Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Fetelor eu am niste vecini adepti Sahaja Yoga care tot incearca sa ma convinga sa merg la meditatii cu ei. Stiam eu cu ce se mananca dar nu prea eram convinsa. Descrierea de mai jos am gasit-o pe un site romanesc desi comparand ce scrie acolo cu ce fac vecini mei, mi se pare ca vecinii mei sunt un pic obsedati de aceste practici. Nu cred ca ma vor convinge in vecii vecilor ... In sfarsit, pentru cei curiosi sau interesati:
“Metoda Sahaja Yoga, initiata in 1970 de Shri Mataji Nirmala Devi, este bazata pe experienta realizarii sinelui, ca urmare a activarii in fiinta umana a energiei subtile de natura divina Kundalini. Experienta activarii lui Kundalini - devenita accesibila prin Sahaja Yoga maselor largi - reprezinta implinirea profetiilor Scripturilor tuturor religiilor despre o epoca a renasterii spirituale."
Continuarea aici |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Eu am practicat asa ceva in liceu, cand ma apucasera pe mine nebunii specifice varstei.. dar mi-a trecut repede, imi dadea senzatia ciudata ca intru incet-incet intr-o secta.. se vorbea deja de izolarea de anturajul actual care-ti perturba energiile, indepartarea de prieteni si familie pt a te uni cu familia Sahaja Yoga.. cam pe la punctul asta m-au pierdut pe mine.. adica pe la a 5-a intalnire, asa.. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Roxanel,stai cat mai departe de ei |
|

Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| mai bine citesti scriptura decat sa mergi acolo(un sfat)... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Imi pare tare rau sa vad cum unii interpreteaza si se introduc fara nici un motiv in asemenea grupuri .Totul legat de meditatii si de energie pozitiva este bine venit numai in momentul in care nu exageram cu ele ,atuncea ele devin un viciu si lucreaza impotriva noastra .Ca sa practici yoga este foarte sanatos si indicat si eu imi amintesc cat de mult imi placea sa o practic ,dar toate la timpul lor ,eu una as prefera sa fac sex ca tot acelasi efecte are! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Shirel |
|

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Metoda Shirel Yoga o practic si eu cu succes. Este o metoda extraordinra de a uita de cratiti, aspiratoare, hartiile de la munca si de a intra intr-un nivel superior de perceptie a vietii. Este recomandata cel putin o sedinta pe zi(trei patru, dupa partener ) |
|

| zaza_ wrote:Metoda Shirel Yoga o practic si eu cu succes.  Este o metoda extraordinra de a uita de cratiti, aspiratoare, hartiile de la munca si de a intra intr-un nivel superior de perceptie a vietii. Este recomandata cel putin o sedinta pe zi(trei patru, dupa partener  )
Cata dreptate ai! si mie imi place Shirel Yoga |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Nu zic sa nu fac yoga sa ma relaxez, etc dar vecinii mei nu beau alcool (poate asta e chiar bine pe undeva), merg anual in niste tabere de yogini (dumnezeu stie ce fac ei pe acolo) isi trimit copiii la un internat de yogini si ii viziteaza deloc!
Copiii vin doar in vacanta de vara si de iarna acasa, unul are 6 ani si fetita are 4 ani. Cam la doua luni le vin in "vizita" o multime de oameni cu care fac meditatii si raman peste noapte la ei si asa mai departe.
Asta e destrabalare totala. |
|

| Roxanel ce oameni ciudati! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Of, ce periculos e pentru persoanele usor influentabile sa ai asemenea prieteni. Eu am avut o verisoara care intrase (impreuna cu sotul) intr-o secta de yoghini in Iasi (a fost o moda acum vreo 12 ani) si se indepartase total de familie (desi era persoana educata, medic). Spuneam ca am avut pentru ca a murit intr-un accident stupid, iar copiii (doi) au ramas la bunici, ca tatal avea deja alta partenera din secta care nu avea chef sa-i creasca. Nu sunt departe de misa, asa ca ar fi bine sa stea departe de mine |
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Intr-o secta de yoghini intrasera la un moment dat si nasii nostri de cununie. Dintr-o casnicie ferita pe care o aveau, s-a ales praful. Roxanel, si eu as sta cat mai departe de ei! |
|

| Eu cred ca au alta viziune asupra lumii, asupra vietii. Din cauza asta se nu mai tin legatura cu cei cu care au fost apropiati. Nu mai au aceleasi interese, obiceiuri cotidiene.... Ceea ce pentru ei e un lucru obisnuit, pentru noi poate aparea ca ceva anormal. Acelasi lucru se intampla si de partea lor cand ne privesc pe noi. E ca cu nebunii!! Ei spun ca noi nu suntem intregi la minte |
|

| Pana la urma nu-i chiar asa de grav sa aculti un pic in fiecare zi sunete de genul asta: http://www.youtube.com/watch?v=CR3dM-GlZK8&feature=related si sa te gandesti un pic la tine si la univers |
|
|