Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2010 Mesaje: 1340
| oliv wrote:buna. si eu ma numesc tot ligia. imi pare bine de cunostinta.  imi place tare mult fustita. e superba. imi poti da si mie cateva detalii? te roooooooog. pentru ce varsta este? cati ochi ai pus la bata? ce lungime are la final? cat ai inmultit pentru volanase? of, de cand am aflat ca voi avea o nepotica, am "intrat in priza" si vreau sa-i fac lucruri frumoase. pooop dulce si astept raspunsul. multumesc
OLIV in primul rand bine ai venit in grupul nostru si grabnica acomodare. in al doile rand imi pare bine de cunostinta. eu sunt din suceava tu de unde?
nu prea ma pricep la fustita . atat am inteles ca se incepe de la genunchi in sus . se lucreaza un volanas apoi seaprat se mai lucreaza inca un volanas identic cu primul care se va atasa la primul. se va lucra si al 3 volanas care se va atasa si el din mers la fustita. ultimul volanas va fi pe solduri. de acolo lucram normal pana in talie , unde vom face bata. eu nu am lucrat inca fustita poate te mai ajuta cine a facut-o cu mai multe amanunte. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/13/2012 Mesaje: 131
| sall.ma poate ajuta cineva cu niste modele de rochita pt o fetita pentru botez,acum are 3 saptamani si mamaei,prietena mea vrea sa ii fac rochita de botez,set,si daca imi puteti spune si cam cate ochiuri mi-ar trebui ca baza,k sunt derutata,nu am bebe.multumesc anticipat. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/22/2010 Mesaje: 854
| braun_yes2005 wrote:sall.ma poate ajuta cineva cu niste modele de rochita pt o fetita pentru botez,acum are 3 saptamani si mamaei,prietena mea vrea sa ii fac rochita de botez,set,si daca imi puteti spune si cam cate ochiuri mi-ar trebui ca baza,k sunt derutata,nu am bebe.multumesc anticipat. daca iei topicul de la inceput gasesti acolo o rochita tare simpatica cu alb si bleo..este si explicatia pe acolo....spor sa ai.. am si eu cateva salvate in calc.. mimisor attached the following image(s):

|
|

| mimisor wrote: daca iei topicul de la inceput gasesti acolo o rochita tare simpatica cu alb si bleo..este si explicatia pe acolo....spor sa ai.. am si eu cateva salvate in calc..
ms mult,raman datoare:* |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/27/2012 Mesaje: 38
| braun_yes2005 wrote:ms mult,raman datoare:*
sal. am vazut ca vrei sa faci rochite pt botez. ma poti ajuta si pe mine cu dimensiunile rochitei? te roooog |
|

| poate te ajuta tabelul asta:) mimisor attached the following image(s):

|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mimisor, se vede foarte mic tabelul, cu siguranta gasesc si pe net unul asemanator. |
|

| mimisor wrote:poate te ajuta tabelul asta:) ms |
|

Inregistrat: 2/27/2012 Mesaje: 38
| mimisor wrote:poate te ajuta tabelul asta:)
SARUMANA PT AJUTOR. MAI AM DOAR O INTREBARE: nu-i asa ca marimile nu sunt in cm? pt.ca, daca sunt in cm, nu pot sa cred ca la piept, un nou-nascut are 46cm |
|

| oliv wrote:SARUMANA PT AJUTOR. MAI AM DOAR O INTREBARE: nu-i asa ca marimile nu sunt in cm?  pt.ca, daca sunt in cm, nu pot sa cred ca la piept, un nou-nascut are 46cm sincera sa fiu nu am idee..nu m-am ajutat niciodata de tabel...ori ma ajut cu o bluzica ceva ori direct pe fata probez..dar in nici un caz la piept 46cm...la un nou nascut...cred ca in jur de55-60 de ochiuri sunt ok.. |
|

| mimisor wrote: sincera sa fiu nu am idee..nu m-am ajutat niciodata de tabel...ori ma ajut cu o bluzica ceva ori direct pe fata probez..dar in nici un caz la piept 46cm...la un nou nascut...cred ca in jur de55-60 de ochiuri sunt ok..
eu cred ca e bun tabelul k mi-am pus prietena sa o masoare pe viitoare finuta si o spus ca are 50 de cm la piept masurat rotund.si are fetita 1 luna |
|
Inregistrat: 12/19/2007 Mesaje: 42
| Nu v-am mai pus de mult poze,dar va citesc .Va pun o rochita facuta raglan,poate va inspira.

|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Superba rochita |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/19/2011 Mesaje: 1345
| Aelita superb setul.Ne dai si scheme daca ai? |
|
Inregistrat: 12/19/2007 Mesaje: 42
| Rochita e pt fetita mea care are 104 cm inaltime. E lucrat circulat,inceput pe andrele "ciorapesti" . montat 80 ochiuri. 8fata,2 dos,8 fata,...2 dos primele doua randuri punct elastic. La fiecare 4 randuri cresc cate 2 ochiuri la partile lucrate pe dos = 16 o crescute la cate 4 randuri. La fiecare 8 randuri se impletesc torsadele.
Se imparte la 224 ochiuri :58+50+66+50 . Se lasa manecile 50 ochiuri in asteptare si se adauga sub brat cate 2 o in fiecare parte (deci cate 4 sub fiecare brat).Apoi cand se vor continua manecile(am facut doar cateva randuri pt incheiere,se adauga la fel cate 2 o stanga si dreapta)
in portiunile pe dos am introdus cate 8 fata pentru a face alte torsade in partile unde am crescut cate 4 o.
in jos am crescut in functie de cum vedeam eu ca se largeste ,in portiunile pe dos
Am sa revin mai tarziu cu poze in timpul lucrului,poate va lamuriti mai bine.Adevarul e ca eu le cam inventez pe masura ce le fac,si uit:) |
|
|