salariu premiu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
crista
Scris: Wednesday, January 31, 2007 12:35 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/27/2007
Fetelor, voi stiti ca toate mamicila care au nascut in 2005-2006 trebuie sa primesca de la firma la care lucreaza un salariu de baza premiu pentru fiecare copil nascut? Trebuie ca existe un contract colectiv de munca si firma sa aiba minim 21 de angajati. cool
TatyKS
Scris: Wednesday, January 31, 2007 12:52 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Eu am primit de la Sindicat...1milion si un pic...Nu stiu la firme cum e , ca eu lucrez la statpupici
mommy
Scris: Wednesday, January 31, 2007 1:07 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
crista wrote:
Fetelor, voi stiti ca toate mamicila care au nascut in 2005-2006 trebuie sa primesca de la firma la care lucreaza un salariu de baza premiu pentru fiecare copil nascut? Trebuie ca existe un contract colectiv de munca si firma sa aiba minim 21 de angajati. cool

Eu am primit, este prevazut in contractul colectiv de munca al salariatilor companiei. thumleft
Miri
Scris: Wednesday, January 31, 2007 8:43 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Eu nu am primit nimic nici de la Sindicat, nici de la firma...uff
crista
Scris: Wednesday, January 31, 2007 10:31 PM
Nivel

taty wrote:
Eu am primit de la Sindicat...1milion si un pic...Nu stiu la firme cum e , ca eu lucrez la statpupici

nu conteaza ca lucrezi la stat, daca intreprinderea sau ce e, are peste 21 de angajati si sigur exista un contract colectiv de munca, trebuie sa-ti platesca un salariu de baza premiu.
important sa fi nascut in 2005-2006
crista
Scris: Wednesday, January 31, 2007 10:39 PM
Nivel

Miri wrote:
Eu nu am primit nimic nici de la Sindicat, nici de la firma...uff

iti trimit acum publicatia din monitorul oficial
asta poti exact asa sa o scoti la imprimanta si sa o trimiti la servici cu o cerere

Atasamente:
salar premiu.doc 23 KB, salvati 1,067 ori.

Andi&Mariuca
Scris: Thursday, February 1, 2007 9:03 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
si eu am auzit de chestia asta dar nu am primit absolut nimic... si daca m-as duce acum sa il cer, in prega de plecare de la ei... hm, cred ca as primi asta: :182:
georgy_adinutza
Scris: Thursday, February 1, 2007 9:19 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Fetelor , intr-adevar , in fiecare firma / institutie ca e de stat sau particulara , exista un Contract colectiv de Munca care este valabil ptr 1 an de zile , iar la baza acestui Contract Colectiv De munca la nivelul unitatii sta Contractul Colectiv de munca unic la nivel national , care acum de exemplu s-a incheiat ptr 2007-2010.
CCm al unitatii la care lucrati , trebuia sa prevada ceea ce este scis in CCM la nivel national , insa fiecare unitate (firma , institutie ) negociaza contractul respectiv inainte de incheiere . De exemplu la mine la firma ptr nasterea unui copil se da un salariu mediu net (in jur de 1200) , la fel se da si ptr casatoria salariatului , si ptr decesul unui membru al familiei aflat in intretinerea salariatului ...etc .

ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:

a) in cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin doua salarii medii lunare pe unitate;
b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 3 salarii medii pe unitate;
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
d) un salariu mediu pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului.

CCM unic la nivel national il puteti gasi si aici
http://www.legislatiamuncii.ro/index.php?pag=a&id=115&s=Instrumente+de+lucru&aid=845

deci suma nu e o suma fixa , este un sal mediu net pe unitate , deci difera de la o unitate la alta .

daca va mai pot ajuta si cu alte info ....cu placere ..pupici pupici pupici
danab
Scris: Thursday, February 1, 2007 9:38 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Poti cere pe parcursul anului in care s-a nascut copilul, la mine a expirat deja termenul si nici nu m-a interesat sa-l cer, ca si asa patronul are o zi de cosmar cand trebuie sa trimita salariile la muncitori, ca trebuie sa dea nu doar sa ia tunete
Cris Rusu
Scris: Thursday, February 1, 2007 9:50 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2006
Eu am depus cererea in martie 2006, si nici pana acum nu am primit vreun raspuns. Ce se mai poate face? Sunt obligati sa-mi dea un raspuns scris, nu? Daca da, stiti cumva si vreo lege sau artcol legat de raspunsurile cererilor scrise? Termen, obligativitate sa fie tot scrise? Ce mai pot face? Pot reveni cu o alta cerere?
georgy_adinutza
Scris: Thursday, February 1, 2007 9:56 AM
Nivel

danab wrote:
Poti cere pe parcursul anului in care s-a nascut copilul, la mine a expirat deja termenul si nici nu m-a interesat sa-l cer, ca si asa patronul are o zi de cosmar cand trebuie sa trimita salariile la muncitori, ca trebuie sa dea nu doar sa ia tunete

Din pacate , acest drept il poti solicita in termen de 60 zile , ptr ca tu trebuie sa faci o cerere prin care sa soliciti acest ajutor ......insa in termen de 60 zile de la nasterea copilului .

Banuiesc ca unii angajatori nu au nici un interes sa te sune si sa iti zica :"Auzi , vina sa faci o cerere sa iti mai dau niste bani !"
Cris Rusu
Scris: Thursday, February 1, 2007 9:58 AM
Nivel

Hmm oare oare , am nascut pe 28 ianuarie 2006, am depus cererea pe 3 sau 4 martie... deci nu erau nici macar 60 de zile. Pana acum nici un raspuns... Sa inteleg ca acum totul e pierdut... plans plans banghead banghead toanerele tunete
georgy_adinutza
Scris: Thursday, February 1, 2007 10:00 AM
Nivel

Cris Rusu wrote:
Eu am depus cererea in martie 2006, si nici pana acum nu am primit vreun raspuns. Ce se mai poate face? Sunt obligati sa-mi dea un raspuns scris, nu? Daca da, stiti cumva si vreo lege sau artcol legat de raspunsurile cererilor scrise? Termen, obligativitate sa fie tot scrise? Ce mai pot face? Pot reveni cu o alta cerere?

Daca ai depus cererea in termen de 60 zile de la nasterea copilului , e ok si eu in locul tau le-as da telefon celor de la personal si le-as zice :" Eu am depus cererea in data de ... cu nr de inreg ... , vreau sa stiu ce se intampla de nu mi-ati dat banii nici pana acum ..." eventual ii poti baga si tu un pic in sperieti si sa le spui ca daca nu se rozolva nimik mergi la ministerul muncii si faci reclamatie si o sa le vina controale ..... si sigur iti vor da banutii , probabil ca cererea ta zace pe undeva uitata ,..... da un tel la tine la personal si vezi ce iti spun .
Cris Rusu
Scris: Thursday, February 1, 2007 10:02 AM
Nivel

Georgiana, multumesc! Maine ma duc direct peste ele! pupici pupici
georgy_adinutza
Scris: Thursday, February 1, 2007 10:02 AM
Nivel

Cris Rusu wrote:
Hmm oare oare , am nascut pe 28 ianuarie 2006, am depus cererea pe 3 sau 4 martie... deci nu erau nici macar 60 de zile. Pana acum nici un raspuns... Sa inteleg ca acum totul e pierdut... plans plans banghead banghead toanerele tunete

nu , nu e totul pierdut , daca ai depus cererea si ai o copie sau un nr de inregistrare .....
Daca nu ai inregistrat-o , iar ei au pierdut-o , tu nu ai nici o dovada ca ai facut acea cerere ......uff
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.