sa intelegem sistemul Montessori
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Iuna
Scris: Monday, February 7, 2011 12:43 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
marcel capraru wrote:

Iuna, copilul tau nu se joaca, el munceste sa construiasca viitorul adult. Exista o diferenta fundamentala intre munca adultului si cea a copilului. Adultul munceste pentru a transforma ceva in mediu, de ex. matura pentru a face curatenie. Copilul munceste pentru a construi ceva inlauntrul sau: o miscare noua, o coordonare a miscarilor, o coordonare mana-vaz. Pt aceasta are nevoie de exercitiu, de aceea imprastie gunoiul si repeta exercitiul pana la satisfactia nevoii sale interne. De aceea trebuie luat in serios si lasat sa-si duca munca la capat. Distractia pe seama lui poate avea efecte contrare, la un moment dat poate produce o reactie de incapatanare!

intr-adevar. vroiam doar sa evidentiez cat de satisfacut a fost de noile "jucarii". initial - dupa ce facuse mizerie - i-am zis ca trebuie sa si curete si ca va primi matura si faras pt asta. s-a opus initial. am facut eu curat. data urmatoare cand a facut mizerie, eram la parintii mei. si-a luat singur matura si farasul de la locul lor si s-a straduit sa faca curat.
pe moment am crezut ca n-o sa fie receptiv, apoi m-a surprins placut. evident, nu ma distrez pe seama lui, dimpotriva, il laud.

cum determinam insa copilul sa termine ceea ce a inceput? concret, daca s-a jucat si a imprastiat jucariile, cum procedam astfel incat sa-l determinam sa le si stranga? vorbesc de un copil acasa, nu in mediul de gradinita. cum facem ca regula stransului si aranjatului sa devina intr-adevar o regula?
ilioara
Scris: Monday, February 7, 2011 12:53 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/5/2009
am primit si eu cartea Mintea absorbanta ,bucuria a fost mare intalnindu-ma chiar cu d-l Capraru si primind cartea chiar din mana dansului .multumesc mult
bulinutza
Scris: Tuesday, February 8, 2011 9:11 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2007
Mihaela, acum am avut si eu timp sa citesc topicul tau!!!

E foarte interesant tot ce ai scris! Eu citesc de un timp tot felul de carti despre pshihologia copilului si despre educatie. Vad ca MM contrazice unele "reguli" din ceea ce am citit eu...Am sa te urmaresc cu interes.

Felicitari pt initiativa de a impartasi cu noi cunostiintele tale si mult succes in ceea ce faci!!!

computerlove computerlove computerlove computerlove computerlove computerlove computerlove
t-mihaela
Scris: Wednesday, March 23, 2011 6:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Fetelor, imi pare rau ca nu mai continui acest subiect,insa muncesc cu spor la blogul meu in domeniu ,cand e gata daca o sa am permisiune o sa vi-l linkuiesc aici , daca nu nu-i bai dati voi de el la gogalit.Deocamdata sunt in stadiul de bebelus .pupici
alimami
Scris: Wednesday, March 23, 2011 8:12 PM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2009
marcel capraru wrote:

e altceva. cartea aceea e de medicina, se refera la hranirea, ingrijirea si igiena fizica. Mintea absorbanta se refera la hranirea, ingrijirea si igiena psihica.

Stiu ca Mama si copilul e alta carte decat Mintea absorbanta,dar doream sa stiu daca dvs ati scris ambele carti sau nu.Pe cartea aia scrie Emil Capraru,nu Marcel.
marcel capraru
Scris: Friday, March 25, 2011 7:28 PM

Emil Capraru e medic, eu sunt profesor, deci nu eu am scris o carte de medicina: Mama si copilul
ilioara
Scris: Saturday, March 26, 2011 7:37 AM
Nivel

Inregistrat: 1/5/2009
mihaela eu astept blogul tau cu nerabdare,sigur o sa gasesc lucruri interesantetopai topai
alimami
Scris: Saturday, March 26, 2011 5:54 PM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2009
marcel capraru wrote:
Emil Capraru e medic, eu sunt profesor, deci nu eu am scris o carte de medicina: Mama si copilul

Multumesc pt precizari.
cristir
Scris: Friday, May 13, 2011 10:23 AM

Bun gasit!

Ce se mai intampla pe planeta Montessori? Hai mai impartasiti-ne si noua din experientele voastre.
Dl. Prof. Marcel Capraru, mai sunteti prin zona?
Astept cu nerabdare "SECRETUL COPILARIEI"

Cristi - tatic de 2 printese, Teodora 3 ani si jumatate si Daniela 2 ani

cristir
Scris: Wednesday, May 18, 2011 12:16 PM

aurishta
Scris: Wednesday, May 18, 2011 1:26 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
Multumesc!yes
mikaela
Scris: Monday, July 4, 2011 7:14 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
Miha, cum merge blogul??
Fetele care ati cumparat cartea, ati citit ceva? Eu abia am adus-o din Ro, o studiez dar stau rau cu timpul uff
Dora
Scris: Wednesday, June 6, 2012 7:12 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/6/2012
t-mihaela wrote:
Deschid un topic pentru mamicile care vor sa inteleaga sistemul Montessori ,sistem blamat si ridiculizat pe forumurile romanesti din cauza necunoasterii.Mi-e mila de educatoarele Montessori din tara ,lumea nu vrea sa priceapa ca exista si altfel de educatie care da roade asa cum este medicina alternativa asa este si educatie alternativa.Deci o sa incerc o prezentare a ceea ce ce intampla intr-o clasa Montessori si mai ales de ce se face ceea ce se face,pe intelesul tuturor, fara cuvinte si fraze academicepupici .

buna Mihaela,

Am citit ceea ce ai scris mai sus si vreau sa vorbim mai multe despre aceasta metoda,
Tin sa te anunt ca si in Romania Asociatia Montessori din Bucuresti s-a afiliat la Asociatia Internationala si se pare ca si Romania merge spre drumul cel bun, se incearca sa se tina cursuri, evenimente pe aceeasta tema, tu in ce stadiu esti?
Toate cele bune si sper sa imi raspunzi,
Multumesc
t-mihaela
Scris: Wednesday, June 6, 2012 7:50 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Din pacate ...sau fericire nu stiu cum s-o iau, eu nu mai lucrez in domeniu , filozofia Montessori ramane insa in inima mea si principiile incerc sa le respect in viata de zi cu zi .Insa din cauza ca nu mai practic nu as vrea sa fac afirmatii doar din teorie.Cineva mai realist si mai putin visator ca mine spune ca educatia e " labour of love" adica munca din dragoste ,esti platit cu dragoste si cam atat...adica ce, mai vrei si bani? sic Dar nu vreau sa stric farmecul topicului cu motivatiile mele pecuniare,ar fi o tradare din partea mea.Ma bucur in privat ca am avut sansa sa aprofundez sistemul Montessori si il recomand oricand cu mare placere.angel
bulibuli
Scris: Wednesday, June 6, 2012 8:38 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
eu tot mai sper sa vad blogul ala.. sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.