Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| La meniu as schimba garnitura de la friptura. Daca tot vrei sa servesti cartofi fa-i natur sau la cuptor. Carnea de porc e destul de grea, iar in combinatie cu cartofii prajiti e bomba. Parerea mea! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| petro wrote:La meniu as schimba garnitura de la friptura. Daca tot vrei sa servesti cartofi fa-i natur sau la cuptor. Carnea de porc e destul de grea, iar in combinatie cu cartofii prajiti e bomba. Parerea mea! Bine zici,Petro,cartofii natur sunt buni oricand chiar si reci,cei prajiti nu. Dar ce de pregatiri aveti voi,ce obiceiuri!La noi nu se practica nici taierea motului,nici ruperea turtei,dar macar e prilej de veselie si intalnire cu cei dragi Noi sarbatorim maine in familie anisorul lui Bogdanel cu ceva fripturica,tortuletz si sampanie de copii,dar fara alte bazaconii Adriana,calmeaza-te ca va fi o petrecere reusita |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Mama lui Rik te asteptam Kiki, e super ideea ta cu aranjatul. Ai dreptate cam izolati invitatii asa cum i-am pus eu nici nu mi-am dat seama. Problema e ca va ramane spatiu foarte mic intre scaune si mobila. Varianta cea mai buna ar fi sa scot canapeaua si fotoliile si sa pun scaune in jurul mesei. Nu-i cumpara nasa hainutele? Nu i-am cumparat inca nimic eu !!! Petro, Carla aveti dreptate cu friptura si cartofii prajiti. Eu am zis cartofi prajiti pt ca vroiam sa iau dinaceia la punga semipreparati care se fac in 3 min, dar acum mi-am dat seama ca sunt si pt. cuptor semipreparati. Bogdanel, LA MULTI ANISORI !!! Habar nu am cum se fac cei natur: se fierb cartofii si.... Fetelor va asteptam si pe voi la motz!!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| adrianayo2003 wrote: Habar nu am cum se fac cei natur: se fierb cartofii si....
Se taie cuburi, se amesteca cu putin ulei, sare dupa gust si patrunjel verde tocat marunt. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| petro wrote:Se taie cuburi, se amesteca cu putin ulei, sare dupa gust si patrunjel verde tocat marunt. Eu stiu ca se fierb taiati in cuburi mari(in 4 sau in 2 depinde cat sunt de mari) |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Uite aici o reteta
http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-legume-si-zarzavaturi/cartofi-natur-cu-unt.html |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| adrianayo2003 wrote:Mama lui Rik te asteptam Kiki, e super ideea ta cu aranjatul. Ai dreptate cam izolati invitatii asa cum i-am pus eu nici nu mi-am dat seama. Problema e ca va ramane spatiu foarte mic intre scaune si mobila. Varianta cea mai buna ar fi sa scot canapeaua si fotoliile si sa pun scaune in jurul mesei. Nu-i cumpara nasa hainutele? Nu i-am cumparat inca nimic eu !!! Petro, Carla aveti dreptate cu friptura si cartofii prajiti. Eu am zis cartofi prajiti pt ca vroiam sa iau dinaceia la punga semipreparati care se fac in 3 min, dar acum mi-am dat seama ca sunt si pt. cuptor semipreparati. Bogdanel, LA MULTI ANISORI !!! Habar nu am cum se fac cei natur: se fierb cartofii si.... Fetelor va asteptam si pe voi la motz!!! daca asi sta aprope sincer asi venii...sa te distrezi si pentru mine si sa papati si pentru mine!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Petro, Carla, Raly, multumesc pentru sfaturi Mama lui Rik, o sa ne distram si papam si pentru voi !!! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Mama ,cand va aud cu ruperea turtei ,cu taiera motului.Eu nu ia-m taiat nimic lu Elo si nici lui Sole nu o sa-i fac nimic Aici nu eobiceiul asta Succes celor care respectati acesta traditie |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/5/2009 Mesaje: 1230
| si noi ii luam motul lui Iusti azi dar masa o vom face dupa Paste |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Asteptam poze mami, sa nu ne uiti!!!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| fetelor pe 1 august facem 1 an si fix in acea zi luam si motul lui Edy.
Ma gindeam la meniu asa:
Aperitiv: muschi file, cascaval, rosii umplute cu vinete, ardei umpluti cu brinza, masline castraveti, icre Felul 2: Friptura de porc si pulpe de pui la cuptor cu garnitura de pelete de cartofi gogosari si castraveti (si poate cabanos) Desert: Tort (inca nu m-am hotarit de care), tarta cu visine, niste prajiturele cumparate, alune Bauturi: Wisiki, Vin, Bere, Sucuri, Apa minerala
Ce ziceti e ok e suficient?
Astept pareri sugestii. O sa fie cam 12 persoane. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| la capitolul alimente: in locul gogosarilor si castravetilor as introduce o salata, e vara si e mai racoritoare. cu siguranta doamnele o vor prefera. si tot pt. doamne as lua o bautura fina, tot racoritoare, putin alcoolizata. nu stiu despre alte doamne, dar eu zic pas la bere, vin, mai ales wisky. si bineinteles, apa plata. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Am ajuns si noi la acesta etapa. Deja am inceput sa ma gandesc cat de cat la organizare. Am vorbit cu o matusa si se pare ca in zona noastra exista doar motzul, nu si ruperea turtei. Asa ca o sa ne rezumam la taierea motzului, vestita tavita si vreau sa dau si colacii la nasi ca sa scap de o grija pe viitor. Nu prea stiu cu acesti colaci cum sta treaba. Adica ce se da exact? Se mai da si vreun cadou ca vad ca mai nou pe la toate evenimentele se tot dau cadouri!
Edit Am gasit la celalalt topic explicatia colacilor, dar eu tot am o treaba cu vestitul cadou! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Liz wrote:Am ajuns si noi la acesta etapa. Deja am inceput sa ma gandesc cat de cat la organizare. Am vorbit cu o matusa si se pare ca in zona noastra exista doar motzul, nu si ruperea turtei. Asa ca o sa ne rezumam la taierea motzului, vestita tavita si vreau sa dau si colacii la nasi ca sa scap de o grija pe viitor. Nu prea stiu cu acesti colaci cum sta treaba. Adica ce se da exact? Se mai da si vreun cadou ca vad ca mai nou pe la toate evenimentele se tot dau cadouri! Edit Am gasit la celalalt topic explicatia colacilor, dar eu tot am o treaba cu vestitul cadou! Cand am dat colacii pentru Miruna (de fapt un colac mare, facut la comanda), l-am incarcat cu fructe, 1 l ulei, 1 kg zahar si 1 kg orez, l-am acoperit cu o esarfa, un set de pat pt familie si un costumas pt baietelul lor. |
|
|