Teutza wrote:Fetelor an ajuns si noi ieri acasa. Recuperarea pt mine nu ar fi fost grea daca nu aveam prob cu balonarea, dar dupa a fost mai ok. Anyta felicitari si tie sa cresteti mari! Nici eu nu am inca lapte cum trebuie dar incercam sa ne descurcam. Nu vreau nici sa il invat mereu la san, nici in brate. Din pacate azi am vzt ca ii curg putin ochisorii..sa vedem ce e si cu asta. E greu dar frumos! Va pup mamici si va astept cu vesti bune, mai ales pe cele ce urmeaza. Buna,stai linistita ca deocamdata bebe nu are cum sa se invete in brate,abia mai tarziu creierul lui face niste legaturi,deocamdata este o nevoie de tine pe care o are din instinct,si pune-l mereu la san pt. ca asa o sa stimulezi si lactatia pe principiul cerere-oferta.Legat de cursul ochisorilor curata-l cu ser fiziologic si comprese sterile,iar daca nu trece ia legatura cu pediatrul pt ca s-ar putea sa fie o conjunctivita luata din spital.Asa am patit si eu cu bebe.
|
inna19 wrote:Buna mamici cu pitici Vad cavsunteti foarte ocupate cu bebeii vostri ca ju prea e activitate in casuta noastra...dar asa si trebuie ca doar de asta ne-a binecuvantat Dzeu cu copilasi Moa sunteti mari si frumosi Cum te descurci mami ? Bebe meu are bateri Duracel eu 777 dar incerc sa tin pasul Avem 7 dintisori si cred ca mai urmeaza! De papat acum e intr-o perioada cand titi e baza, mancarica prea putin, cateva lingurite ! Pupam si salutam toate mamicile cu pitici Buna inna,ia uite si bebe e fan cantecele pt. copii!Trecem si noi prin aceeasi perioada de super agitatie odata cu invatatul mersului trebuie urmarit peste tot,face numai prostioare,iar activitatea lui preferata e scormonirea in pamantul din ghivecele de flori .Cu papica noi am reusit in sfaaaaasrsit dupa doua luni de chin in care ma gandeam ca bebe nu o sa manance vrodata a ajuns sa pape un castronel intreg de mancare,iar mie mai mi-a venit inima la loc.Off..parca ma apuca nostalgia cand intru aici pe forum,parca mai ieri despicam firul in patru pe la aspirante si apoi la burtici. Va pup mamici dragi!!!
|
Lili Eu wrote: Te inteleg foarte bine... dar nu o sa fac asta foarte des, poate ma mai vopsesc peste alte 4 luni sau poate deloc ca vine iarna si o sa stau mau mult in casa si ma mai vopsesc dupa ce nasc Eu m-am vopsit pe la 4 luni de sarcina dupa ce am întrebat medicul.Parerile sunt împartite,dar dr. spunea ca e foarte putin probabil ca substantele din vopsea sa treaca prin sânge si apoi la bebe.
|
inna19 wrote:Am trecut si noi sa va salutam si sa ne laudam ce mari am crescut Ieri am facut 8 lunite, suntem foarte activi, nu stam locului o clipa, avem 3 dintisori si acum rasare nr 4. Pupacim toate mamicile si bebeii lor ! Muah Ia uite ce baietel mare si frumos!!!Ce repede trece timpul!Acus,acus face un anisor Vad din poza ca ii place tare mancarica,la noi diversificarea merge cam rau,cu mofturi ,strambat din nas si toate cele.Nici fructele nu ii sunt pe plac...off! Apropo cum ai reusit sa prinzi centura din jurul mijlocului copilului,eu nu m-am prins nici acum asa ca am legat-o pur si simplu in spate
|
Buna, pe mana dr. Rahimian as merge si eu,e un superprofesionist,face operatii intrauterin iti spun astea deoarece era sa trec prin o astfel de operatie, dar din fericire am scapat, din pacate problema e ca nu mai activeaza decât la Regina Maria unde e destul de scump.Legat de alergie am aproape aceleasi probleme,alergie la anumite antibiotice si calmante,iar eu am facut cezariana.Din câte stiu te pot testa înainte sa vada daca e?ti alergica la substantele pe care le vor folosii.Mie mi-au facut un singur calmant dupa operatie,cu un potenrial alergen mai mic,cica e un calmant mai nou,dar din pacate nu mai stiu cum se numea,iar durerile au fost ceva mai greu de suportat decât ale celorlalte colege de salon,dar am trecut cu bine. Nastere usoara si sper sa gasesti medicul potrivit !
