Roma - cetatea eterna
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Sunday, September 28, 2008 4:27 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Duminica trecuta am simtit nevoia sa-mi incarc din nou bateriile.Si unde as fi putut sa o fac mai bine decat in Roma , admirand "bolovanii" - asa numeste sotul meu partea antica a orasului .Dupa ce am gasit parcare cu chiu cu vai am luat-o pe stradutele inguste ale Romei unde auzi vorbind toate limbile pamantului cu exceptia italienei.ras

Am trecut pe langa Tempio di Adriano .Aici se vad resturile acestui templu carei- a fost dedicat,in 145 d.C. , de succesorul sau Antonio Pio.In anticul edificiu se imbina anticul cu modernul, pentru ca acolo gasim sediul bursei, Camera de Comert, etc.

Ne-am oprit in fata uneia din cele mai frumoase si mai bine conservate constructii din Roma Antica :Pantheon - ul.

bereea
Scris: Sunday, September 28, 2008 4:34 PM
Nivel

Intrand , impactul este indimenticabil, poate pentru ca e unicul monumentdin Roma Antica unde ai sentimentul ca intri intr-un edificiu roman inca viu la fel ca in trecut.Ne-am gasit in fata unui minunat spectacolde proportii, maretie, eleganta si armonie.

Lumina patrunde in templu printr-o deschizatura rotunda , cu diametrul de 8,34 metri,care se afla in varful cupolei , si care demonstreaza geniul arhitectului.Se spune ca chiar daca ploua apa nu patrunde inauntru , dar eu nu cred pana nu vad.ras

bereea
Scris: Sunday, September 28, 2008 4:44 PM
Nivel

Forma templului este circulara , acoperita de o cupola uriasa .E foarte surprinzator faptul ca, privit din afara, inconjurat de constructii , pare un templu normal.Cand intri nu te astepti sagasesti aceasta extraordinara constructie...rotunda.
Cupola templului e cea mai mare construita in lumea antica si la constructia ei au folosit materiale tot mai usoare cu cat urcau mai spre varf.
In anul 608 templu a fost donat papei Bonificio IV, astefl a deveni Biserica Sfanta Maria a Martirilor.

Nu stiu cat se va putea vedea din fotografii, dar interiorul este cu adevarat impresinant.Am incercat sa cuprind toata biserica in poze, toate sculpturile, morminele, picturile.

bereea
Scris: Sunday, September 28, 2008 4:48 PM
Nivel

continuarea...

...si obelixul - semn alpaganitatii - care se gaseste in fata Pantheonului si in fata tuturor marilor iserici romane.

bereea
Scris: Sunday, September 28, 2008 4:53 PM
Nivel

Mergand in continuare pe stradutele inguste ale orasului amajunsla stadionu lui Domiziano , cunoscut azi ca Piazza Navona. Aceasta piata reprezinta un impresionat exemplu al continuitatii pentru ca a conservat perfect forma anticului stadion : un dreptunghi mult alungit cu una dintre laturile scurte rotunjita.Edificii moderne sunt construite pe vechile scari ale stadionului, iar piata ocupa loculunde a fost arena.

Piazza Navona este unul dintre cele mai frumoase si mai animate locuri din Roma. Se pot admira doua fantani sculptate de Bernini: Fontana celor patru fluvii si Fontana lui Moro.Din pacate prima este in restaurare, darpe a doua am putut-o admira in toata splendoarea sa.
Piazza era ocupata de pictori care incercau sa-si vanda tablourile, destul de reusite de altfel.

bereea
Scris: Sunday, September 28, 2008 5:05 PM
Nivel

Ne-am continuat plimbarea

Am ajuns in Piazza del Popolo, unde am mai reusit sa fac o fotografie:

...dupa care mi s-au terminat bateriile la aparatul foto.Am vizitat doua biserici foarte frumoase, dar am sa vi le prezint cu alta ocazie.pupici

Mela
Scris: Sunday, September 28, 2008 6:32 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Bereea,frumoasa e Roma hearts hearts hearts
bereea
Scris: Sunday, September 28, 2008 6:37 PM
Nivel

Intr-adevar, e superba...nu degeaba e considerata cel mai frumos oras din lume.
TeosOf
Scris: Sunday, September 28, 2008 6:50 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Foarte frumos newclap Fantanile sunt superbe!
ingerash
Scris: Sunday, September 28, 2008 7:42 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Superb!love love love imi doresc sa merg si eubounce bounce bounce Pup frumoaselepupici pupici
bereea
Scris: Sunday, September 28, 2008 8:34 PM
Nivel

Atunci, va astept la Romacomputerlove

Teo , am sa incerc sa mai fotografiez fantanicomputerlove
raly
Scris: Sunday, October 5, 2008 6:48 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Foarte frumos!bravo bravo
petro
Scris: Sunday, October 5, 2008 9:44 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Foarte frumos newclap Poate data viitoare ne vei pune poze cu spectaculoasa Fontana di Trevi.pupici
bereea
Scris: Sunday, October 5, 2008 11:15 AM
Nivel

Cred ca daca caut gasesc niste foto cu fontana di trevi.Revin.
Mela
Scris: Sunday, October 5, 2008 11:27 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
anul viitor mergem in Sicilia,la botezul nepotelului,am vrea sa vizitam si Roma,ne place mult si mie si sotuluiangel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.