|
|
Friday, November 17, 2023 |
Saturday, November 18, 2023 12:38 PM |
1 [0.00% din toate postarile / 0.00 postari pe zi] |
|
|
Histerosonografie HyFoSy Buna tuturor, In calitate de 'aspiranta',va impartasesc experienta mea. La mine, dupa analizele hormonale, cele de secretie si urmarirea ovulatiei, s a trecut la cele ale partenerului cuplate cu permeabilitatea mea tubara. Medicul mi a prezentat si HSG si Histeresonografia. eu nu aveam pana atunci alte probleme depistate, poate doar un rezultat AMH de ovare polichistice, dar nimic pe eco. Au iesit rezultatele partenerului ok, eu am tratat o ureaplasma care nu voia sa se lase cu primul antibiotic si am facut Histerosonografia. Am decis impreuna cu medicul sa facem Histerosonografie cu substanta de contrast tip spuma -HyFoSy- pentru ca era mult mai buna imaginea ecografica. Medicul mi-a explicat care vor fi pasii, cum se va simti, ce ar trebui sa urmarim, vedem. Procedura a fost lejera, in primul rand trebuie sa fii relaxata. Pentru ca medicul imi descrisese deja ce se va intampla, eram linistita. Apoi, in timpul procedurii, la fiecare pas, imi spunea ce face si ce se intampla. Eu am simtit un foarte mic discomfort, aproape imperceptibil, la introducerea cateterului cu substanta. La eco s-a vazut permebilitatea foarte buna pe stanga, iar pe dreapta inainta mai incet, dar a ajuns. Cu histerosonografia se vede si cavitatea uterului foarte bine. In cazul meu uterul era in regula, pe eco nu s a vazut nici o problema. Dupa interventie am mai resimtit acel discomfort foarte putin timp - cateva zeci de minute- dar am plecat din cabinetul medicului si am continuat o zi normala. Singurul medicament a fost un antibiotic -post interventie- doza unica. Personal, recomand o astfel de investigatie, dupa discutia cu medicul, evident, pentru ca poate depista mai multe probleme de fertilitate-daca exista- sau poate confirma ca totul e in regula, e o procedura minim invaziva fata de HSG, se poate realiza si pentru pacientele alergice la iod si poate usura drumul spre o viitoare sarcina!
Toate cele bune si drum usor aspirantelor!
|
|