Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| fetelor..eu am luat legatura cu fostul meu patron si si-a deschis un magazin de tampalrie pvc in rimini si vrea sa merg sa lucrez acolo. decocamdata nu am vb de salariu & co, dar vreau sa stiu din timp cat ajunge o chirie in zona, daca pot sa le inscriu la gradi/cresa pe fete, desi nu stiu ele o boaba de italiana, si cam ce salariu ar trebui sa ii cer pt un trai minimum decent.pleaaase heeelp me fetele din italia! deci..job ul meu ar fi de prezentare showroom tamplarie pvc si aluminiu. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Mariutza, ma bucur pentru tine, dar in acelasi timp nu te entuziasma atat de mult. Prezentare showroom inseamna sa ai contact direct cu clientii, bineinteles vorbitori de limba italiana si tu stii destul de bine limba?Apoi, sa nu crezi ca va fi atat de simplu cu fetele caci gradinita full time sigur costa, iar dintr-un singur salariu cu siguranta nu veti reusi sa platiti si chiria si restul. Ce sa-ti spun, mult succes dar gandeste-te bine! Ai atat de multa incredere in fostul tau patron? |
|

| da italiana o stapanesc destul de bine, am lucrat in italia jumatate de an, si cand am lucrat la fotul patron(in botosani) mergeam la exozitii ca translator si am vb si italiana si a primit laude pt mine si pt traducerile it-ro, ro-it etc, mai ales ca era vb de acelasi domeniu de specialitate - constructii. momentan ar putea sa stea alex cu fetele sa nu trebuiasca sa platim gradi, insa ma interesa in cazul in care ar gasi si el de lucru in constructii/patiserie(desi aici ar fi mai greu cu toate ca are specializare) daaca ar renta sa le dau la gradi..oricum ..mergem al risc...incredere nu am 100% insa am, destula..ce sa zic..mergem la risc pt ca oricum daca aici nu gasim de lucru nici unul..banuiesc ca acolo am putea gasi si vreo fundatie sa ne spirjine..nu stiu..sunt f multe variante la care ne gandim..concluzia noastra e ca pana nu trece criza ar fi dific si in ro sa ne gasim de lucru macar pt a supravietui..noi ne gandeam de mult sa plecam in afara, mai degraba in uk, dar nu ne putem aventura fara sa mergem la sigur..sunt oarecum entuziasmata pt ca ma gandesc ca totusi..mai greu ca aici,...ce poate fi? |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Ramona draga eu iti doresc muuult succes in tot ceea ce realizezi! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Ramona iti doresc sa ti se indeplineasca totul si sa fie ok,daca vrei sa re ajut cu o informatie sunt aici... |
|

| multumesc fetelor eram curioasa cel mai mult cam cat ajunge o chirie(garsoniera) cu facturi, cam cat cheltui pe luna pe mancare pt strictul necesar..informatii din astea..sa stiu cam ce salar ar fi bun pt inceput sa ne putem descurca cat de cat |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Mariutza, fratele meu locuieste in acea zona si am sa-l rog sa se intereseze.S-ar putea sa nu fie tocmai ieftin, tinand cont ca Rimini este cea mai renumita statiune pentru tineret din Italia. Mult succes!
Pentru mancare 3 persoane - mergi cu fetitele, nu? - te ajunge cam la 400 de euro pe luna.Daca ai un salariu sub 1000 de euro parerea mea este ca nu vei putea face fata. |
|

| multumesc mult..am mai cautat si eu pe net la affitti rimini si am vazut ca difera f mult preturile ..din cauza zonelor..inca nu stiu exact unde este showroom ul ca sa caut ceva tot in zona, daca nu se merita, chiar si la distamnta de 10-20km la o adica imi fac abonament, depinde cum va fi..eu ma gandeamla un 800euro pt inceput..eu cu mancarea nu ma omor,mananc odata pe zi,si putin,Alex la fel, el va sta cu fetele pana va invata limba si apoi,daca va gasi de lucru, ceva convenabil desigur, atunci ma gandesc la gradi/cresa sau eventual o putem lua pe matusa lui sa stea cu fetele pt un salariu destul de mic,pana in 400euro/luna.. acuma ce sa zic..si noi avem multe variante in minte..astept sa vorbesc clar cu patronul sa vad ce salariu ofera..oricum sub 800euro nu ma gandesc..
off greu tare..da r oricum..mai greu ca aici nu stiu daca poate fi..
mai era varianta sa ramana Alex cu fetele in tara,dar eu nu pot trai fara ele, si oricata incredere as avea in el, nu m-as risca...
apropo de chrii, gasisem ceva..la mansarda unui bloc, o camera cu bucatarie-living, baie,la 350euro..sau la 500euro apartament cu o camera..nici nu imi dau seama daca preturile sunt ok sau sunt mari.. |
|

