RODUL PAMANTULUI - arum maculatum
Subiectul anterior · Subiectul urmator
geanyna32
Scris: Monday, May 9, 2011 4:20 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/16/2010
img

Numele de catalog : Arum maculatum. Familia Araceae.
Intalnita aproape in toata Europa. La noi creste in solurile bogate din paduri, prefera penumbra, dar se dezvolta de la campie pana in zona deluroasa. Planta are in pamant un rizom tuberculiform care creste pana la 40 cm lungime.
Infloreste in martie - aprilie, iar florile au o particularitate iesita din comun.
Sunt fierbinti !
Nu este o exagerare.In perioada polenizarii se produce o sporire considerabila a metabolismului celular, insotita de o crestere a temperaturii din interiorul florii cu 8 - 10 grade celsius fata de temperatura ambientala.
Acest fenomen pare sa fie unic si uimitor in lumea plantelor.
Rodul pamantului este o planta foarte cunoscuta in medicina populara traditionala.
Uz intern:
- astm bronsic, viermi intestinali, hemoroizi - sub forma de infuzie si tinctura din frunze si rizom.
Uz extern:
- dureri diverse, inflamatii, rani, umflaturi - sub forma de spalaturi, comprese cu infuzie de frunze si rizom.
Precautii :
- Consumata in cantitati mari sau necorespunzator poate provoca paralizia sau chiar moartea! Consumarea fructelor este letala.
http://www.hlasek.com/Arum_maculatum_4651.html

Astazi am dat de aceasta planta intampator in gradina unui vecin in varsta care a plantat-o pentru a sti cat va fi anul de roditor.Dupa cum "mi l-a citit" se pare ca va fi an bogat,cu mult porumb si vin dar si cereale:grau,orz,ovaz....

Voi stiati despre aceasta planta? Eu sunt uimita ca,exista asa ceva...
geanyna32
Scris: Monday, May 9, 2011 4:36 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/16/2010
Am cautat pe internet si am gasit si cateva poze

img

delfinasa
Scris: Monday, May 9, 2011 4:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Daaaa...stiu de el din copilarie...il gaseam prin padure si stiam de la bunici ca prezice cat si in ce va fi bogat anul. Noi nu-l foloseam la nimic; acum citesc prima data ca are indicatii terapeutice.
marivic
Scris: Monday, May 9, 2011 6:24 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Si eu il cunosc din copilarie,il culegeam din padure,dar nu l-am folosit niciodata ca planta medicinala,stiu doar ca strabunica il folosea,dar eram prea mica pt.a ma informaras
ingerash
Scris: Monday, May 9, 2011 7:09 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
In copilarie (intr-o vacanta de vara)m-am ars la mana si am facut o rana urata,bunica a luat niste crema de galbenele facuta in casa,a uns o frunza de rodul pamantului si mi-a puso pe rana.Ma durut la inceput,parca tragea infectia,apoi m-am vindecat in scurt timp.Inca mai am cicatricea.
Planta asta are un miros ciudat.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.