Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Pupici !
Bere, sa ne intelegem ... hotelul era de 4 stele in apropierea garii si nu in langa gara , iar noi NU am mancat in zona aia ...doar prin centru unde eram la vizitat , chiar si la Vatican . Sa mananci o scoarta pe care ei o numesc pizza si sa dai 12 euro ( 53 ron ) nu merita .. la mine acasa pizza si pastele sunt de departe cele mai bune si pe alea le recunosc Noi dadeam in jur de 40 de euro pranz si in jur de 40 seara poate si mai mult in functie de cate bauturi luam sau ceva dulce . O bere era de la 5 la 10 euro ... asa ca ! Ajungeam cu servicii la cel putin 100 euro masa pe zi ceea ce mi se pare mult... dar daca tu zici ca este ieftin . .... Noi ne-am permis sa cheltuim ... asta e ! Eram si multi si nu puteam sa facem chiar ce vrem ... pana ne hotaram ... ne asezam si beam la cate 2-3 cafenele .
Prietenii nostri erau indrazneti si luau diversificat ... si bineinteles ca si nota lor sarea ... al meu s-a mai incumetat si si-a mai luat altceva ... eu am papat doar pizza, paste si lasagna care a fost ok ! Nu stiu cam cat trebuia sa fie o portie ca sa ajungem noi 2 la 100 euro masa ... noi nu mancam fructe de mare , peste , nebunii ... mai ales in locuri unde nu stiam cum sunt facute , sa ne trezim si cu cine stie ce intoxicatii ...
Kali, iti doresc distractie frumoasa si sa vii cu impresii bune ... poate n-am nimerit noi restaurante bune .
Iar in legatura cu hotelul ... ar trebui sa se muleze cerintelor turistilor straini la felurile de mancare , ca doar nu ii viziteaza doar italienii ... erau nemti , japonezi, polonezi .
Iar ketchup se punea pe fiecare masa
Te inteleg ca aperi orasul unde traiesti ... dar eu raman cu sufletul la altele ... pe care le-as vizita de 10 ori pe an ! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Taty, dupa cum spuneam imi pare rau ca nu v-ati simtit bine.Nu stiu ce ati mancat sau unde ati mancat deci nu-mi pot da cu parerea.Bucataria mediterranea e recunoscuta in intreaga lume tocmai de aceea m-am mirat ca ai fost dezamagita. Preturile in Italia sunt foarte mari , iar cele din centru sunt chiar exagerate. Ti-am spus cat plateam noi acum 10 ani si de atunci preturile au tot crescut. Da, Roma ramane orasul meu de suflet, desi am vizitat si eu destule. Poate pentru ca traiesc eu aici, poate pentru ca il vad cu alti ochi... |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bereea wrote: Kali, m-am uitat pe site-ul dat si mi se pare destul de complet. ... ...
Merci pentru sugestii Noi suntem tare plimbareti si tot ce sper e sa reusim sa vedem ce ne-am propus tinand cont ca vom fi pe program de iarna, in nov.
Oricum, incerc sa iau bilete de pe net pentru Vatican pentru a nu pierde vremea pe la cozi.
bereea wrote: Atunci cand vizitezi Roma trebuie sa stii ca Roma inseamna istorie si arta, este centrul absolut al istorie antice, nicaieri in lume nu vei gasi vestigii istorice mai bine conservate. ... ...
Nu am fost deci nu am cum sa-mi dau cu parerea dar ca regula generala, inainte de orice vizita intr-un oras nou, ma informez cat se poate de mult... citesc review-uri, imi fac trasee... stiu la ce sa ma astept.
bereea wrote: Restaurantele din centrul Romei sunt scumpe si sunt frecventate de turisti.
Nu spun ca nu conteaza, dar pentru noi mancarea si cazarea nu sunt un factor atat de important. Sigur ca e de preferat sa fie totul ok, insa daca nu se intampla, nu-mi afecteaza starea de spirit.
TatyKS wrote: Kali, iti doresc distractie frumoasa si sa vii cu impresii bune ... poate n-am nimerit noi restaurante bune  .
Multumesc. Imi pastrez entuziasmul si ma bazez pe faptul ca, cel putin pana acum, nu a existat loc in care sa mergem cu inima deschisa si sa nu ne simtim bine.
Ah, referitor la cazare, zona Termini - cea de langa Colosseum -, intr-adevar, nu e cea mai buna insa are hoteluri la preturi ok. Noi tot pe acolo vom sta pentru ca mi s-a parut bun raportul calitate-pret.
Cat despre masa, ca regula generala, noi nu luam niciodata cazare cu mic dejun decat daca locatia face parte dintr-un lant hotelier. Marele capitale europene nu dau mare importanta acestui aspect si dupa ce ne-am " ars " si noi de cateva ori, am luat decizia asta care ni se potriveste mai bine.
|
|

