Sa fie vreo alergie?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Friday, May 19, 2006 5:25 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Acum o saptamana i-au iesit Karinei 3 bubite ca niste cosuri mici albe: 2 in colturile guritei si una pe buza de jos, spre interior...acum vad ca s-au uscat si sunt pe trecute...de la ce oare ar fi putut sa-i iasa? sa fi fost un inceput de alergie alimentara? nu i-am introdus nici o mancare noua, i-am dat niste mamaliguta din malai grisat cu formula in seara dinainte sa apara, dar mai mancase si inainte si nu a patit nimicoare.
Miri
Scris: Friday, May 19, 2006 8:01 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Delfinasa,de obicei alergiile-mai ales cele alimentare- se insotesc de eruptii mult mai ample ca suprafata si apar si pe alte portiuni din corp,nu se localizeaza numai in jurul gurii.
Poate o fi prins K si altceva la molfait?oare
stele_pe_cer
Scris: Friday, May 19, 2006 10:42 AM
Nivel

Sa zicem ca ar putea fi o alergie temporara (bubitele din jurul gurii pot sa apara din cauza unei intolerante la un anumit aliment, dar dispar la fel de repede cum au aparut daca nu se mai administreaza respedtivul aliment).

Tu scrii ca nu i-ai dat nimic alrgogen, nimic nou.Atunci, poate fi din cauza ca s-a frecat de cearsaf, sau din cauza balutelor acide.Daca trec de la sine, iar ceea ce a mancat atunci, in ziua respectiva (in general bubitele de la o intoleranta alimentara apar in jurul gurii in momentul in care copilul a terminat masa, sau la cateva zeci de minute mai tarziu si dispar in cateva ore bune, daca alimentul respectiv nu se mai ofera copilului) se ofera din nou copilullui peste cateva zile (2-30 si nu se observa nici o noua aparitie d ebubite, e clar ca nu a fost nici macr o alergie temporara.

Malaiul nu este alergogen, nici grisul.Laptele poate fi numai daca copilul are o intoleranta la proteina din lapte, dar daca avea o astfel de intoleranta, ii apareau eruptii cutanate pe corp, sau fata (NU in jurul gurii, NU in jurul okilor si a nasului, ci pe frunte, obraji, barbie, gat sau ureki), trunki sau memebre.

Intai apare de membre (in cazurile simple), apoi pe trunki (cazuri moderate spre severe) si apogeul este atins pe fata.

Deocamdata nu cred ca ai motive de ingrijoarare, doar sa ii supraveghezi mai atent alimentatia, in sensul ca poate ar fi bine sa notezi cateva zile bune cam ce mananca fetita, ca la o noua aparitie de bubite, sa poti sa vezi ce anume a putut declansa bubitele.

Multa sanatatepupici !
delfinasa
Scris: Friday, May 19, 2006 4:53 PM
Nivel

Se poate sa fie din cauza salivei ca saliveaza intr-o veselie din cauza dintucilor...si i-am dat si suc de portocala si clar s-a acidizat si saliva de la el...dar i-a aparut o alta bubita pe limbuta si de atunci nu i-am mai dat suc de portocala simplu...marti ma duc la pediatru la vizita de 9 luni si o sa vad ce-mi spun si ei.
stele_pe_cer
Scris: Friday, May 19, 2006 5:01 PM
Nivel

Succes, delifinasa, iti tin pumnii sa nu fie alergie!
delfinasa
Scris: Wednesday, May 24, 2006 6:10 AM
Nivel

Pediatra nu mi-a putut spune clar azi ce putea fi pentru ca i-au disparut bubitele si nu se mai vedea nimic...cand i-am zis ca i-am dat suc de portocale si ca banuiesc ca el ar fi cauza, mi-a atras atentia sa nu-i mai dau pana la 1 an ca se poate ca din cauza lui sa fi aparut reactia aia...tot de la el a facut si o usoara iritatie de scutec, cateva bubite rosii, deci clar ii tai sucul de portocale simplu din meniu...o sa-i dau numai combinat, ca si pana acum.
roxinthya
Scris: Monday, June 18, 2012 10:11 AM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Maria mea de cum vine vara se umple de niste bubitze ca o spuzeala pe frunte, nas, gat, ceafa, piept.
Am fost cu ea la dermatolog , insa cremele prescrise(printre care si fucidin) trateaza doar efectul si dupa ce le treminam, bubitzele apareau iar.
Treaba asta se intampla an de an si nu mai stiu ce sa fac. Am tot stat si urmarit si cred ca este alergica la propria transpiratzie - fi-mea este rea de caldura - iarna doarme dezvelita pe cand noi murim de frig.
Pana acum n-am fost la niciun alergolog pentru ca ni s-a spus ca e prea mica pentru a se putea detecta factorul alergen.
Dar acum au aparut iar si deja cedez psihic.banghead banghead banghead banghead
Fetele din Bucuresti - stiti vreun medic bun - dar as vrea sa fie la o clinica particulara ca nu ma simt in stare sa stau ore in sir in picioare pe holurile vreunui spital sa m-apuce nasterea pe acolo.

roxinthya attached the following image(s):
img_0210.jpg

oanamaria
Scris: Monday, June 18, 2012 12:05 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Roxi dar vad ca e destul de grav .Off!Ma asteptam sa aiba 2-3 bubite nu asa de multe .
Asa are Stefan pe piept si cateva pe spate si mi-a zis dr sa -l imbrac doar cu haine din bumbac ,cat mai subtire si sa-l dau cu apa termala sa-l mai racoresc si are si efecte benefice asupra pielii.
Sprey cu apa termala folosesc si eu la greu in sezonul cald pentru fata si decolteu.
Pupici Mariucai!Din pacate eu nu stiu ce te intereseaza pe tine .
bulibuli
Scris: Monday, June 18, 2012 3:06 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Asta as zice si eu.. pe caldurile astea, cat mai des curatata fatza cu apa termala, in rest nimic cosmeticale pe fetisoara ei.. am observat ca si al meu face bubite de la caldura si vreau sa-i iau un spray, deocamdata il spal des doar cu apa curata si e ok, nu suport sa-l vad transpirat! Conteaza cred si aerul, poluarea, apa - eu am observat cat am stat la Galati era plin de bubite copilul, cum am venit acasa i-au trecut ..

Succes, sa scapati de bubite pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.