Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Ingeras 500 g. biscuiti de post 200 ml apa 200 g. margarina 2 linguri cacao zahar dupa gust esenta rom stafide si nuca
Am pisat biscuitii, am adaugat nuca, stafidele, margarina si cacao, am amestecat si pe urma am adaugat apa incalzita in care am topit zaharul. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Am facut si eu salam de biscuiti! A iesit foarte bun si este o reteta super usoara!
-un pachet de curmale fara samburi in vid(nu stiu daca se gaseste pe la voi ,cine doreste trimit pachet ) - 200 gr unt -un pahar zahar 200 gr. -2 oua -2 pachete de biscuiti Petit-Bar (biscuiti simpli) -coaja de lamaie,de portocale,scortisoara praf,esenta de portocale si de vanilie (dupa gust) -praf de cocos
Dizolvam la foc mic curmalele cu untul adaugam esentele,cojile de lamaie ,portocale si scortisoara.Lasam la racit dupa care adaugam cele 2 oua si amestecam bine .Adaugam si cele doua pachete de biscuiti circa 500 gr.zdrobite (eu le pun mai mari).Facem o forma de salam pe care o tavalim in nuca de cocus.Se poate pastra si la congelator!

Este foarte sanatos si indicat si pentru copii.Oshry si Eden sunt foarte incantati si mananca cu placere! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Arata apetisant Shirel!Nu am facut niciodata cu curmale.Eu fac o reteta de ani de zile si iese foarte bun.Dar cred ca o sa incerc reteta de post,pana una-alta. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Azi fac salam de biscuiti |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Ingerash, spor! Si eu am primit comanda de la sotior, dar il voi face mai spre sfarsitul saptamanii! |
|

| Liz,multumesc! Mult spor si tie O sa fac de doua feluri,unul cu rahat si unul rulat cu nuca de cocos. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Fac si eu intro zi ca arata tare bine |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| INGERAS ce-mi faci tu mie eu sant fan salam de biscuiti ,am sa fac si eu dar numai sambata (am sa incerc o reteta noua pt mine salam alb ,) daca cineva a facut va rog smi ziceti cum,eu am o reteta dar nu e probata |
|

| Flori,si eu sunt fan salamul meu e la frigider,am 4 rude Cum se face salamul alb? |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Ingerash, sa faci si o pozica! Flori, te rugam frumos, retetaaa! Daca e, o sa fac doua, unul alb si unul negru! |
|

| ingeras uite reteta ce o am eu
SALAM DE BISCUITI ALB
1/2 KG biscuiti 1/2kg rahat(mie mi se pare mult ,am sa pun 250 gr) 1/2 pachet margarina o sticluta de esenta (de care vrei) 1 cana nuca o ceasca stafide nuca de cocos
se pun stafidele la inmuiat in apa calduta cu rom se topeste marharina si se amesteca cu biscuitii sfaramati,nuca sfaramata ,stafidele ,rahatul taiat cubulete,si esenta (eu cred ca va mai fi nevoie si de lapte caldut)
pe celofan se pune nuca de cocos si compozitie si se face salamul
am zis nu am probat-o si nu o garantez dar am sa o incerc (incercarea moarte nare ) |
|

| Multumesc,flori!
Liz,o sa fac pozica dar inca nu tai il las pana maine la frigider. |
|

| Cam asa se prezinta ingerash attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Ingerash Oare merge si cu unt, in loc de margarina ca eu nu folosesc niciodata margarina. |
|

| madanuta wrote:Ingerash Oare merge si cu unt, in loc de margarina ca eu nu folosesc niciodata margarina.
eu numai unt folosesc reteta am scri-o cum o aveam dar am sa modific ,unt in loc de margarina
margarina folosesc doar la mancaruri pt uns tava |
|
|