Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Duminica trecuta am simtit nevoia sa-mi incarc din nou bateriile.Si unde as fi putut sa o fac mai bine decat in Roma , admirand "bolovanii" - asa numeste sotul meu partea antica a orasului .Dupa ce am gasit parcare cu chiu cu vai am luat-o pe stradutele inguste ale Romei unde auzi vorbind toate limbile pamantului cu exceptia italienei.

Am trecut pe langa Tempio di Adriano .Aici se vad resturile acestui templu carei- a fost dedicat,in 145 d.C. , de succesorul sau Antonio Pio.In anticul edificiu se imbina anticul cu modernul, pentru ca acolo gasim sediul bursei, Camera de Comert, etc.

Ne-am oprit in fata uneia din cele mai frumoase si mai bine conservate constructii din Roma Antica :Pantheon - ul.

|
|

| Intrand , impactul este indimenticabil, poate pentru ca e unicul monumentdin Roma Antica unde ai sentimentul ca intri intr-un edificiu roman inca viu la fel ca in trecut.Ne-am gasit in fata unui minunat spectacolde proportii, maretie, eleganta si armonie.

Lumina patrunde in templu printr-o deschizatura rotunda , cu diametrul de 8,34 metri,care se afla in varful cupolei , si care demonstreaza geniul arhitectului.Se spune ca chiar daca ploua apa nu patrunde inauntru , dar eu nu cred pana nu vad.

|
|

| Forma templului este circulara , acoperita de o cupola uriasa .E foarte surprinzator faptul ca, privit din afara, inconjurat de constructii , pare un templu normal.Cand intri nu te astepti sagasesti aceasta extraordinara constructie...rotunda. Cupola templului e cea mai mare construita in lumea antica si la constructia ei au folosit materiale tot mai usoare cu cat urcau mai spre varf. In anul 608 templu a fost donat papei Bonificio IV, astefl a deveni Biserica Sfanta Maria a Martirilor.
Nu stiu cat se va putea vedea din fotografii, dar interiorul este cu adevarat impresinant.Am incercat sa cuprind toata biserica in poze, toate sculpturile, morminele, picturile.

|
|

| continuarea...

...si obelixul - semn alpaganitatii - care se gaseste in fata Pantheonului si in fata tuturor marilor iserici romane.

|
|

| Mergand in continuare pe stradutele inguste ale orasului amajunsla stadionu lui Domiziano , cunoscut azi ca Piazza Navona. Aceasta piata reprezinta un impresionat exemplu al continuitatii pentru ca a conservat perfect forma anticului stadion : un dreptunghi mult alungit cu una dintre laturile scurte rotunjita.Edificii moderne sunt construite pe vechile scari ale stadionului, iar piata ocupa loculunde a fost arena.
Piazza Navona este unul dintre cele mai frumoase si mai animate locuri din Roma. Se pot admira doua fantani sculptate de Bernini: Fontana celor patru fluvii si Fontana lui Moro.Din pacate prima este in restaurare, darpe a doua am putut-o admira in toata splendoarea sa. Piazza era ocupata de pictori care incercau sa-si vanda tablourile, destul de reusite de altfel.

|
|

| Ne-am continuat plimbarea

Am ajuns in Piazza del Popolo, unde am mai reusit sa fac o fotografie:

...dupa care mi s-au terminat bateriile la aparatul foto.Am vizitat doua biserici foarte frumoase, dar am sa vi le prezint cu alta ocazie.
|
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Bereea,frumoasa e Roma |
|

| Intr-adevar, e superba...nu degeaba e considerata cel mai frumos oras din lume. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Foarte frumos Fantanile sunt superbe! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Superb! imi doresc sa merg si eu Pup frumoasele |
|

| Atunci, va astept la Roma
Teo , am sa incerc sa mai fotografiez fantani |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Foarte frumos! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Foarte frumos Poate data viitoare ne vei pune poze cu spectaculoasa Fontana di Trevi. |
|

| Cred ca daca caut gasesc niste foto cu fontana di trevi.Revin. |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| anul viitor mergem in Sicilia,la botezul nepotelului,am vrea sa vizitam si Roma,ne place mult si mie si sotului |
|
|