Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Hai ca m-ai mai linistit! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Cine a trecut cu bine de acest obicei, ia sa puna niste poze sa vedem si noi !!! Eu i-am taiat motul lui Gladi si am facut un mic chef cu familia, nasii si cei mai buni prieteni acasa, chiar cand a facut 1 an. A fost tare frumos. |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Eu intentionez sa-i tai motul lui Razvan chiar de ziua lui, la petrecere (adica, nasa va taia motul, nu?). Probabil va fi un moment, inainte de tort, iar dupa taiatul motului, il vom pune sa-si aleaga cele 3 lucruri... Cat despre turta, parca si eu tot la fetite stiam ca se rupe, ca la mirese... |
|
| Astept cu mare interes sa-mi spui cum faci,ce faci si cum a iesit! Sa nu ma uiti! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Am si eu citeva intrebari,pentru cele care au trecut prin asta: 1.Petrecerea se organizeaza chiar cind implineste bebe 1 an?. 2.Se poate serba ziua piticului iar taiatul motului sa faca parte din eveniment?Daca da, atunci cind se taie motul,la inceput sau la sfirsitul petrecerii?
Cine are mai multe informatii,va rog sa nu ma lasati in ceata, ca eu abia acum ma documentez despre asta! [/quote]
Miri, eu stiu ca la fetite turta se taie pana sa implineasca 1 anisor, iar la baieti pana la 3 ani. Si cred ca in timpul petrecerii, nu cred ca hop top cum ajungi la restaurant sau cum vin invitatii te apuci de turta.
Noi o sa-i taiem turta Karinei pe 2 sau 3 decembrie, inainte de ziua ei. |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| 1. Petrecerea poate fi organizata oricand, cand aleg parintii, fie cahiar in ziua copilului, fie dupa. 2. Chiar asa si trebuie, motul sa fie taiat atunci cand ii serbezi prima aniversare, sau cel putin eu asa am facut si la Catinca si la Tudor. 3. Motul poate fi taiat oricand, nu e nicio regula. |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Alina wrote: 3. Motul poate fi taiat oricand, nu e nicio regula.
Asa stiu si eu, oricand intre 1 an si 3 ani. Eu o sa fac in aceeasi zi ca sa impusc 2 iepuri deodata! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| La noi acasa , in zona Bucovinei, nu se sarbatoreste " ruperea turtei ". E pur si simplu luatul din mot. Doar ca totul se organizeaza de nana copilului. Noi i-am luat din mot la o saptamana dupa ziua ei, pentru ca eram plecati la mare si oricum era in timpul saptamanii. Se serbeaza in general cu familia, prietenii apropiati si nasii de botez al copilului. Stiu doar ca trebuie sa il imbrace din cap pana in picioare, se taie din par in semnul crucii si se lipeste cu ceara din lumanarea de la botez parul taiat de un banutz. Asa e acolo traditia. Am luat cadou nasilor si toti invitatii au venit cu jucarii , cadouri , respectiv bani. A fost foarte frumos la noi. Voi atasa cateva fotografii. Maria & Mario attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Mariuca, esti o adevarata domnisoara. |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| ... si super dulce pe de-asupra. |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Eu i-am rupt turta fetei !! Si asa e se rupa la fel ca la mireasa !!!La fete pana implineste varsta de 1 an si la baieti se taie motul pana la 3 ani! |
|
| Zice lumea ca la noi in zona nu e obiceiul cu ruptul turtei... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Miri wrote:Zice lumea ca la noi in zona nu e obiceiul cu ruptul turtei... Nu si nici nu se taie motul, nici nu se aleg obiecte de pe tava. |
|
| sousourel wrote: Nu si nici nu se taie motul, nici nu se aleg obiecte de pe tava.
Bine si atunci nu mai taiem motul?Nu mai alegem de pe tava obiecte? Ca eu imi faceam lectiile constiincios,sa nu ma prinda evenimentul nepregatita! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Paaaaiiii... nu. Mergem la Bucuresti sa ne desfasuram acolo? |
|
|