|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/1/2008 Mesaje: 3113
| geanyna du-te tot aici la rochite tricotate la pagina 19 si vezi explicatiile rochitei sau la pag 5 alte explicatii citeste si tu la amandoua paginile si ce nu intelegi mai intreaba ca suntem pa aici |
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 1639
| am si eu o mare rugaminte.imi spune si mie cineva cum se fac volanasele?la maieutul asta. RuxandraS attached the following image(s):
|
Inregistrat: 12/1/2008 Mesaje: 3113
| ruxandra cred ca in loc de gaurele ca in model adaugi la fiecare oc cate un oc un oc lucrezi un oc pui si asa se formeaza si ultimul rand de gaurele |
Inregistrat: 3/13/2010 Mesaje: 1340
| RuxandraS si dupa ce ai facut randul cu gaurele urmeaza sa inmultesti si ea se increteste. poate te ajuta si imag asta
ligia27 attached the following image(s):
|
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 1639
| pai nu se face de jos in sus? |
| incearca pe un sablon de 20 de oc sa vezi cum iese ???
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| RuxandraS wrote:pai nu se face de jos in sus?
Poate se face cum a zis Cristina.(Dar nu mai stiu la ce topic...) Cand incepi, pui ochiuri duble si le imparti. O parte mergi in sus si cealalta parte faci volanasele. |
| Uite, am gasit postarea Cristinei.
cristinapatrascu66 wrote:eu cand pun chiuri normale folosesc amndoua andrelele ca sa-mi iasa ochiurile uniforme si lejere deci ai amandoua andrelele intr-o mana si cand incepi sa pui ochiurile le pui normal dar un oc il pui pe o andrea si urmatorul pe cealalta daca vrei sa pui 80 oc de exemplu vei pune 160 .80 pe o andrea 80 pe o andrea. incepi cu ce parte vrei de sus sau de jos dar inainte sa te apuci de lucru iei un ac cu un fir de ata si treci toate oc de pe o andrea(cele 80)iar pe celelalte le lucrezi.dupa ce termini de lucru partea respectiva bagi andreaua pe oc insirate pe ata si lucrezi si partea cealalta daca pui oc asa nu iese botocanos in talie da impresia de continuitate eu am incercat pentru prima data acum cand am facut un volanas la manecuta daca nu ai inteles mai intreaba-ma |
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/29/2008 Mesaje: 86
| salutare, rusinica ca nu am mai trecut pe aici...desi de tricotat am mai tricotat...dar nu am mai postat pe aici, am admirat toate rochitele lucrate pana acum...superbe toate...
am nevoie de ajutor...am un fir in degrade(3 nuante de roz)si vreau sa ii fac gazeie mele de 2 ani si un pic rochita...insa imi trebe una simpla, pentru ca fiind firul in degrade parca nu as face prea multe modele...voi ce spuneti? ce mi recomandati?
revin cu poza la fir un pic mai tarziu
|
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Ruxandra am facut si eu ceva asemanator unei prietene.Am socotit cam cati oc am nevoie pentru partea de deasupra volanelor si am inmultit cu 2.Dupa ce am tricotat volanasul pe fata lucrului am luat cate 4 oc ,jeteu ,4oc,jeteu si asa pana la finalul randului.Apoi am tricotat normal ,pe dos . Mi-au iesit si gaurele si volanas destul de bogat. Sunt de parere ca poti incerca o parte mai mica de proba. |
| claudiaMT wrote: am nevoie de ajutor...am un fir in degrade(3 nuante de roz)si vreau sa ii fac gazeie mele de 2 ani si un pic rochita...insa imi trebe una simpla, pentru ca fiind firul in degrade parca nu as face prea multe modele...voi ce spuneti? ce mi recomandati?
Uite o rochita simpla. zaza_ attached the following image(s):
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| sati mai arat si eu ceva rochite
http://picasaweb.google.com/dorisscy/Baby# flori1972 attached the following image(s):
|
|
|
din pacate indemanarea la tricotat si crosetat nu sunt chiar asa de avansate... dar va multumesc pentru modele si proptitudine...
inca caut...
zaza micuta mea nu e asa de intalta ca d-soara din imagine...trebuie sa i-o fac un pic mai scurtuta...
atatea modele acum chiar ca nu mai stiu ce sa mai fac.. si imi trebe si ceva simplut de facut, ca altfel ma pierde de musteriu
incerc un model "din cap"...adica mi-ar placea mie cum ar iesii...dar sa vedem daca si iese.. |
|
| claudia eu cand am inceput sa lucrez ceva pt copii mei nu am avut un model anume.
-pe parcursul tricotatului in functie de model sau corpul copilului eu am facut si unele modificari. modele pe net sunt o gramada . daca vrei iti mai trimit si eu dar mai multe sunt tricotate si nu crosetate. stii cum e vb aia ....." pofta vine mancand". asa si aici ideile vin pe parcurs. - vezi ca ti-am trimis ceva pe PM |
|
| ideea e ca la crosetat sunt la stadiu cel mai mic...adica stiu doar fff putin si de aceea prefer sa fac ceva tricotat ca aici incep sa ma descurc din ce in ce mai binisor. Cum merg si la munca imi ramane destul de putin timp acasa de tricotat...insa importat e ca m-am apucat!
:018: dina, te vad online...ti-am admirat creatiile atat aici cat si pe site-ul tau ... ai postat nite rochite minunate...prima, ce-a grena mi-a luat ochii , o poti explica si aici?:018: |
|
|