Roma - cetatea eterna
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Friday, October 24, 2014 5:42 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Bereea, la voi se schimba ora in we.?
Cand se intuneca seara?
bereea
Scris: Friday, October 24, 2014 6:00 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Da, se schimba. La ora 19.00 e deja intuneric bine.
kali
Scris: Friday, October 24, 2014 6:26 PM
Nivel

Merci!DistanceKiss
kali
Scris: Saturday, November 8, 2014 5:33 PM
Nivel

We're back!!

Ne-am indragostit iremediabil de Roma!! Ma asteptam sa-mi placa insa - asa cum i-am spus si Bereei - a fost peste ce mi-am inchipuit ca voi gasi. Nu stiu... cred ca ne-am conectat perfect cu locul. Cata istorie!!! Cata arta!!!

Voi reveni cu cateva foto cu noi - nu multe, ca a tot pus Bereea - si, eventual, cu traseul pe care l-am facut, pentru viitorii doritori.

Avem picioarele praf iar asta pentru ca am tinut neaparat sa vizitam orasul pe jos ( aprox. 20 km./zi ) dar - spun eu - ca a meritat! La fiecare colt descoperi cate o piata mica sau cate o biserica... mi-nu-na-ta!!
bereea
Scris: Sunday, November 9, 2014 8:28 AM
Nivel

Kali, ma bucur ca v-a placut si ca ai inteles de ce sunt atat de indragostita de Roma si eu.hearts
kali
Scris: Monday, November 10, 2014 7:47 PM
Nivel

Bereea, Cheek Kiss

Asa... spuneam ca voi incerca sa postez traseul facut de noi. In realitate ne-am reorganizat acolo, facand abstractie de planul de acasa, in ideea ca se anuntau ploi si am preferat sa luam obiectivele turistice in ordinea prioritatilor, nevrand sa ratez nimic din ce mi se parea foaaaaaarte important.

A fost si nu a fost o decizie inteleapta, asta pentru ca, intr-adevar, in prima zi am vizitat " creme de la creme ", insa cum nici a doua zi nu a plouat asa cum ne asteptam, am facut si restul de obiective, cam imprastiate in cele 4 zari. Nu pot spune ca a fost pierdere de timp pentru ca am luat-o ca pe o plimbare placuta, insa a fost destul de obositor.

Asadar,

dupa-amiaza, Z1:

- Basilica di Santa Maria Maggiore
- Collosseum noaptea
- Forurile imperiale noaptea - columna lui Traian
- Piata Venetia noaptea

z2 - nu sunt sigura ca ordinea e corecta pentu ca noi ne-am folosit mult de google map care ne-a facut traseul optim:

- Colloseum
- dealul Palatinilor, Forul Roman
- muzeele Capitoline
- Circus Maximus - in lucrari... nu se vede nimic
- Forurile Imperiale pe indelete cu columna lui Traian
- Piata Venetia
- Pantheonul
- Piata Navona
- Fantana Trevi - in renovare
- Piazza di Spagnia si treptele spaniole
- Piazza del Popolo cu muzeul Leonardo da Vinci si biserica Santa Maria del Popolo - dupa cum spuneam, am incercat sa vedem cat mai multe obiective turistice in aer liber

Z3:

- Piazza dela Repubblica
- Santa Maria degli Angeli
- Villa Borgheze si Galleria Borgheze - SUPERBA, nu trebuie ratata
- Castelul San Angello
- Campo di fiore - cam dezamagitor
- Santa Maria in Trastevere
- Teatrul lui Marcellus
- Bocca dela verita
- Piramida lui Cestius - in renovare, nu a meritat drumul
- Termele lui Caracalla - atentie la ora inchiderii
- Mercate Traiane ( sau muzeul Forului lui Traian )

Z4:

- Vaticanul cu muzeul de rigoare - e muuuult timp de pierdut acolo - + cafenele si resto pentru ca a fost si ploaia vestita, de care tot ne-am ferit.

Z5:

- program de voie, revazut pietele preferate si stat la soare, terase, etc... papat produse de patiserie pana la umflare, relax.

Desigur, mai sunt lucruri de vazut insa am lasat si pe data viitoare, sa avem motiv pentru a reveni. In rest... vazut toaaate bisericile intalnite pe drum... mancare buna, stradute pietruite, atmosfera boema... Roma e superba in ochii nostri!

Maria & Mario
Scris: Monday, November 10, 2014 8:48 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Sa va fie de bine, porumbeilor !
Si eu spun Multumesc pentru itinerar , idei , trasee !
Eu intreb : Nu sunt bus uri turistice care sa te duca peste tot - unde sa cobori , vizitezi, urci iar etc ?? Ca eu sunt fana Bus ! sic
kali
Scris: Monday, November 10, 2014 9:43 PM
Nivel

Multumim... si cu placere. Ma bucur daca v-au fost de folosiloveyou Oricand!

Siiigur ca sunt bus-uri insa noua nu ne plac. Nah, aici e vorba despre preferintele fiecaruia insa simtim mai bine energia locului la pas, ma conectez mai bine, descoperim stradute, piete, magazine, oprim unde ne place, ne pierdem in multime... Cu bus-ul e mai expeditiv, asa, nu am rabdare in trafic si mi se pare mai superficial. E parerea noastra, desigur, dupa felul in care facem noi turism in 2.

... Traseele postate sunt dupa ritmul nostru dar asta nu inseamna ca sunt pe gustul tuturor. De aceea, in general, preferam sa plecam in 2 - nu 4, 6, 8, etc. - ca sa nu fiu nevoita sa-mi adaptez ritmul sau sa fac compromisuri. Pot fi un bun punct de plecare sau de informare. Eu le postez si ca sa nu le uit, pentru a-mi fi utile pe viitor, in eventualitatea in care ma hotarasc sa ma intorc intr-un anumit loc - intre timp am observat ca uit detalii.alcool

Maria & Mario
Scris: Tuesday, November 11, 2014 6:56 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Siiigur , fiecare dupa preferinte ! Eu le plac in ideea ca nu ma abat din zona turistica prea mult .... De obicei luam un traseu pe zi si in loc de urcat si stat in bus 3 ore , coboram la fiecare obiectiv, exploram zona , vizitam , mancam , luam pulsul zonei si dupa 3, 4 ore , ianpoi la bus spre urmatoarea destinatie turistica ! Ca nu ma omor dupa transportul in comun .... sau mers la pas prin zona de locuit etc.
Multam frumos de informatii ! Cheek Kiss
bereea
Scris: Monday, May 25, 2015 9:10 AM
Nivel

Daca vizitati in acesta vara Roma mare atentie la fumat: s-a interzis fumatul in parcurile publice (villa Borghese, Villa Ada, etc) si in centrele storice.
AdrianaC
Scris: Tuesday, April 18, 2017 12:09 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Un loc de cazare OK in Roma?
bereea
Scris: Tuesday, April 18, 2017 9:50 AM
Nivel

In ce zona a Romei: centru sau la periferie?
AdrianaC
Scris: Wednesday, April 19, 2017 9:11 AM

Cat mai aproape de obiectivele turistice...
AdrianaC
Scris: Wednesday, April 19, 2017 1:18 PM

bereea
Scris: Wednesday, April 19, 2017 1:31 PM
Nivel

Din cate vad eu este situat in La Repubblica, langa Teatrul de Opera. Pe acolo a avut cazare si Kali, e o zona buna si poti ajunge pe jos la cele mai multe dintre obiectivele turistice importante.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.