|
Rocsana wrote:Mamici dragi,va atasez si eu pozici de la botezul iubitei noastre Sara Maria .Noi suntem bine ,crestem si suntem tare cuminti daca nu ne supara colici ,dar trecem noi si peste asta,in rest papam doar titi si dormim ,ne pregatim de controlul de 2 luni si de vaccin si speram sa nu ne doara tare si sa nu avem reactii . Va pupacim de numa Superba mica ta printesa!!! Cu vaccinul de 2 luni nu te speria prea tare ca nu e tragedie,noi lui Mihnea i-am facut Infanrix si nu a avut febra deloc,dar a fost toata ziua un pic cam mârâit, atât.
Apropo pentru mamicile care se pregatesc de diversificare ,ca tot întrebam eu pe aici ce aparat e mai bun,am cumparat de la Babymoov, Nutribaby care gateste la abur si blendeaza cu un super pret 390 de lei de la Bebe Militari, poate va este de ajutor.
|
gaza_mica89 wrote:Mul?umesc de sfaturi mamici , i-am luat pana la urma Bonnisan , prima data a fost ok si apoi l-a vomat si pe asta, apoi am luat si apa de marar ( Gripe Baby Water) si fe la asta a vomat , dar vad ca daca ii dau pe stomacul gol nu mai varsa Buna, la noi cu Infacol a mers cel mai bine, se linistea imediat, dar am încercat sa nu îi dau prea des pt ca nesuferitii astia de colici oricum nu trec doar se amelioreaza, iar dr m-a sfatuit sa îi dau doar când vad ca începe criza (zicea ca de obicei spre seara se intampla) si nu preventiv.
|
Buna fetelor,cu ocazia diversificarii cu ce gadget-uri noi ati innoit bucataria? Am vazut ca exista de la Philips AVENT un apart care prepara la aburi dupa care le poti si pasa,dar mi se pare un pic cam scump.Voi cum pregatiti piureurile pt. bebei? Va pupacesc!
|
Lori wrote:Offf, obsesia asta cu kilogramele...Cat ai vrea sa aiba la nici 6 luni? Fata mea a avut 8 kilograme la 1 an, iar baiatul are 1 an si 8 luni si 10 kilograme. Si sunt binemerci amandoi, ea are 3 ani jumate si e o mancacioasa, are 16 kg, iar el are energie si vitalitate cat pentru doi. Bea " doar" 180ml×5 ??? Adica 900 ml lapte plus de la tine, mie mi se pare mai mult decat suficient. Cat ai vrea sa bea micutul ? 5 litri? Am o prietena a carui bebe cantarea la 6 luni 10 kg, era tare fericita ca bebele manca non stop. Acum are 1 an si 15 kilograme, abia se poate misca, nu merge nici in 4 labe de gras ce e. Daca pana acum l-a tot indopat, acum e disperata ca nu poate sa-l puna la regim sa slabeasca. Asa ca, lasati copiii in pace, mai ales daca-i alaptati, stiu ei cat sa manance. Nu-i indopati doar ca sa-i vedeti grasi, le faceti doar rau cu asta. Iar cantarul acela pacatos folositi-l cat mai rar. Pai tocmai asta ziceam ca nu vrau sa il indop doar pentru ca sunt eu paranoia .Astazi i-am dat lapte cu cereale si nu a mancat decat jumatate semn ca stie el cat are nevoie pt. a se satura.
|
gaza_mica89 wrote: Roxy pentru fata luam cereale de la milupa bio, la inceput 3 cereale si apoi 6 cereala , arata ca mancarea pt gaini , asa imi spunea tata ca ii dau ... Eu le- am folosit mult timp , de exemplu ii puneam in mar ras sau in banana , chiar si in supa Felicitari! Acum ai pereche.Ce frumos ca ai putut sa nasti normal Legat de cereale singura mea problema e ca el nu a împlinit 6 luni si nu am început înca diversificarea iar dr. mi-a recomandat sa i le pun în lapte. Tu de la ce vârsta ai început sa îi dai?
|