| Daca nu ma insel in ultima duminica a fiecarei luni intrarea la muzee vaticane libera. Am sa ma informez mai bine. Intrarea in Vatican nu se plateste.Intrarea in Capela Sixtina se face pana in ora 15. Eu n-am vizitat niciodata Roma ca si turist deci mi-e greu sa fac itinerarii. Acum imi vine in minte ca se poate manca foarte bine in trattorii costa mai putin si nu sunt pretentioase.Sunt unele cu meniu fix de 10/12 euro si se serveste primul si al doilea fel +garnitura+ apa+ cafea. Dar nu stiu sa recomand nici una in Roma. Sunt baruri renumite pentru cafeaua sau inghetata sau un anumit dulce. Daca te intereseaza pot sa scriu. |
|

| Mi-am dorit tare mult sa vizitez Roma ... mancarea nu mi-a stricat starea de spirit absolut deloc ... daca era dupa mine mancam din mers , doar sa am timp sa ma plimb cat mai mult ! Altceva mi-a cam stricat starea ... a trebuit sa suportam toti fitele cuiva din grup , sa stam sa asteptam de cate ori vroia sa faca shopping , cum vedea magazine in ele era ... am gresit ca nu ne-am rupt de grup ! Mie imi place sa ma plimb , sa vizitez cat mai mult ... nu sa merg ce merg si sa ma opresc la cafenele de cate 2-3 ori , sa imi pierd timpul in magazine pe care le avem si la noi ... Roma nu e pentru asa ceva ... Roma e pentru plimbat, vizitat si cascat gura la frumoasa arhitectura ! Gata v-am zis ... ce nervi mi-am facut !
Kali, noi am fost cu 3 copiii ... trebuiau sa pape dimineata , plus ca beam si noi linistiti cafeau si apoi plecam. |
|

| Taty, nu stiu daca ma crezi sau nu, dar eram sigura ca nu a fost ok in grup mai ales cand ai precizat ca erati 11 persoane. De aceea eu prefer sa iesim doar noi, nu stau dupa nimeni si nici nu suport mofturile nimanui. |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bereea wrote:Daca nu ma insel in ultima duminica a fiecarei luni intrarea la muzee vaticane libera. Am sa ma informez mai bine. Intrarea in Vatican nu se plateste.Intrarea in Capela Sixtina se face pana in ora 15. Eu n-am vizitat niciodata Roma ca si turist deci mi-e greu sa fac itinerarii.
Nu sunt informata 100% - mai am timp pana plec - dar din cate am citit pe diagonala, daca iei bilete on-line pentru muzee si Capela, scapi de statul la coada. Diferenta ar fi de 4 euro - revin cand sunt sigura de info - si trebuie sa stii data si ora exacta a vizitei.
TatyKS, la fel ca si Bereea, am intuit ca ceva nu a fost ok cu grupul. Oricum, am ramas surprinsa ca ati plecat atat de multi pentru ca avusesem impresia ca veti fi doar voi 2, cu ocazia aniversarii casatoriei si mi-am imaginat o escapada romantica.
|
|

| Asa este, scapi de coada si mai multe bilete cumulate costa mai putin.Noi ne-am pacalit in Firenze cand am stat 3 ore la coada ca sa intram la Galleria degli Uffizi si de aceea nu am reusit sa vad tot ce-mi propusesem- |
|

