salariu premiu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mommy
Scris: Saturday, March 31, 2007 8:44 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
cris22tyna wrote:
Miri tu te referi la salariu bonus/premiu ? oare Daca da, trebuia sa faci cerere in maxim 60 zile de la nastere uff

Da? Of, imi pare rau Miri, ca ti-am dat sperante false. Cristina, stii cumva unde scrie despre asta?
Cris-DL
Scris: Saturday, March 31, 2007 9:25 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Mai, am studiat mai bine problema si cred ca totusi exista o sperantza sa recuperati banutzii/salariu bonus conform CCMN 2007-2010,

Art. 51. c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;

dar....

- conform Legea nr 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca

"Art. 73
Cererile pot fi formulate de cei ale caror drepturi au fost incalcate, dupa cum urmeaza:

d) plata despagubirilor pentru pagubele cauzate si restituirea unor sume care au format obiectul unor plati nedatorate pot fi cerute de salariati in termen de 3 ani de la data producerii pagubei."

Salariul suplimentar la nastere se cere in max 3 ani de la nastere .

- daca "negocierea" angajat = angajator nu se poate solutiona pe cale amiabila , puteti da in judecata societatea

georgy, tu ce spui ? oare

Miri
Scris: Saturday, March 31, 2007 9:35 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Cris, Miru, mii de multumiri!pupici
Sper sa reusesc sa rezolv ceva, saptamana viitoare.Oricum o sa va tin la curent cu informatii, pe masura ce reusesc(sau nu!)in demersul meu.
mommy
Scris: Saturday, March 31, 2007 10:00 PM
Nivel

Indiferent de termenul de prescriptie, este aberant ce se intampla, mai ales in sistemul de stat. Parca ar da din buzunarul lor. Si noul salariu minim... alta aberatie, la stat e valabil unul, la privat altul. Thumb down
Miri
Scris: Saturday, March 31, 2007 10:02 PM
Nivel

Miru, ceea ce pot sa-ti spun sigur e ca la noi in spital, nimeni nu a beneficiat de acest salariu!Eu am aflat de la voi!pupici
Si acum, cand incep mamicile sa afle si sa-si ceara drepturile, atitudinea e foarte ostila din parte celor care ucreaza la "salarii"Exact cum ai spus, parca ar da din buzunarul lor!bataus bataus bataus
Cris-DL
Scris: Monday, April 2, 2007 9:35 AM
Nivel

MODEL CERERE :

Domnule Director,

Subsemnata ____________ domiciliata in __________, angajata a SC _____ in calitate de ____________, din data de __________, va rog sa-mi acordati plata unui salariu de baza suplimentar, pentru nasterea unui copil, conform prevederilor legale în vigoare:

- art. 2 ,art. 3, art. 51 c) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national, pe anii 2007-2010;
- art. 238, art. 239 si art. 241 din Codul Muncii ;
- art 73 d) din Legea nr 168/1999

In cazul in care se refuza prezenta cerere va rog a-mi preciza in scris temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc etc) in mod explicit in baza caruia se argumenteaza acel raspuns de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.

Anexez:
- copie dupa certificatul de nastere al copilului

Cu respect ,

Data Semnatura

georgy_adinutza
Scris: Monday, April 2, 2007 10:11 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
cris22tyna wrote:
Mai, am studiat mai bine problema si cred ca totusi exista o sperantza sa recuperati banutzii/salariu bonus conform CCMN 2007-2010,

Art. 51. c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;

dar....

- conform Legea nr 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca

"Art. 73
Cererile pot fi formulate de cei ale caror drepturi au fost incalcate, dupa cum urmeaza:

d) plata despagubirilor pentru pagubele cauzate si restituirea unor sume care au format obiectul unor plati nedatorate pot fi cerute de salariati in termen de 3 ani de la data producerii pagubei."

Salariul suplimentar la nastere se cere in max 3 ani de la nastere .

- daca "negocierea" angajat = angajator nu se poate solutiona pe cale amiabila , puteti da in judecata societatea

georgy, tu ce spui ? oare

fetelor eu acum am vazut .....insa eu va spun ca acesti bani , asa cum ai spus prima data cris , se dau in termen de 60 de zile de la nasterea copilului in baza unei cereri (in fiecare unitate exista un tip de cerere , deci nu este ceva tip oficial , fiecare unitate isi face o cerere de ajutor social ) .

sincer nu am auzit de ...cu 3 ani ..... stiu ca drepturile restante se pot plati in decurs de 3 ani de la lichidare , dar drepturi restante insemnand : co restant , diferite bonusuri , prime oferite de firma respectiva ....asa stiu eu ,,...
Cris-DL
Scris: Monday, April 2, 2007 10:22 AM
Nivel

georgy_adinutza wrote:

sincer nu am auzit de ...cu 3 ani ..... stiu ca drepturile restante se pot plati in decurs de 3 ani de la lichidare , dar drepturi restante insemnand : co restant , diferite bonusuri , prime oferite de firma respectiva ....asa stiu eu ,,...

