Nivel: Membru
Inregistrat: 9/9/2010 Mesaje: 73
| carmenush felicitari ne pregatim de sarbatori?
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/18/2008 Mesaje: 968
| Multumesc, dragele mele. Modelul e cel facut de Dina-Dorina. Nu am avut explicatii din pacate dar m-am descurcat si va spun si vboua cum, caci imi place sa impart cunostintele cu voi. Am desfacut de vreo 3 ori ce-i drept, dar a meritat. Rochita e inceputa de jos in sus, lucrate partile separat. Nu lucrati fara esantion. 1. Deci am facut esantion, am vazut cati cm am la 20 de ochiuri. Am calculat cat imi trebuie pentru bust(nu fix, da? adaugati acolo un 3-4 cm sa nu stea mulata) 2. Am pus ochiuri ca pentru bust si inca jumatate din acest numar de ochiuri (daca la bust trebuiesc 70 de ochiuri la poale montam 105) 3. am lucrat 3-4 cm de elastec cu andrele cu o jumatate de nr mai groase decat cele cu care am lucrat restul lucrului. 4. apoi am scazut la fiecare al 4-lea rand pe fiecare latura cate 1 ochi pana am ajuns la talie. 5. Am lucrat modelul elastec in talie cam 6 cm 6. Am inceput modelul de la bust cu torsadele si am scazut pentru rascroiala bratelor ca la orice bluzita. 7 Am cusut partile 8 Am ridicat pentru gat ochiuri cat sa intre foarte lejer pe cap si am lucrat 1 fata/1 dos cam 8 cm, am intors gulerul spre exterior, am cusut frumos ochi cu ochi apoi am continuat sa mai lucrez 1 fata/1 dos dar pe andrele cu 1/2 nr mai mari cam 4-5 cm(asta fiind volanasul de la gat)
Cam asta e tot. Nu va lasati impiedicate de lipsa unei scheme daca vreti sa lucrati ceva. Cateva calcule, o idee de cunostinte de croitorie si e imposibil sa nu iasa |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/1/2008 Mesaje: 3113
| foarte reusite rochitele |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/18/2008 Mesaje: 968
| Cu placere! Am terminat si a treia rochita.
 |

Inregistrat: 5/21/2010 Mesaje: 2870
| Carmenush! a iesit...ca de obicei, superba! |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Carmen |

Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| carmenush felicitari foarte frumos lucrezi |