| Pai asa trebuia ... sa mergem doar cu un cuplu cu care mai fusesem si sunt la fel ca noi ... era de vizitat- vizitam , era de shopping -shoppingaream . Nici in Istanbul nu vroiam sa merg din cauza persoanei fitoase , noroc ca a renuntat ! Acum ce era sa fac sa renunt eu iar ... ma rog e mult de povestit ... nu are rost ! Una peste alta , nu va imaginati ca am stat suparata ... eu imi vedeam de ai mei ... incep sa fiu imuna la minciunile si fitele nestematei ! Maimutica mea, a rezitat cel mai bine in bus-ul turistic ... am plimbat-o mult pe jos si a rezistat destul de bine ... mai ales ca mai primea si cate un gelato .
Mi-au placut mandarinii de pe strazi ... wow ... am inteles ca erau salbatici ... erau plini de mandarine. M-am ofticat ca Fontana di Trevi este in renovare, toata e plina de schele ... basilicile erau absolut superbe ... m-au fascinat inca de cand am vizitat Verona si Venetia .
Piata Venetia ... de vis ... de la Colloseum pana Columna lui Traian traficul era inchis si mergeai la pas .
Am vazute multe , trebuie sa ma uit pe poze si net sa recunosc zonele.
Nu am vazut niciun caine ... pe strazi era curat , aerul Romei mi-a placut mult si nu era deloc aglomerata , am nimerit destul de bine.
La una dintre taverne ... patronul un Italian la 60 de ani, ne canta muzica clasica ...era tare simpatic.
Va pup . |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Taty, imi pare rau ca nu a fost totul pe placul tau. Eu am fost de doua ori in Italia, iar prima data am luat cazare + mancare -greseala! A doua oara, anul acesta, stiind povestea, am luat numai cazare si-am papat unde am vrut noi, ce am vrut... Cu pizza - te inteleg, am incercat mai multe sortimente si parca e mai buna la noi (insa nici la noi nu este buna oriunde), bine e chestiune si de gusturi. In rest, mie mi-a placut totul si cu siguranta mai vizitam Italia - gelateriile lor cu cea mai buna inghetata!! Preturile in Italia sunt mai mari, intr-adevar... comparativ cu grecii, turcii, chiar si nemtii - asa mi s-a parut mie!
|
|

| Crisu !
Conteaza mult compania pe care o ai ... tu stii despre cine e vorba .
Venetia, Verona , Lacul Garda ... mi-au mers la suflet ! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Taty, cred ca daca erati doar voi 3 era cu mult mai bine. Nici eu nu suport nazurile nimanui strain, abia le suport pe ale copilului. Si eu ramasesem cu impresia ca veti merge in 2, intr-o evadare romantica. Cu siguranta ca altele erau impresiile daca mergeati singuri, dar e bine si asa, macar ati fost, vazut, vizitat, punctat. Noi avem aceste planuri de ceva timp si am ramas doar cu planurile. Sa va fie de bine vacanta! |
|

| Singuri nu plecam , ca nu ne place. trebuia doar cu o pereche si fara copil . Da am vizitat tot ce se putea cu copilul ... o sa ramana si ea cu amintiri frumoase si o sa-si aduca aminte cu nostalgie daca va ajunge si ea la Roma, adult fiind. Va pup si va multumesc ! |
|

| Cine vine la Roma cu copii si are timp la dispozitie poate merge o zi la Zoomarine. Noi am fost ieri : a fost superb, distractie la greu, spectacole superbe, balaceala...am plecat cu greu la pe 7 seara. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Deocamdata de abia am reusit sa va citesc dar voi reveni si cu detalii despre excursia mea in Roma.Eu sunt mult mai diferita si cand plec undeva intr-o excursie vizitez de obicei locurile turistice dar pe urma incerc sa ma implic in viatza localnicilor ptr mine Roma a fost o experientza frumoasa avand si un ghid bun o prietena stabilita de foarte multi ani acolo .Deci motul este exact "cand ajungi la Roma incearca sa o cunosti cu ochii unui localnic"Eu am mancat o pizza intr-un loc unde era plin de italieni localnici care mancau si a fost exact cum imi place mie subtire fara prea mult aluat si foarte simpla ...gustoasaaaaa foc.Voi revenii cu povestiri si sper si cu poze ptr eventuali vizitatorii.Muzeul Vatican este obligatoriu as spune se merita de stat la rand as spune ca ce rost are sa spun sa ajungi la Iesrusalim de exemplu si sa nu vizitezi mormantul sfant.Roma -obligatoriu de vizitat zona Vatican cu muzeu cu tot. |
|
|