Mami georgy, dar oare nu se incadreaza salariu acesta la bonusuri, un drept al salariatului?! oare si eu stiam de 60 zile, dar conf L 168 se pot recupera .... Eu am intrebat la ITM si mi s-a spus sa vorbesc cu un jurist, nici ei nu stiau ....

Cererea nu e tip, am dat si eu un model, cam cum ar trebui sa arate alcool alcool
georgy_adinutza
Scris: Monday, April 2, 2007 10:57 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
cris22tyna wrote:

Mami georgy, dar oare nu se incadreaza salariu acesta la bonusuri, un drept al salariatului?! oare si eu stiam de 60 zile, dar conf L 168 se pot recupera .... Eu am intrebat la ITM si mi s-a spus sa vorbesc cu un jurist, nici ei nu stiau ....

Cererea nu e tip, am dat si eu un model, cam cum ar trebui sa arate alcool alcool

este un drept al salariatului , dar trebuie cerut in 60 zile .....acuma stii si tu cat de interpretabile sunt legile noastre !!! Insa eu nu am auzit sa se poata da acest drept dupa cele 60 zile !!! Ca si noi dam , toate aceste ajutoare , ba chiar dak avem 2 angajati sot si sotie , amandoi salariatii nostri , le dam la fiecare cate un sal mediu net pe unitate !!

deci la noi vii necasatorit , te casatoresti aici , iei impreuna cu sotul in jur de 2500 ron , mai faci un copil si mai iei vreo 2500 ron ras ras ras ....asa da , viatza , nu ? ......insa eu cand m-am maritat nu se dadeau aceste drepturi , si nici macar cand am nascut plans plans
Cris-DL
Scris: Monday, April 2, 2007 11:11 AM
Nivel

bounce bounce vin si eu la voi!!!! ras

Legile, fiecare le interpreteaza cum vrea, aia la ITM zic una, juristii alta, somajul alta...si tot asa, cand intreb ceva de la fiecare primesc alt raspuns banghead banghead

Unde scrie cu 60 de zile totusi ? adik sa depui cererea in 60 de zile ..... Ca de 60 stiu si eu, dar de la "dragutzele" de la ITM, iar noi la firma avem trecut in contractul colectiv la nivel de societate, dar termenul este trecut fara vreo baza legala scratch
Alina
Scris: Monday, April 2, 2007 5:27 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
Dragele mele, eu am semnale ca voi primi acesti bani chiar in aceasta luna, deci dupa doi ani si o luna de la nastrea lui Tudor. Va tin la curent.
Cris-DL
Scris: Monday, April 2, 2007 7:15 PM
Nivel

bravo Alina, chiar sunt curioasa daca-i vei primi .... caci cum spune L 168/1999 art. 73 d) chiar ar trebui sa-i primesti in limita celor 3 ani pupici
Miri
Scris: Monday, April 2, 2007 9:24 PM
Nivel

Si eu am depus azi cererea pentru acesti bani!bounceMultumesc pentrumodelul oferit, Cris, bineinteles ca nu exista asa ceva la nivel de unitate...Mai trebuie sa duc maine copia dupa certificatul de nastere al Sarei!
Va multumesc pentru informatii si o sa revin cu vesti!pupici
Alina, succes!thumright
Alina
Scris: Tuesday, April 3, 2007 4:40 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
cris22tyna wrote:
bravo Alina, chiar sunt curioasa daca-i vei primi .... caci cum spune L 168/1999 art. 73 d) chiar ar trebui sa-i primesti in limita celor 3 ani pupici

Va tin la curent.

Miri wrote:
Alina, succes!thumright

Multumesc, pupici
mommy
Scris: Tuesday, April 3, 2007 5:32 PM
Nivel

cris22tyna wrote:
MODEL CERERE :

Domnule Director,

Subsemnata ____________ domiciliata in __________, angajata a SC _____ in calitate de ____________, din data de __________, va rog sa-mi acordati plata unui salariu de baza suplimentar, pentru nasterea unui copil, conform prevederilor legale în vigoare:

- art. 2 ,art. 3, art. 51 c) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national, pe anii 2007-2010;
- art. 238, art. 239 si art. 241 din Codul Muncii ;
- art 73 d) din Legea nr 168/1999

In cazul in care se refuza prezenta cerere va rog a-mi preciza in scris temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc etc) in mod explicit in baza caruia se argumenteaza acel raspuns de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.

Anexez:
- copie dupa certificatul de nastere al copilului

Cu respect ,

Data Semnatura

Cristina, mi se pare perfect modelul asta de cerere, cred ca ai gasit exact baza legala. Dar stand eu si pritocind, ma tot intreb: se aplica prevederile din Contractul colectiv de munca unic la nivel national salariatilor din sistemul de stat? Pai atunci nu ar trebui sa li se aplice si prevederile privind salariul minim pe economie (adica 440, 660, 880)?

Miri, Alina, nu ma luati in seama cu divagatiile mele, eu intreb doar pentru ca nu sunt lamurita. Bafta la incasat banutii!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.