatice
Realizare: -Se umple pe jumatate cu apa rece un castron mare, mai intins (este bun capacul de la gratarul cu apa care se foloseste pe aragaz); -Se taie coditele florilor,iar florile se aseaza pe apa cu fata in jos; -Se introduce castronul,asezat pe un suport plan si stabil,pentru 1-2 ore, in congelator pana cand apa de la marginile vasului incepe sa inghete; Apoi se scoate de la frigider si se aseaza un casronas mai mic in mijloc, adaugand in el mici greutati,care il tin stabil,iar in jur dopuri de pluta,care il tin in mijlocul castronului mare; -Se mai aseaza cateva flori in inelul de apa aproape inghetata format intre cele doua castroane si se pune din nou la congelator; -Cand totul a inghetat,se scot castroanele din congelator; -Se toarna putina apa calda in castronas pt a topi gheata de pe marginile lui si a-l putea scoate din castron; -Se intoarce castronul cel mare cu fata in jos si se toarna deasupra apa calda,pentru a-l putea desprinde de gheata; -Coronita astfel obtinuta se invleste in folie de congelare si se pastreaza in congelator pana va fi folosita; -Cand o folositi,coronita de gheata se aseaza pe un platou inalt,in interiorul ei se aseaza salata de fructe; -Pe platou se pune un servetel pliat, care sa absoarba apa provenita din topire. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Da Crinutza ,nu chiar la soare,ci afara ,dar la umbra. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Ideea este din revista Burda si da...,este de efect. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Am gasit revista Burda cu inelul de gheata(mie nu mi-a iesit chiar asa frumos ,dar o sa mai incerc pana o sa-mi iasa). andrushka attached the following image(s):

|
|

 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| E foarte interesant! Mie imi place cum a iesit al tau! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Multumesc! |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Ti-a iesit tare bine,felicitari |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Ieri a fost ziua baiatului meu si am facut o salata de fructe si bineinteles un inel de gheata cu flori. andrushka attached the following image(s):
   
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Wooow, ce fain esteee! Da' iti trebuie un pic de rabdare sa-l faci, nu? |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| monique wrote:Wooow, ce fain esteee! Da' iti trebuie un pic de rabdare sa-l faci, nu?
Nu e greu deloc,trebuie doar sa aranjezi florile frumos in apa si apoi sa dai vasu la congelator! |
|
|