| Mariutza hai sa iti zic cum ee in zona mea... casa-450 euro..nemobilata facturile-gaz-250cam la 3 luni(numai in perioada frigului platim asa oct-martie) lumina-70(la doua luni) apa 60(jumate de an) internet 40(la doua luni) cumparaturile pe mine ma ajung la 100 pe saptamana si suntem eu cu sotul si fratele meu plus Riccardo.asta in afara de pampers servetele si laptele copiilor...
si bineteles in afara de ce ne mai cumparam de imbracat,pentru casa.
eu iti doresc sa iti merga bine oriicum 800 de euro e putin daca ar munci si Alex ar fi altfel dar numai tu nu te descuri daca vi cu fetele intradevar le poti duce la gradinite unde nu se plateste daca nu depaseti o suma de bani(venit anual)dar si acolo trebuie sa fi pusa in regula.... ce sa iti zic nu-s caini cu colaci in coada in Italia,dar muncind amandoi si strangand banul veti reusi.... iti doresc succes...
Lasst edit.....Mariutza mea daca vi cu el si fetele si numai tu sa muncesti panainvata el limba te sfatui mai bine sa stai in tara pentru ca numai cu 800 de euro.....nu e viata aici mami |
|

| ms mult de informatii..pana invata el e vb de vreo luna cat sa se descurce cu strictul necesar..si pana sa gaseasca ceva d munca...ca banuiesc ca locurile de munca sunt greu de gasit, ca si aici.. |
|

| mariutza_mea wrote:ms mult de informatii..pana invata el e vb de vreo luna cat sa se descurce cu strictul necesar..si pana sa gaseasca ceva d munca...ca banuiesc ca locurile de munca sunt greu de gasit, ca si aici.. e o vreme cand se gaseste foarte greu de munca,multi se intorc in tara pentru ca nu mai au de munca... |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Mariuta, vad ca ti-au dat deja multe informatii Bereea si Annabella. Trebuie sa fii atenta cu casa, pentru ca de regula chiriile in zona de mare, iarna costa mai putin dar proprietarii abia asteapta lunile mai-septembrie sa dea afara chiriasii ca sa incaseze pe o saptamina de chirie 500-900€ de la turisti. Incearca sa-l intrebi pe patronul tau daca nu iti poate oferi un mic apartament unde sa locuiesti, tu sa platesti doar facturile. Eliminind plata chiriei e alta situatie. In zonele turistice apoi costa mai mult si mincarea...dar ai avea avantajul ca logodnicul tau ar putea gasi de munca sezonier (plaje, baruri, pizzerii, restaurante,ecc) Si apoi trebuie sa te interesezi bine de gradinite de copii, daca este vreo una "comunala" in zona, adica parintii platesc o contributie minima. Inscrierile pentru la toamna se fac in perioada asta si, fiind necasatorita cu doi copii de intretinut ai putea avea dreptul pentru fetitele tale. O alta varianta ar fi sa lasi fetitele in Romania pentru inceput, pina nu vezi ce si cum merg treburile, copii trebuie dusi si luati de la gradinita in anumite orare, se mai imbolnavesc si trebuie tinuti pe acasa (neaparat trebuie sa-ti faca patronul contract de munca sa te poti inscrie la un medic). Oricum, cu un salariu de 800€ luna, dupa ce platesti chirie si facturi, mai ramin 100-200 € pentru mincare. Mult succes va doresc. |
|

| multumesc mult..asa o sa incerc sa fac..sa vad..poate reusesc sa vorbesc cu ai mei sa stea cu ele vreo luna..desi cam slabe sansele |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Mariutza, am stat azi si m-am gandit mult si am ajuns la concluzia ca nu ai nici o sansa sa te descurci cu un salariu si 2 copii mici.chiriile sunt mari, boletele costa, mancarea e foarte scumpa. Tu vii in Italia fara sa ai documnete asa ca sansele sa-ti dai fetitele la o gradinita de stat scad consideratbil, iar in aceea zona o gradinita particulara te costa cam 400 euro de copil. Singura ta sansa este sa vii fara copii.Nu vreau sa te descurajez, dar am sa-ti spun ca noi suntem 3 persoan esi cheltuim pe gazda, mancare, bolete cam 1700 euro pe luna. Limba cat de bine o stapanesti?Te intreb asta pentru ca una e sa vorbesti in tara ta in italiana si alta e sa faci prezentari in Italia.Ar trebui sa cunosti italiana foarte-foarte bine. |
|

Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Dar daca ar merge fara copii credeti ca va face economie prea mare? aici daca ii lasa cu altcineva tot trebuie sa le asigure mancarea si scutecele, de care gaseste mai ieftine in italia(ma refer la scutece si lapte praf). Iar din cate o cunosc eu pe Ramona, stie sa faca economie... numai ca aici nu are din ce... acolo ar avea macar un salar, aici din pacate nimic |
|
|