Sacre Coeur - Paris
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, August 11, 2013 11:06 AM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17818
Basilica Sacre Coeur - Paris

Sacre Coeur mai este denumita si “castelul alb din cer” iar drumul catre bazilica ce vegheaza de la inaltima cartierul Montmartre este asemanat de unii cu ascensiunea catre Rai.

Bazilica a fost construita in 1875 ca un act de penitenta, menit sa aduca speranta, dupa ce Franta a fost invinsa de Prusia in 1870. Construita in stilul Romano-Bizantin, Sacre-Coeur a fost sfintita in 1919 si a fost numita bazilica, astfel devenind un loc Sfant.Ce pot vedea aici?

Inainte de a intra in bazilica, opreste-te cateva momente pentru a admira de la inaltime frumusetea Parisului, vazuta din piata din fata Sacre-Coeur. Si mai bine, poti urca in domul din partea superioara a cladirii de unde ai o vedere de 50 de km in jurul acesteia.

Un punct de atractie in interiorul bisericii este clopotul de Savoyarde cu un diametru de 3 metri si o greutate de 18,835 kg – cel mai mare clopot din Franta.

De asemenea trebuie vazut mozaicul din interior, proiectat de Luc-Olivier Merson (1922), care reprezinta Inima Sfanta a lui Christos adorata de Fecioara Maria si Ioana D’Arc.

Cripta de la Sacre-Coeur adaposteste statui reprezentand Sfinti si o relicva despre care se crede ca ar fi chiar Inima Sfanta (Sacre-Coeur) a lui Christos.


Cand este cel mai bine sa vizitez bazilica Sacre Coeur?

Bazilica poate fi vizitata in orice zi a saptamanii intre orele 6.00 si 22.30, iar cupola si cripta intre orele 9.00 si 17.45.

Pentru turisti, cele mai bune momente ale zilei pentru a vizita Sacre Coeur sunt dimineata devreme sau la asfintit, fiind de preferat sa eviti Duminica, atunci cand multimile de vizitatori sunt considerabil mai mari decat in restul saptamanii.


Cat costa intrarea in bazilica?

Intrarea in bazilica este gratuita, insa pentru a avea acces la cripta si la dom trebuie sa platesti 5 euro. Aceasta taxa merita pentru vederile spectaculoase pe care le poti avea din domul bazilicii, al doilea punct de observatie ca inaltime din Paris, dupa Turnul Eiffel.


Cum ajung la Sacre Coeur?

Sacre-Coeur este construita in cel mai inalt punct al Parisului, in cartierul Montmartre. Poti ajunge destul de usor cu transportul public, iar pentru cei carora forma fizica nu le permite urcarea, exista un funicular.

Cu metroul: coboara la statiile Anvers sau Abbesses. Funicularul se poate lua de la statia Abbesses, iar pentru acesta poti folosi un bilet normal de metrou.

Cu autobuzul: 30, 54, 80, 85 sau Montmartrobus


shirel
Scris: Monday, August 12, 2013 3:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Doamne cat mi-a placut biserica asta !Este foarte speciala!Am urcat toate scarile alea cand eram insarcinata in trei luni ...a meritat tot efortul!Si ce frumos se vede de jos nu stiu parca era undeva in cer pritre nori si culoarea ei gri-cenusiu ....extraordinara!!
AdrianaC
Scris: Friday, January 10, 2014 12:34 PM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17818


Sacre Coeur - Funicularul - Urcarea se face cu biletele care se folosesc si la metrou.
Costul unui bilet este de 1.70 euro sau daca se cumpara cate 10 bilete, costul este de 1.30 euro

Vedere din Sacre Coeur
Pe scari din nou pana in varful domului, 300 de trepte - dar merita !
Tour Eiffel vazut din domul Sacre CoeurVedere din dom


Sacre Coeur - in criptaAlaturi de cardinalul Richelieu
Statia de metrou Anwers


AdrianaC
Scris: Friday, January 10, 2014 12:38 PM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17818


Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.