Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| De asta ce ziceti? Am innebunit, dar lu' fii-mea ii plac salamurile uscate la nebunie si eu ii mai dau...mananca salam cu o felie de paine ca mi se pare gretos asa gol cum l-ar manca ea si ma chinui sa-i lipesc feliuta de paine de felia de salam ca sa muste concomitent din amandoua ...cascaval afumat nu va zic ca rade cand apuca...nu-i dau in fiecare zi, de o saptamana am inceput sa-i dau cand o vedeam ca nu mai vrea sa manance nimic, decat ce mancam si noi, cu toate ca ma rugam de ea sa manance mancare de-a ei...nu vrea si pace, vrea ce mancam noi! E bine sa procedez asa sa-i dau ce mancam noi, bineinteles treptat si nu mult? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| eu zic ca e bine sa-i dati ce mincati voi...... dar salam ......asa de pofta merge numai sa nu devina obisnuinta ( ca scrie in carti ca nu-s sanatoase) dar sincer sunt f bune la gust .....
|
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Daca ne luam dupa ce este sanatos, pai, nimic nu este, atunci, ce facem? Nu le mai dam nimic de mancare? Eu zic ca nu-i mare bai, cel putin cascavalul, delfinasa, de ce i-ar face rau? Salamul, , mai rarut.
In ceea ce priveste "oala comuna" eu lui Tudor ii dau din mancarea noastra de pe la 8 luni. Pai, ce era sa fac? Nu manca nimic din ce-i pregateam special lui. Am incercat o data sa-i dau ciorba de sfecla, gatita pentru noi si a papat tot, , spre bucuria si satisfactia mea. De exemplu, Tudor nu manca ficat sub nici o forma si i l-am dat prajit in ulei, bun, tata, super bun, la fel si oul, i-l prajesc (dar asta dupa ce a facut un an), doar nu mananca tone de ulei. In schimb pe Catinca am ferit-o mereu de toate minunile, i-am gatit separat pana la 3 ani, cred, dar la Tudor nu am mai facut greseala asta.
Eu sunt de principiul asta (e drepta sunt la al doilea copil): cu cat ii cocolosesti mai mult, cu atat vor fi mai mofturosi, mai pretentiosi si, chiar, cu probleme de sanatate ulterioare, sensibilkizati fiind la anumite alimente (stiu cazuri concrete). |
|

Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Sara e foarte pofticioasa(seamana pe mine! )si tot ce vede ca mincam noi,vrea si ea!Chiar daca tocmai a terminat de papat,daca ii dau ce avem noi in farfurie,deschide gura si papa ,fara mofturi! Unde mai pui ca este fan cartofi prajiti(ca si Manu )asa ca se cearta cu noi, sa-i dam,cind ii vede in farfurie Asa ca si noi o mai scapam pe Sara la oala cu mincare a adultilor! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Delfinasa, parerea mea e ca nu atunci cand copilul e sanatos, e ok sa-i dai sa guste daca ii e pofta. Intr-adevar se pare ca afumaturile si mezelurile nu sunt cele mai indicate, dar poti gasi o varianta adecvata. Si noi papam crenvusti si sunca, si asta la recomandarea pediatrei. in plus ciorbica manaca zilnic dintr-a noastra, si o fac mai nesarata. Asadr pofta buna, cu masura |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| Si eu am hranit copii din mincarea noastra, o faceam mai dietetica ca doar nu era sa gatesc pentru unul la 7 luni , pentru unul la 2 ani si ceva si pentru noi separat
|
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 33
| Nici salam nici cascaval (care e prea gras pentru copii sub 1 an) nu sunt bune. Au toata viata sa manance asa ceva. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| Nici eu nu i-am dat lui Alice cascaval decat tarzior, iar salam, sigur dupa 4 ani.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| aseara i-am dat lui medeea o bucatica de salam sasesc ca se uita in gura mea cum mancam. Din fericire n-a mancat-o numai a tot mozolit-o si se juca cu ea.Zic din fericire pt ca nu intentionam sa-i dau mezeluri decat tarziu...pe la majorat |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Ce-mi place la tine, Codruta, e ca esti mai mult decat optimista....majorat?....sa vezi cand o-ncepe Medeea sa vorbeasca si o sa-ti zica "mami, veau oasam(asa zice fi-miu in loc de salam)"...sa te vad pe unde scoti camasa |
|

Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Ca nu zicem...pe unde scoti salamul? |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| I-am dat si eu azi lui Razvan, pentru prima data, o bucatica de cascaval (clasic, de la Hochland). I-a placut tare mult, de fapt, il lua singurel de pe masa si-l baga in gurita! Dar nu stiu cat de des o sa-i mai dau, ca mie mi se pare un pic cam sarat... |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Vesna wrote:I-am dat si eu azi lui Razvan, pentru prima data, o bucatica de cascaval (clasic, de la Hochland). I-a placut tare mult, de fapt, il lua singurel de pe masa si-l baga in gurita!  Dar nu stiu cat de des o sa-i mai dau, ca mie mi se pare un pic cam sarat...
Eu i-am dat lui Tudor inaintea implinirii varstei de un an. Cat despre sare, eu zic sa nu-ti faci probleme, pana cand nu-i vei da alimente sarate? |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Eu sare i-am pus de la inceput in mancare, ca mi se parea fada, dar alimentele sarate, recunosc, le-am cam ocolit... |
|
|