Yeey! Iti doresc spor la lucru! Ce culori ti-ai comandat, pui o poza?
|
bereea wrote:
Nu inteleg cum iti permiti tu sa-mi vorbesti asa ? Lipsa de educatie? Nici macar n-am auzit cine-i individul fe care pomenesti, probabil vreun nimeni pecare il citesti tu. Si cu asta am incheiat discutia cu tine.
Imi permit pentru ca deobicei, inainte sa lansez un zvon, verific sursele oficiale, nu ziarele de scandal si nici cele care instiga la rasism sau xenofobie. In Norway, rape is defined under the Norwegian Penal Code[60] § 192 as either:
1. engaging in sexual activity by means of violence or threatening behaviour, 2. engaging in sexual activity with somebody who is unconscious or for any other reason incapable of resisting the act, or 3. by means of violence or threatening behaviour compelling any person to engage in sexual activity with another person, or to carry out similar actions with him- or herself.
When any of these circumstances occur, a person guilty of rape is punishable with up to 10 years imprisonment. However, if a person is guilty of rape through gross negligence he or she is liable to imprisonment for a period not exceeding five years.
If the activity in question was sexual intercourse or the offender has rendered a person unconscious or unable to resist the sexual activity, the penalty imposed shall be no less than three years imprisonment.
Further, the same section defines aggravated rape as a rape committed
a. by multiple persons in cooperation (gang rape) b. in a particularly painful or offensive manner c. by a person previously convicted of rape under § 192 or of sexual activity with a child under the age of 14 (as per § 195 of the penal code) d. in such a way that the victim either dies or receives grievous bodily harm.
https://en.wikipedia.org/wiki/Laws_regarding_rape#Norway
Asta spune legea in Norvegia. Daca ai tu un link direct la legislatie care spune ca violatorii primesc prin lege munca in folosul comunitatii, atunci il astept cu interes...
|
Bereea, de pe ce site a lui Dan Diaconescu ti-ai luat tu datele despre care e pedeapsa pt viol in Norvegia? Eu zic sa mai cauti, sau macar sa verifici inainte sa dai drept bune astfel de informatii...
|
consilierea nu e sanctiune Pt incalcarea legii, cel mult previne fapte ulterioare. Nu pot sa nu intreb: ca parinte, daca stii cat de dura e pedeapsa in cazul batutului copiilor, de ce nu te conformezi frate legii? Cand stii ca nu e vorba nici de amenda, nici de munca in folosul comunitatii... ci ca iti iau copiii fara drept de apel...
|
Nu stiam de legile astea. Atunci prin comparatie cu aceste repere, parintii nu ar trebui sa pateasca nimic. Cum sanctionezi totusi in acest caz incalcarea legii privind batutul copiilor?
|
Am zis deja ca legea e absurda si trauma pt copiii e mult mai mare asa, fiind smulsibdun mediul lor. Era mai bine daca bagau parintii cateva luni la inchisoare iar cei mici sa stea cu rudele apropiate. Asa le trecea si parintilor orice impuls de palmuta la fund si nici copiii nu erau atat de afectati. Dar acolo alta e legea...
|
Bereea oamenii aia au vrut sa se bucure de tot ce le ofera Norvegia din punct de vedere al civilizatiei, confortului si educatiei dar sa nu isi asume si respectarea legii. Nu am spus ca legea nu e absurda si nici ca nu e mai traumatizanr pt copii ce li se intampla acum. Nu reusesc sa inteleg de ce sunt atatea discutii despre asta, atat. Cand baga pe cineva la inchisoare pt ca a furat nu comenteaza nimeni nimic, dar asa suntem noi romanii, cand ne induioseaza un caz hai sa facem o exceptie de la lege... mda.
|
Maryella stii ca sunt tari arabe unde tu ca turist nu ai voie nici sa te tii de mana cu iubitul, si esti obligata sa porti pe cap chestia aia mi scapa acum numele. Ce faci acolo, respecti legea sau faci ca la tine acasa? Si nu stiu de cand am devenit eu si atitudinea mea tema discutiei.vVorbim despre bodnariu in continuare sau s-a schimbat titlul topicului?
|
Berea nu inteleg de ce esti asa nervoasa. Sa respecti legile tarii inseamna si sa te supui sanctiunilor cand te abati de la ele, ca nu esti deasupra lor.
|
Depasesc limita de viteza, platesc amenda si imi ia carnetul, nu comentez ce spune legea. Esti in Norvegia si iti caftesti copiii ti-i ia statul. Ce nu e clar?
|